Šta je novo?

Palit 8800GT Sonic...

@borab kao prvo, nisi shvatio poentu, dalje da ti objasnjavam je stvarno iluzorno ;)

Shvatio sam ja poentu o kupovini pravog hardvera u pravo vreme. O lepoti, koja je nebitna, ne vredi pricati. Kao kad se pojavila DQ-6, napljuvao si je samo tako, a sada kod tebe cucui P356 Ds4, koja je skoro ista izvedba DQ-6 ( ista kolicina bakra, cca 0.5Kg).
Ne, nemoj mi objasnjavati, ne vredi ;)

Ne nisi shvatio, to se desava kada covek ne cita predhodne postove a narocito svoje ;)

Poslednja izmena:
O da, naravno, tako je.Ma u pravu si 1000% za sve.

Ja nemam tih problema za sada, meni se ne cuje mnogo, mislim ne cujem je uopste.

Ipak moram da dodam samo jos jednu sliku za @borab pa ce mu mozda onda biti jasno sta sam hteo da kazem sa predhodnim postom.
Evo zamisli na ovoj Gainward Bliss 8800 GT 512MB karti Palit cooler, ne treba valda da ti vise objasnjavam sta sam hteo da kazem.

gainward_8800gtglh_card_front_bg.jpg

Ja imam palit sonic i meni se cuje mnogo :( makar u odnosu na zalman vf900Cu koji sam imao do sada na 7600gt. Zato sam resio da prebacim zalman-a na 8800gt. Gledajuci ovu sliku koju si postovao bez kulera, vidim da ima 8 memorijskih cipova. Ovo je mozda offtopic, posto sam ja iskoristio 4 metalna rebarca na 7600gt (zalepljeni su za memoriju) nemam ih dovoljno da prekrijem memoriju na 8800gt i ne znam sta da radim. Da li mi neko moze pomoci? Hvala

Ja imam palit sonic i meni se cuje mnogo :( makar u odnosu na zalman vf900Cu koji sam imao do sada na 7600gt. Zato sam resio da prebacim zalman-a na 8800gt. Gledajuci ovu sliku koju si postovao bez kulera, vidim da ima 8 memorijskih cipova. Ovo je mozda offtopic, posto sam ja iskoristio 4 metalna rebarca na 7600gt (zalepljeni su za memoriju) nemam ih dovoljno da prekrijem memoriju na 8800gt i ne znam sta da radim. Da li mi neko moze pomoci? Hvala

Ako sam te dobro razumeo, nemas vise cime da hladis mem. na kartici... u tom slucaju samo kupi odgovarajuce hladnjake (500-650 din, imas kod user-a Djolez REKLAMA:d).

Ili skini te sa 7600gt i namontiraj ih opet, ja sam tako prebaciovao 3x.

Ja imam Pentium D 915 2.8GHz 2xMB Box . jel vredi stavljati na to ovaj Palit 8800GT ili da kupim nesto jeftinije, tipa 3850. nemam lovu za ozbiljan cpu + 8800GT , a grafiku moram da kupim jer mi je Gainward riknuo. Neki mudri predlog ? :)

Po 3d markovima i novijim (zahtevnijim) igrama 3850 (8800 da ni ne spominjem) je zestok overkill za pentium 4 (single core )2mb kesa na 4.6Ghz,bice sigurno overkill i za taj cpu (mada mozes da probas da ga klokujes bar na 3.6 i da se nadas da ce mozda moci pristojno da potera 3850 jel ipak ima 2 jezgra) npr sa c2d sam u crysisu dobio oko 15 fpsa kada sam promenio procesor,kada sam klokovao 3850 karticu nisam dobio nikakvo poboljsanje nijedan frejm vise u igrama (na p4),za taj procesor bolje uzmi neki 8600gt ili nesto slicno. (ja sam imao 8600gt i 3850 na p4 @ 4.6Ghz) u crysisu nije bio nijedan frejm vise sa 3850 zbog sporog procesora,mada su igre koje nisu zahtevne davale bednih 40-50% ubrzanja na 3850 u odnosu na 8600 (sve ovo opet na p4)

Poslednja izmena:
Ja imam Pentium D 915 2.8GHz 2xMB Box . jel vredi stavljati na to ovaj Palit 8800GT ili da kupim nesto jeftinije, tipa 3850. nemam lovu za ozbiljan cpu + 8800GT , a grafiku moram da kupim jer mi je Gainward riknuo. Neki mudri predlog ? :)

Ovo ti je malo veca dilemica, ali svakako da ces imati veci frej rejt npr. sa tim 8800GT nego sa 8600GT, mada i ovo sto covjek iznad kaze ima logike. Ja se sa Pent D na 3.7 single core, i 7800GS-om igram fino, jes' da moram negdje smanjiti detalje, ali opet prolazi solidno; tako da bi tebi sa dual-om i npr. 8800GT-om islo doosta bolje.

Ne znam, mozda ti je vise isplativo sada uzeti jaku graficku, pa kada sakupis kesa, ubacis neki C2D i dobru plocu, a memoriju mozes naci za dz; ionako ce za neki izvestan vremenski period sve pojeftiniti. A imas i tu drugu opciju da ubacis slabiju graficku tipa 8600GT, sa kojim je mozes takodje fino igrati, a to ti je negdje na nivou mojih perfomansi - tako da mozes ocekivati detalje na mediumu i low i male rezolucije za najnovije igre!

Izbor je na tebi!

Pozz

hmm pa ne moram novi plocu, posto mi ploca prima i c2d a izasao je i najnoviji bios za nju koji omogucava i ove quad :smoke: rama imam 2 gb na 800 mhz, tako da cu verovatno da uzmem sada palita, i za cim skupim lovu da uzmem neki c2d za oko 150e. Sto se tice igrica, ne igram skoro uopste ;) imam veliki monitor ( 22" ),dosta grafickog dizajna, flash,photoshop, i neke aplikacije koje bi radile i na Vodoo-u :) Pa tek onda padne neka igra, i to najcesece ne najnovija. Hvala na savetu u svakom slucaju.

Postovanje Gospodo,
Kao novi korisnik imam pitanje: Palit 8800GT 512mb PCE 2.0!!
Dali neko zna plocu sa PCE 2.0 (trebalo bi da 2.0 duplo bolje "dise" sa memorijom i procesorom),da je dobra za OC i da staje u 70-80eu?

Unapred hvala

Postovanje Gospodo,
Kao novi korisnik imam pitanje: Palit 8800GT 512mb PCE 2.0!!
Dali neko zna plocu sa PCE 2.0 (trebalo bi da 2.0 duplo bolje "dise" sa memorijom i procesorom),da je dobra za OC i da staje u 70-80eu?

Unapred hvala

Razlika u performansama izmedju PCI-E 16X i PCI-E 2.0 16X nema tako da ti je svejedno dali je ta 8800 GT ubodena u PCI-E 16X ili PCI-E 2.0 16X

Samo nerazumem kakve veze ima PCI-E 2.0 slot sa memorijom i procesorom ? :trust: Ako si pitao dali ce ti memorija i procesor ( :trust: ) bolje da radi na PCI-E 2.0 odgovor je NE

Pci-e 2.0

Hvala na odgovoru P.A.B.L.O.

Negde sam procitao da PCI-E 1.0 po svakoj liniji ili pinu nosi 2,5gb/s u svakom smeru
a da PCI-E 2.0 taj protok duplira na 5gb/s:p a da za koju godinu stize i 3.0:S:
Na to sam mislio kad rekoh da ce procesor i memorija lakse da disu,t.j. da lakse postizu svoje najbolje performanse.

Pozdrav

Koristim Riva tuner 2.06.Vent na kartici se u 2D vrti na tacno 33%.E sad,primetio sam da pomeranjem klicaca preko 80% zvuk ventilatora se uopste ne pojacava i stice se utisak da je 80% ustvari maximum(100%).Da li je neko imao slicnu situaciju ili je mozda do verzije programa( cini mi se da je 2.06 poslednja,ispravite me ako gresim).

P.S.Kakvi li su tek referentni kuleri kada se ovaj "sonic"(u 3D)ovako cuje,doduse, do skoro sam koristio pasivno hladjenu karticu tako da je mozda i to u pitanju...:)

da se i ja malo nadovežem na priču ...

testirao sam ovog palit-a 8800gt (ne sonic) sa crysis_GPU testom , i dobio sam zanimljive rezultate ... naime , razlike između rezultata sa default taktovima (600-1500-1800) i rezultata sa povećanim taktovima (700-1750-2000) skoro da uopšte NEMA (t1-35 , t2-40 , t3-40 , t4-40 ... razlike su možda u pola frejma) ... e sad , ja sumnjam tu na procesor (e2160@2900) , da on tu nešto koči ... jer mi nešto deluje malo verovatno da podizanje taktova za ~15% ne donosi ama baš nikakav boljitak ... baš sam zbunjen ...

ajde recite mi vi sa jačim procesorima , dali se ocovanjem ove 8800gt dobije neka uočljiva razlika , i dali je taj crysis_gpu-test uopšte merodavan ...

ajde recite mi vi sa jačim procesorima , dali se ocovanjem ove 8800gt dobije neka uočljiva razlika , i dali je taj crysis_gpu-test uopšte merodavan ...

Pa naravno da ne moze jedan test da ti bude merodavan.
Probaj jos par igrica, provrti 3d markove i razlicite rezolucije pa onda zakljuci sta se tu desava.

Poslednja izmena:
Koristim Riva tuner 2.06.Vent na kartici se u 2D vrti na tacno 33%.E sad,primetio sam da pomeranjem klicaca preko 80% zvuk ventilatora se uopste ne pojacava i stice se utisak da je 80% ustvari maximum(100%).Da li je neko imao slicnu situaciju ili je mozda do verzije programa( cini mi se da je 2.06 poslednja,ispravite me ako gresim)
Tako je meni bilo i sa GTS-om - do nekih 80% reaguje, menja se zvuk. Nakon toga, sve isto. Isto tako je bilo i "unazad" - 25% je bilo minimum, nije moglo nize od toga (dok je na nekom ATi-ju pre toga, ne secam se vise ni ja kom :D, cooler mogao u potpunosti da se zaustavi preko klizaca)

Izgleda da ima malo "praznog hoda" :D
P.S.Kakvi li su tek referentni kuleri kada se ovaj "sonic"(u 3D)ovako cuje,doduse, do skoro sam koristio pasivno hladjenu karticu tako da je mozda i to u pitanju...:)
Prekjuce sam bio kod drugara, ima standardnog Palit-a 8800GT... isti cooler k'o na tvom ;)
I kad ga cuh nakon izvesnog vremena, kada se zalaufao u Crysis-u, pomislih isto sto i ti - auuuu, kad je ovaj ovakav, kakav li je tek onaj referentni cooler :)
(al' dobro, zato je bar u 2D zaista jezivo tih :))

Prekjuce sam bio kod drugara, ima standardnog Palit-a 8800GT... isti cooler k'o na tvom ;)
I kad ga cuh nakon izvesnog vremena, kada se zalaufao u Crysis-u, pomislih isto sto i ti - auuuu, kad je ovaj ovakav, kakav li je tek onaj referentni cooler :)
(al' dobro, zato je bar u 2D zaista jezivo tih :))

Bios je "nagovara"(cini se bespotrebno) da ni slucajno nesme da predje granicu od nekih 60-65C,tako da ona ,jadnica grdna, cim se malo zagreje pocinje da vristi ko luda...:D
E zato sam je ja "upoznao" odmah sa Rivom koja je oslobodila straha od pregrevanja,nista joj ne fali ni na 75-80C,G92 je to...:p

75-80'C!! moj palit izgleda kao da se malo ukrivio, dodao sam mali vent na pasivni hladnjak koji je spustio temp. na tom delu ploce.Cim ga malo poteram ode na 52-54'C .Ako nista nefali na 75'C ondak odlicno!

Ma ne fali, pa sa referentnim cooler-om je islo i na 90-ak stepeni, pa ni tad nista nije falilo...

Potrebna mi je pomoc!
Pri podizanju Viste(32) na prelazu izmedju dva logo-a na promeni rezolucije, nestane sugnala(slike) na monitoru.Masina radi a monitor t.j. graficka bez signala.
Na resetovanju biram normalno podizanje win. i ondak sve najnormalnije radi???
Imate li neku ideju sta bi to moglo biti?

MB-Biostar 770+,AMD5000+BE,Palit8800GT512,Gail ultra 2x1gb

Nazad
Vrh Dno