"Malo ga overklokovati"? Pa taj CPU radi na 2.66Ghz, zar je 3.8Ghz malo? 🙂
A i nije mi baš jasno ovo što si rekao za frejmove, misliš da npr. ja neću dobiti ništa u Crysisu ako sad sa ovog A64 na 2.1Ghz pređem na E8200 na 3.8Ghz? Ne da ću dobiti, nego strašno 🙂 Ne kažem da bi zbog Crysisa kupio CPU, taman posla, samo navodim primer 🙂
A za tu razliku u performansama kod "slabijih kartica"... Nisam siguran da iko može da igra Crysis uopšte na slabijim kartama (pod IGRA podrazumevam da zaista igra, a da pri tom i uživa u svemu onome što Crysis donosi, a ne da gleda slide show), tako da mu tu CPU neće puno pomoći. 😉
Malo je malo nepitaj me zasto, ovaj klok moze se ocekivati sa box kulerom."Malo ga overklokovati"? Pa taj CPU radi na 2.66Ghz, zar je 3.8Ghz malo? 🙂
Slazem se u potpunosti. Bolje je radio komp sa starim amd-om nego sa ovi s----m od intela. ni u 3d marku nisam dobio vise od par stotina poena vise tako da...
misliš da npr. ja neću dobiti ništa u Crysisu ako sad sa ovog A64 na 2.1Ghz pređem na E8200 na 3.8Ghz? Ne da ću dobiti, nego strašno 🙂 Ne kažem da bi zbog Crysisa kupio CPU, taman posla, samo navodim primer 🙂
Zašto upoređuješ A64 na default-u sa OC-ovanim E8200??? Digni taj A64 na 2.7-2.8GHz i gle, CPU odjednom postaje mnogo manje usko grlo za 3870 grafičku, tako da uopšte ne bi dobio mnogo u Crysis-u u recimo 1280x1024 (sve na HIGH)... jedva da bi primetio neko poboljšanje...
Da,ali ipak bi se covek psihicki bolje osecao,jer bi imao C2D u racunaru 😀.
Ja imam C2D, a ne osecam tu psiholoshku motivaciju 😛
Splasnulo odusevljenje 😛
Da,ali ipak bi se covek psihicki bolje osecao,jer bi imao C2D u racunaru 😀.
@activated1
Poterao te neki maler bio ***a,desava se..Definitivno bi imao manje glavobolje da si izbrao drugu opciju,ali nisi ni znao da ces imati tih problema.Sad sta je tu je,teraj tako,nije lose uopste 🙂.Ubaci samo jos 1GB memorije sad kad je super jeftina 😀.
@M_M
Slazem se u potpunosti.A sport jeste skup iako su komponente dosta jeftinije nego recimo pre godinu dana(apetiti su porasli pa vratili klackalicu na losu stranu ponovo :d).
Iskustvo 🙂
To je neiskustvo i kompleksi stečeni MSI pločama. 😉
Da si se igra sa Intelom na MSI pločama onda bi mrzeo i njega. 🙂
To je neiskustvo
kompleksi stečeni MSI pločama. 😉
Da si se igra sa Intelom na MSI pločama onda bi mrzeo i njega. 🙂
Malo je malo ne pitaj me zasto, ovaj klok moze se ocekivati sa box kulerom.
Ako na 4250mhz radi sa naponom 1,520v pretpostavljam da mu za 3800mhz treba daleko manje struje sto znaci da ce se i manje grejati, probacu bas 3800 da vidim kolko mu struje treba za stabilan klok , mislim valjda se greje zbog napona, nesto sam se zezao sa klokovima pri naponu 1,550v na kloku od 4300mhza iso je do 60c a sa istim naponom a pri kloku od 2800mhz iso je do 56c naravno kad sam spustio napon temperatura pri kloku od 2800mhz je bila daleko manja naravno sve to hladjeno vodom.Nikada :trust:
http://www.digit-life.com/articles2/cpu/intel-c2d-e6320-6420-page1.html
Nemogu da nađem jedan opširniji sajt jer se nesećam kako se zove a pre mi je bio u google uvek među prvima na firefox-u
U svakom slučaju i ove sličice pokazuju uporedivu vrednost bench-a ovih CPU
E bas bih volio da vidim test gdje je E2140 brzi od Phenoma 9500. Moze neki link.
Mogu itekako cak i sa 2140 cak je i on brzi od bilo kog AMD naravno kad se klokne na 3400mhz sto je sa ovim procesorom itekako izvodjlivo sa malo bojlim kulerom od box kulera
Jes' da je Intel bolji ali ti ga bash preterashe.... Daj neki link de je E2140 stabilan na 3.4 GHz :trust: ( pod stabilan mislim nekoliko sati orthosa ) Nije isto za testove i stabilan na toj frekvenciji.... Mogu ja moj E4300 da podignem na 3.735 GHz ali sa naponom od 1.72 V shto je ipak malo previshe za duzi rad...
E bas bih volio da vidim test gdje je E2140 brzi od Phenoma 9500. Moze neki link.
Hvala za linkove samo mi ovi brojevi ne djeluju bas realno. Pogotovo ovo za celerona :d
*******i je napisao(la):...u sustini nije mnogo ni bitno dali je 3300 ili 3000mhz jer grafiki zahtevne igre jako malo boduju klok procesora dok recimo Doom 3, Quake 4 sto je u sustini isto umeju da cene veci klok boljim performansama.
*******i je napisao(la):I sta reci na kraju coveku koji se dvoumi sta da kupi, dali treba da razmislja uopste o AMD procesorima a hoce da igra igrice, odgovor je NE i to je to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari