Šta je novo?

Prinudna konfiguracija! Svi ovamo, pomoc!

johnny_rasta

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2007
Poena
319
Evo ovako, trenutna konfa je iz "moja masina", nemojte da vas buni ovo 8800Gt. Planiram da uzmem nov komp, bez monitora, i ostalih periferija, imam.

Dakle, budzet vrlo ogranicen, 300e. A masina treba da bude gamerska.

Znaci, ja sam pravio nesto, ali ode preko 350e, sto ne mogu da ispunim. Mozda bas, ali tesko...:(
Cilj mi je da kupim sto bolju plocu, i "sitnije" komponente, da se uklopi u cenu, a kasnije kako skupim neku lovu, kupim po neku komponentu. I da, Intel, i nvidia.

Dakle, do 300e, evo sam pokusao ja.

Asus P5k pro
palit 8600gt
geil 2x1gb ultra dual
e2160
wd160aajs
napajanje imam..
i neko kuciste thermatake 34e u euro***u...bas lepo kuciste.

ali sve ode preko 300e...:(

Pomoc.

Probaj sa GA p31ds3l (ima thread o njoj na forumu ili GA p35 neku, jeftinije je od ASUS-a) plocom i e2140, trebalo bi da smanji cenu;), mozda onda moze i malo jaca grafika (3850 ili 2900pro, zavisi od napajanja i finansija).
P.S. jel moze neki link za kuciste?

Poslednja izmena:
Covece, jednostavno ne moze slon da stane u kutiju sibica :D, ok ?
Vidim da su ti cene iz Eur....k-a, i to je, koliko mogu da vidim, najjeftinija firma u Beogradu. Znaci nema jeftinije, i ne moze ispod 350e :type:.

Resenje ti je da umestote Asus P5K Pro (99e), uzmes Gigabyte P35 DS3L (75e), i onda ti je ukupna cena kompa umesto 375e, 350e.

I onda lepo klokujes taj E2160 na ~3GHz +/- 100 do 200Mhz i klokujes tog Palit Sonica 8600GT, i uzivas.
Mada naravno ne ocekuj i tada cuda. Kazes gamerska konfiguracija, ali ne ocekuj od tog Palita da cini cuda, Crysis na medium, a neke druge novije/zahtevnije igre na medium-high u 1280x1024.
:wave:.

Ja bih pre uzeo neku X1950 nego tog palita, ako je masina vec "gejmerska". Cena je veoma slicna, a performanse nisu.

Pa kako ista covece, kosta 120-130e, zato sto stoji nalageu dugo, pa prodavci nece da spustaju cenu, zbog gubitka.
Palit Sonic 8600GT overklokovan na taktvoe 8600GTS-a je isti ili brzi od 7900GS ili 1950Pro.

Ako vec gledas da ustedis, sigurno ces malo vise gledati i naci za ~100 evra 1950. A sto se klokovanja i brzina tice... 1) 8600 je u startu slabiji 2) zar neko brani da klokujes ATija?

Ako vec gledas da ustedis, sigurno ces malo vise gledati i naci za ~100 evra 1950. A sto se klokovanja i brzina tice... 1) 8600 je u startu slabiji 2) zar neko brani da klokujes ATija?
:D A što ti ne ideš na varijantu AMD platforme blago meni ako si već kratak za kintu;)Osim ako nisi isključivo naklonjen INTELU ostalo bi ti parica taman i za ATI3850;)Think about that:p

Na koju konkretno AMD platformu mislis,a da je "gamer"? Ispod e2140 procesora ne treba ici, ako decko ima u planu igrice.:D Za te pare nijedan AMD nije bolji. Ako bi uzimao AMD, moze da prodje nesto malo jeftinije (20-30e), ali da li je to pametno raditi? Mislim da treba da ostane na Intelu.:smoke:

A koliko ti kosta memorija(Geil)?Ako si vec u stisci sa parama uzmi neke jeftinije module,ustedeces bar 15-20 eura.Brz RAM ti se u igrama ne manifestuje,znacajno.
Kolicina je bitna a na kojim hercazama radi i koje su im latancije,to je vec druga prica(citaj 3dmark.pcmark itd...).l

Poslednja izmena:
Da vas resim muka, u stvari u startu to i ne mora da bude gamer makina. Vazna je super ploca, i ostale komponente prinudne. Tako da sam se odlucio na jos nesto jeftiniju grafikcu, ali pouzdanu.

Igracu se jos na "moja masina", ovaj novi cu dati caletu, dok ne skupim lovu za upgrade, i preuzmem mu ga, i uvalim mu ovog agp-a...

Link za kuciste

Pa sto onda sad da uzmes ?
Vidi da skupis jos malo, a posle za 2-3 meseca uzmi komp, bice 9 serije verovatno do tada i sta sve ne, ako ne 9 serija, 8 serije = nize cene.

U potpunosti se slazem sa ^.
Odlozi kupovinu racunara za recimo 3-4 meseca, i onda lepo uzmes neku solidnu plocu, odlican procesor - na ove novije 45nm Intelove mislim: E8200 ili E8400, i neku solidnu 9xxx graficku, ili tad jeftiniju 8800GT ;).

Poslednja izmena:
Evo ovako, trenutna konfa je iz "moja masina", nemojte da vas buni ovo 8800Gt. Planiram da uzmem nov komp, bez monitora, i ostalih periferija, imam.

Dakle, budzet vrlo ogranicen, 300e. A masina treba da bude gamerska.

Znaci, ja sam pravio nesto, ali ode preko 350e, sto ne mogu da ispunim. Mozda bas, ali tesko...:(
Cilj mi je da kupim sto bolju plocu, i "sitnije" komponente, da se uklopi u cenu, a kasnije kako skupim neku lovu, kupim po neku komponentu. I da, Intel, i nvidia.

Dakle, do 300e, evo sam pokusao ja.

Asus P5k pro
palit 8600gt
geil 2x1gb ultra dual
e2160
wd160aajs
napajanje imam..
i neko kuciste thermatake 34e u euro***u...bas lepo kuciste.

ali sve ode preko 300e...:(

Pomoc.

Gigabyte P35-DS3L............................80e
Kingmax 2x1GB DDR800.......................35e
E2160.............................................60e
WD 160GB .......................................40e
Kuciste............................................30e

Ovo je 245eura. Do 300 imas "luft" od svega 55eura, a do 350e imas 105eura.

palit Sonic je 102eura, tako da se u 350 uklapas, ali u 300 nece ici. Ima naravno "nacina", ali nisu bas "popularni". Ako ces se igrati razmisli o recimo:

Biostar NF520-A2...............................40e
AM2 X2 4000+...................................55e
Kuciste "dzank"..................................23e (izvadis dzank PS i ubacis tvoje)
Kingmax 2x1GB DDR800.......................35e
WD 160GB .......................................40e

Ovo je 193 bez grafike. ATI 3850 je 145eura, tako da bi ti sa njom izaslo 338eura. Toliko verovatno imas. 4000+ se da lepo overklokovati, na oko 2.8Ghz, sto ti je sasvim dovoljno. Ovakva masina je neuporedivo bolja za igranje od gore navedenih, bar 70% brza. E da mozes i to "dzank" napajanje "udati" za 8eura i smanjiti trosak na 330eura. :wave:
Kuciste nije neko, ali lepo ga gurnes "pod sto" ili jednostavno ne gledas na njega kao na najbitniju stvar u konfiguraciji. Meni sluzi samo da se delovi ne bi "vukli" po stolu. :D

Poslednja izmena:
Evo nesto sam napravio i odlucio, jos da narucim, u Eurolinku ce biti 100%.
Evo:

Intel Core 2 Duo E2160 1.8GHz

Asus P5KR / Asus P5K Pro

GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz

Western Digital WD320AAKS Caviar 320GB

Palit Nvidia GF 8600GT Sonic+ 256MB DDR3 1.0ns PCIE

Conexant 56K Modem

Cooler Master Elite 332 w/ PSU 350W

jedino pitanje je koju plocu od ove dve, cenu su im iste u pomenutoj firmi, decimale su razlika jedina. Koja je bolja od njih dve, u cemu je razlika?

u eurolinku ova p5kr ima specifikaciju i ima svasta o njoj i oprema, i opcije za oc, i jos svasta. dok p5k pro nema ni sliku ni specifikaciju?

Pomoc!

i od 300 dodje do 414€ :D

^^ prosirile su se granice :D

stigla masina, leti sve na njoj, sad cu da se malo clockom pozabaviti ,)
inace, zadovoljan sam, jedino ne mogu modem da instaliram, mamu mu ****m...:trust:

Vrh Dno