Šta je novo?

SATAII na SATAI?

dOvLo

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2005
Poena
309
Lijep pozdrav!

Želio bi kupiti HDD barem 250Gb, eh sada, možete li mi reći koje je najbolje rješenje, da li da kupim maxtor, WD, hitachi, 8mb ili 16mb cache i dali da on bude SATA, ATA ili SATAII???

Ja imam matičnu P4P800 i imam SATA na njoj, procesor mi je intel 2.8GHz i planiram kupiti uz hard disk još 1gb rama....

Hvala....

Poslednja izmena:
Uzmi bio koji hdd sto veceg kapaciteta, sto veceg cache, sto duze garancije, sto nize cene i u sto sigurnijoj maloprodaji (neka veca tipa Imtel, Eurolink, ...) i naravno sata2

Gledaj cenu po GB, koji god da uzmes neces pogresiti, sve su ovo odlicni hard diskovi, obavezno pitaj za garanciju pri kupovini i ako je ispod tri godine ne uzimaj vec trazi na drugom mestu.

Budi obazriv

Posto nemas sata2 kontroler moze da ti se desi da ti ploca ne prepozna
sata2 disk. Taj slucaj sam ja imao na Abitu KV8pro. Mada je taj slucaj karakteristican za VIA cip setove a ti imas Intelov pokusaj da pozajmis i probas neki sata2 disk ili
proveri na nekom forumu sta kazu za tvoju plocu.

Ja bih ti preporucio Seagate i to nadji prodavnicu u kojoj daju 5 godina garancije

Uzmi Seagate nećeš se pokajati. Ja imam WD5000AAKS SATA2 pa opet nije mi to to, brljave mi s mojim ICH9R kontrolerom dok Seagate nema nikakvih problema. Pogledaj obavezno da li taj Seagate ima mogućnost da jumperom ga namestiš kao SATA disk, trebalo bi tako da radi bez problema ;)

Valja li: HDD 320 GB, HITACHI, 16MB, 7200, SATA2
ili
HDD WD 250GB SATA SWD2500KS SATA II 16MB
ili
HDD SEAGATE Barracuda 250 GB SATAII,16MB
Ovaj mi je najpovoljniji, a SATAII je i ima 16mb cache???

Nisi naveo cene.

HITACHI mi deluje najpovoljnije jer je 320GB, ako je cena po GB u njegovu korist (nisam proveravao), plus što nema džamper za SATA I / SATA II već ga samo utakneš na kablove i voziš.

Sve su cjene tu negdje.
Jeli taj seagate što vi spominjete: SEAGATE BARRACUDA?

Cjene:
HITACHI 320Gb, 16mb ----- 132 marke ~ 66e
SEAGATE BARRACUDA 250Gb, 16mb ----- 117 maraka ~ 59e
SEAGATE BARRACUDA 320Gb, 16mb ----- 147 maraka ~ 74e

Poslednja izmena:
Hitachi

Kao sto ti WARRIOR78 rece Hitachi ne prepoznaje sata1 a nemas ni dzamper da resis problem ako ti kontroler na ploci ne prepozna disk. Ja sam imao taj problem i ako su mi u prodavnici garantovali da problema sa sata1 kontrolerom nece biti.

Kao sto ti WARRIOR78 rece Hitachi ne prepoznaje sata1 a nemas ni dzamper da resis problem ako ti kontroler na ploci ne prepozna disk. Ja sam imao taj problem i ako su mi u prodavnici garantovali da problema sa sata1 kontrolerom nece biti.

Zavisi sa kojim SATA kontrolerom. Intelov sata 1 kontroler bez problema prepoznaje SATA2 diskove.....

Pa jeli mi itko može reći da zna sigurno koji od ova tri diska bi kod mene radio:
SATA2 su sva tri diska...

Proča je P4P800 socket 478, chipset: North bridge: Intel 82865PE
South Bridge: Intel ICH%R RAID 0 supports

Poslednja izmena:
Pa jeli mi itko može reći da zna sigurno koji od ova tri diska bi kod mene radio:
SATA2 su sva tri diska...

Proča je P4P800 socket 478, chipset: North bridge: Intel 82865PE
South Bridge: Intel ICH%R RAID 0 supports

Poshto je chipset isti kao na mojoj prethodnoj plochi (MSI 865PE), a na njoj je WD disk koji i sad koristim radio bez problema, ne vidim razlog zashto tebi ne bi radilo poshto je moj disk SATA2. Po ovome shto si ti naveo najispaltiviji je HITACHI.
:wave:

A ako ti nije problem tih 8€ vise uzmi Seagate Barracuda 320Gb, 16mb ako ni zbog cega drugog onda zbog garancije od 5 god. Seagate imaju dzamper za SATA1 mod pa ce sigurno raditi. Mada kako cene hardovima padaju i ljudi sve cesce menjaju diskove, ne znam ni da li ti je bitna duza garancija ako ga budes menjao ponovo za recimo 2 godine. Tvoj je izbor, a neces pogresiti da kupis bilo sta od ovog sto si naveo

Poslednja izmena:
Ma dobar, malo sam se bio zabrinuo za to da mi ne očita HDD, ali sad je ok, vidit ću još, uglavnom uzet ću disk od 320Gb SATA2, sa 16mb i živio...

Hvala vam, puno ste mi pomogli...

Pozz

Ja do sad josh nisam video da plocha nije prepoznala disk, chuo jesam ali video ne, a ko shto kazhem kontroler na mojoj prethodnoj plochi je bez problema kontao SATA2 disk, a koliko vidim isti kontroler je i na tvojoj plochi....
:wave:

SEAGATE je stvaro odlican hard,ja ima dva po 500 gb,stvarno odlicno rade nemam nikakve zamerke,samo gledaj da dobijes sto duzu garanaciju.Od 3 do 5 godina.

uzmi neki noviji WD,imaju sigurno jumper na sebi za izbor sata I ili sata II.Za njega znam da ima,hitachi npr nema

Vrh Dno