Šta je novo?

Audioscrobbler/last.fm

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Iako je internet stranica , poshto je zabavne prirode odlucio sam da postujem ovde.

Prvo shto je potrebno, je da se registrujete na dotichnom site-u i da skinete plug-in za odgovarajuci audio player. Instalirate plug-in , konfigurishete ga i onda uzivate u vashim omiljenim muzichkim numerama :) .

Kako to sve funkcionishe, plug-in registruje imena pesama i izvodjacha (potrebni su ID3-tagovi) i shalje ih na njihov server, svaki korisnik ima svoju stranicu (npr. http://www.last.fm/user/activated1/ ). Na ovoj stranici vam se nalaze Top Artist, Top Tracks i Weekly top liste, tako da imate uvid shta ste generalno najvishe slushali , a i shta ste najvishe slushali u toku protekle nedelje.

Veoma korisna opcija je recommendations, ovde dobijate spisak izvodjacha koji su slichni onima koje slushate...tako da mozete da nadjete josh izvodjacha po vashem ukusu za koje mozda niste ni znali :p

AS poseduje josh dosta zanimljivih opcija ali o njima neki drugi put ;) :d

www.audioscrobbler.com / www.last.fm

p.s audioscrobbler.com automatski redirektuje na last.fm

Zaboravio si da kazes da na forumima koji to dozvoljavaju, mozes da postavis slicicu u potpis.

rpi.png

0.png

Poslednja izmena:
Audioscrobbler je fina stvar, ali je meni stvarao zadrsku pri startovanju winampa od nekih pola sekunde, pa sam ga obrisao.

da li je sajt preopterecen? posto se nesto tesko ucitava ..

Ima nesto novo:

U pitanju su top liste.

Poslednja izmena:
Ne bas. Ove top-liste su u stvari top-liste korisnika, konkretno ovo su moje najslusanije pesme. :)

A zar to nije ono sto vec postoji u Winampu,Media Library/Recent Items ?

A zar to nije ono sto vec postoji u Winampu,Media Library/Recent Items ?

Ma jok brate, ovo je vise kao javno kur*enje. Shatro vidi sta ja slusam. Prije su shabani odvrtali muziku do daske, a sada to rade putem raznih sajtova. Ovo bi ti u narodu bilo poznatije kao cyber shabanisanje!

Ma jok brate, ovo je vise kao javno kur*enje. Shatro vidi sta ja slusam. Prije su shabani odvrtali muziku do daske, a sada to rade putem raznih sajtova. Ovo bi ti u narodu bilo poznatije kao cyber shabanisanje!

Ne vidim po chemu je ovo kur*enje, ja volim ovo zbog statistike, a ko shto neko reche ne korstimo svi Winamp, a i kad reinstalirash OS ode sve shto je Winamp zapamtio, inache ja slusham glasno muziku zato shto mi se slusha glasno mogao bi biti na sred pustinje i da niko ne moze da chuje shta ja slusham ali bi ja to i dalje radio. Tipichan primer je kad slusahm muziku na mp3 playeru niko ne chuje shta slusham al je volume uvek pojachan do kraja.......

:wave:

Poslednja izmena:
Ne vidim po chemu je ovo kur*enje, ja volim ovo zbog statistike
Kakve / koje statistike? Ko to mora videti tvoju statistiku?
Kao shto rekoh, to se mozhe proveriti iz Winampovog Media Library-ja.
Nisam siguran, ali verujem da i WMP ima isto tako neshto..
Ako pak koristite neshto tretje, moje pitanje je, zashto?

a i kad reinstalirash OS ode sve shto je Winamp zapamtio, inache ja slusham glasno muziku zato shto mi se slusha glasno mogao bi biti na sred pustinje i da niko ne moze da chuje shta ja slusham ali bi ja to i dalje radio. Tipichan primer je kad slusahm muziku na mp3 playeru niko ne chuje shta slusham al je volume uvek pojachan do kraja.......
A ako vetj toliko chesto radish reinstal, OK, ali opet, shta, ti zhelish svoju dozhivotnu statistiku?
Da li ti je to zaista potrebno?
I da, i ja takodje volim da slusham glasno muziku, chesto mi vlasnik zgrade, par puta i policija, kucala na vrata, ali ne vidim da to ima ikakve veze sa ovom temom?

Kakve / koje statistike? Ko to mora videti tvoju statistiku?
Kao shto rekoh, to se mozhe proveriti iz Winampovog Media Library-ja.
Nisam siguran, ali verujem da i WMP ima isto tako neshto..
Ako pak koristite neshto tretje, moje pitanje je, zashto?

A ako vetj toliko chesto radish reinstal, OK, ali opet, shta, ti zhelish svoju dozhivotnu statistiku?
Da li ti je to zaista potrebno?
I da, i ja takodje volim da slusham glasno muziku, chesto mi vlasnik zgrade, par puta i policija, kucala na vrata, ali ne vidim da to ima ikakve veze sa ovom temom?

Pa ne mora, niko da vidi shto se mene tiche moglo bi da bude u potpunosti privatno je bi o5 koristio volim da gledam, kakve promene sam imao kod slushanja muzike, shta sam slusaho u odredjenom periodu godine itd... I da reinstaliram chesto, jer stalno neshto chachkam pa me nervira kad se Win vuche :p

A opaska na glasnu muziku se odnosila na...

Meni je ovo jako korisno zbog samog last.fm sajta gde mogu da vidim podatke o grupama, vidim šta moji drugovi slušaju i poslušam po 30 sekundi pesama da vidim da li bi mi se neka od tih grupa dopala.

ajmo ljudi jos trojica za pocetak :)

activated1 jel ti muziku slusas zbog statistike?

activated1 jel ti muziku slusas zbog statistike?

Ne, ali ko shto rekoh volim da vidim shta, koliko i kad sam slushao....npr. bash sam pre neki dan gledao da kad sam se registrovao na last.fm da sam mnogo vishe slushao rap i r'n'b, dok sad nije takav sluchaj....meni je to zanimljivo....

Poslednja izmena:
Drugari, jes' da "rezurektujem" temu, al' naleteh na nju "srčom"...
Dakle, pitanje - da li je neko, i kako, uspeo da natera foobar v1.0 da "skrobluje" u Win7?
Naleteh ovde na odgovarajuću novu verziju, ali kopiranje foo_audioscrobbler.dll u foobar.ov components folder nije dalo efekta (uz naravno omogućivanje "skroblovanja" i unos user/pass opcija u foobaru)

Nisam siguran koliko je ovo od pomoći pošto ne koristim Win7. Ja sam zbog skina koji koristim morao da podesim last.fm user i pass na dva mesta (Tools/Audioscrobbler i Tools/Soft Playlists). Takođe sam morao da u script upišem username i API. Posle toga je proradilo. Naravno ukoliko nemaš Soft Playlist komponentu i koristiš default interfejs onda teško da će ti ovo što sam napisao pomoći.

Kod mene radi normalno. Nedavno sam instalirao foobar v.1 preko stare verzije i sve je ostalo ne promjenjeno, tj. scrobluje.

Drugari, jes' da "rezurektujem" temu, al' naleteh na nju "srčom"...
Dakle, pitanje - da li je neko, i kako, uspeo da natera foobar v1.0 da "skrobluje" u Win7?
Naleteh ovde na odgovarajuću novu verziju, ali kopiranje foo_audioscrobbler.dll u foobar.ov components folder nije dalo efekta (uz naravno omogućivanje "skroblovanja" i unos user/pass opcija u foobaru)

1.4.3 verzija audioscrobblera u f2k 1.0 i Win7 x64 kod mene radi normalno.

@G@W - Ne koristim SoftPlaylist, tek sam instalirao 7.cu i foobar, još se nisam igrao sa detaljnijim podešavanjima...
Inače, evo vidim danas, pošto sam ponovo uneo iste podatke u foobar, izgleda da "skrobluje", tj. na last.fm stranici mi se očitava now playing, ali i dalje foobar ne pali last.fm aplikaciju, i u njoj se ne vidi šta puštam. Kakav je slučaj kod vas?

E, da, možda je problem jer sam prilikom instalacije last.fm.a ručno odabrao da se instalira plug.in za foobar0.9, pa tek naknadno ubacio ovaj noviji dll?

Pazi, ako hoćeš da koristiš i last.fm aplikaciju, onda iz nje moraš instalirati plugin jer foo_audioscrobbler je 'standalone' komponenta koja se koristi bez te eksterne last.fm aplikacije.

Tako sam i mislio, ali ne znam kako ručno da instaliram plugin, jer mi u aplikaciji nudi kao opciju samo foobar2000v0.9. Je l' uspeo neko da koristi last.fm aplikaciju sa foobar2000v1.0?

Just go to to tools > get plugin. at the screen where you are asked to choose a player, select foobar 0.9.4 and point it to the foobar dir. this works, am using 1.0 now.

Evo rešenja. :)

Radiiii!!! Hvalaa, Baal-e! =)
Mada, mogao bih se kladiti da je pre neki dan, kad sam ja birao, bila samo ponuđena opcija za foobar0.9, a sad ima i za 0.9 i 0.9.4...

Ja koristim foobar 1.0,sa odgovarajucomfoo_audioscrobbler komponentom.Sve je podeseno lepo i sljaka ali postoji jedan glitch koji me jako nervira,a ne znam zbog cega je to pa rekoh da pitam ovde :)
Elem,neke trake nece da prikaze kao now playing,samo ih ubaci u recently played tracks,dok neke trake prikaze kao now playing,a ne stavi ih u recently played tracks..Zbog cega se ovo desava?Takodje,sta znaci kada ispise u konzoli nesto u fazonu "invalid session string too long/bad session ID"??

Vrh Dno