Šta je novo?

Palit 8800GT Sonic...

Hoce li se neko smilovati i okaciti slike crvenog Palita?:trust:

covece...Malo pre sam dobio palit sonic 8800GT 512MB (sa zelenim PCB). 3DM06 na masini iz profila bez dizanja karte 10200. Ja sam se nadao bar priblizno 12000. Razocarao sam se. Pa 8800GTS g80 mi je je stizao do 9800. Mada u igrama je stvarno druga prica u odnosu na nju....Pozdrav !!!

Poslednja izmena:
tako je to sa amd procesorom , koliko sam video, svako ko ima c2d sa nekih 3ghz ima u 3dmarku 06 fin skor... i ja cekam ovu karticu pa se nadam bar nekih 11000 da cu dobiti... a za igrice se ne brinem :) crysis ce se igrati u 14x9 i divota :)

hm... ja sam malopre dobio sonic sa crvenim PCB-om...
jel' potvrdjeno dal' ima razlike (6-layer pcb?) izmedju "nvidia"- i "ati"- colored sonic-a osim u boji?
anywayz, rezultati slede... za koji sat

Evo ja i ortak @borab probali mog Palit Sonic-a na njegovoj masini koja radi pod Vistom cisto da vidimo rezultate jer skoro svi benchuju na XP-u.
Usput smo je uporedili sa njegovom 8800GTS cisto da vidim kolika je razlika.
Masina je malo nasvirana ali su obe karte zato na defoltu

8800GT
8800gt.jpg

8800GTS
8800gts.jpg

Poslednja izmena:
hm... ja sam malopre dobio sonic sa crvenim PCB-om...
jel' potvrdjeno dal' ima razlike (6-layer pcb?) izmedju "nvidia"- i "ati"- colored sonic-a osim u boji?
anywayz, rezultati slede... za koji sat
Koliko sam ja video oba PCBa su identicna 100%, jedino se boja razlikuje, tako da kontam da je sve OK.:)

Koliko sam ja video oba PCBa su identicna 100%, jedino se boja razlikuje, tako da kontam da je sve OK.:)
hvala

rezultati:
3DMark 06 (default) -> 11261
8800GT.png

PS: konfa vec neki mesec nije ova iz "potpisa" (promenicu i to uskoro), vec:
dfi LP p35, E6750, 4/2 * 1GB A-DATA Vitesta Extreme DDR2-800
3DMark je radio sa 2GB
SVE je na stock MHz

Evo ja i ortak @borab probali mog Palit Sonic-a na njegovoj masini koja radi pod Vistom cisto da vidimo rezultate jer skoro svi benchuju na XP-u.
Usput smo je uporedili sa njegovom 8800GTS cisto da vidim kolika je razlika.
Masina je malo nasvirana ali su obe karte zato na defoltu

8800GT
8800gt.jpg

8800GTS
8800gts.jpg

Nema komentara, yet?
Takodje, jos jedna demistifikacija o uticaju CPU na graficke karte, s obzirom da si par postova iznad postovao rezultat karte na tvojoj masini.
Samo da napomenem za citaoce da su ovi rezultati na [email protected], a ne na 3.6Ghz kako pise.

Sikili ponovo jaše ! :)

Poslednja izmena:
razlika u svakom slucaju nije za baciti... oko 3500 poena razlike i to jos pod vistom...

Poslednja izmena:
el treba neki napon za to ... ?
@stoske na kom naponu ti sljaka @2.85 ... Pozdrav !!!

tek sada sam video...

nece preko 2.85 od kako sam presao sa starog biosa na Asus P5K-E wifi na noviji, t.j. najnoviji, mada ni sa prethodnim nije bilo bolje.

jedino sa 0503 verzijom je isao 3.1 i bez obzira na voltazu nije hteo vise, verovatno CPU wall.

sa verzije 9.06 vise ne mogu da vratim na neku stariju. :mad:

Poslednja izmena:
Evo da se javim kao zacetnik ove teme i da zavrsim sa mojim problemom,duzan sam odgovor...naslov je bio palit sonic katastrofa ali ga je neko editovao pa se tema pretvorila u palit sonic...nije bitno,da kazem da je moj palit definitivno bio pokvaren i sada sam dobio drugi-crveni...da nije bilo atitoola i scan artifacts ko zna koliko bih jos vremena sumnjao na nesto trece...

Opsti zakljucak je da se za one sa prvim verzijama DC i C2D procesorima ovaj palit ne isplati....znaci,prvo upgrade CPU pa onda 8800...kuler preko 60% vristi kao na starim P2 i P3...i onaj zvuk "zrikavca" koji kartica zna da napravi ume da nervira ali nije strasno...to su moji prvi utisci,a posle novog CPU-a cu mozda biti i odusevljen...ovako za sada,komp mi nema mnogo bolje performanse a 220EU oddeee...dokle cemo tako ulagati u novi HW ja ne znam...

Toliko i jos jednom hvala onima koji su mi postovima pomogli...;)

Pa da, chinjenica je da treba klokovati procesor na bar 3GHz... Pitam se, sad kad uzmem 4400+ da li cu moci da ga nasviram na toliko jer bih uzeo i ovu grafichku... Slabija graf ne dolazi u obzir na 22"... Jedino mozda da se sacheka 9xxx serija ili neshto drugo...

Usput, kad je najavljena 9. Serija Nvidije???

I ja sam primetio pistanje iz grafe, cuje se u Crysis-u recimo.

Buka je takodje primetna, jako malo se cuje u 2D-u, dok u 3D samo sto kuciste ne poleti. :d

Poslednja izmena:
I ja sam primetio pistanje iz grafe, cuje se u Crysis-u recimo.

Buka je takodje primetna, jako malo se cuje u 2D-u, dok u 3D samo sto kuciste ne poleti. :d

Kod Sikili-ja graficka se ne cuje na 29% brzine fana. Crysis nismo probali. Iskreno, graficka mi u odnosu na Asus-ovu ili Gigabyte-ovu istu kartu izgleda jadno.

Pa skini sa ovoga Gigabyte 8800GT GV-NX88T256H ovaj zalman i stavi palitov cooler dobijes same shit ;)

14-125-085-05.jpg
Palit.jpg

aj sad ti nama daj rezultate...koliko ima u 3DM05 (1024x768) i 06 (1280x1024)...? e onda pozdrav :) !

A pa nisam dao rezultate zato sto su nikakvi odnosno isti kao i sa prvom pokvarenom grafom,11100 u 05 i 8000 u 06...ne bih da uvredim nekoga ovde ali rezultati su mi 10 % bolji nego sa 8600GT...zato kazem da sam sve u svemu bacio 220EU jer nisam znao da mi prvo treba procesor i to ne obican od 4400+koji ima Ok cenu nego minimum 5000+...
Dokle tako?Sto sam uzeo napajanje od 6000din necu ni da racunam,kao eto,uvek treba dobro napajanje mada se ni sa tim ne slazem,mnogo kineza sam provozao bez problema ali da ne idem u OT...kazu sa boljim napajanjem je bolji OC a ni to nisam video jer sam FSB cpu podigao najvise tacno na 215 i isto toliko mogu sada sa novim napajanjem...a ono napajanje kinesko od 500din a ovo od 6000din...***...
Kao i nekima i meni grafa izgleda vrlo jadno i amaterski bucno...no dobro,takav je zivot HW...za godinu dana cemo gledati u neku 9xxx a ova ce kostati 70EU...

Nazalost,nije se ovde moglo procitati u pocetku da trebaju jaki CPU za ovu grafu inace je ne bih uzeo...meni bas ne treba jaci CPU za moje potrebe ali kasno sada,pa bar ce neki novi useri procitati ovo sto sam napisao iza cega stojim i dva puta razmisliti da li vredi dati 220EU za 10% poboljsanja ili ce se spremiti da daju 350+EU za mnogo poboljsanja ...

Glavni cini mi se problem sa ovom grafom je sto je ona ta koja je trebala biti best by za kucne kompove a veruj mi da to odlicno znam jer sam prvo bio na integrisanoj grafickoj cekajuci da ta "neka"256bit-na izadje, pa kada je nije bilo morao sam iz ocaja uzeti 8600GT a krenuo sam sa 320EU u prodavnicu da uzmem 8800GTS pa sam se u zadnji cas prizvao pameti...a kucni komp nikako nije Q6600 i napajanje od 70-80eu a ova 8800GT nije nista bez toga...mislim,to je moje misljenje i znam da se mnogi nece sloziti ali nisam od onih kojima je njihovo najbolje...eto sad pozdrav...:)

Pa skini sa ovoga Gigabyte 8800GT GV-NX88T256H ovaj zalman i stavi palitov cooler dobijes same shit ;)

14-125-085-05.jpg
Palit.jpg

Izvini sto sam ti uvredio kartu, ali nece bas da bidne. Jes da sam corav, ali na ovoj Gigabyte kartici sto si postovao lepo se vidi da pise da ima 256Mb mem i to bez hladnjaka. Niti je layout isti niti je to ta karta
Pandan Palitu sa 512Mb je ova karta:

GV-NX88T512H-B
1. Powered by GeForce 8800 GT GPU
2. Supports PCI Express 2.0
3. Microsoft DirectX 10 and OpenGL 2.0 support
4. Integrated with the industry's best 512MB GDDR3 memory and 256-bit memory interface
5. Supports SLI and PureVideo HD technology
6. Features dual DVI-I / D-sub

Slika je na http://www.gigabyte-usa.com/Product...VGA&ProductID=2606&ProductName=GV-NX88T512H-B
sa hladnjacima kao sto je kod Asusa, Gaina itd..

Mislim da nije korektno namerno uvaljivati pogresnu sliku.
Tek sada mi je jasno zasto je tolika razlika u ceni izmedju moga i tvoga dobavljaca.

Poslednja izmena:
A pa nisam dao rezultate zato sto su nikakvi odnosno isti kao i sa prvom pokvarenom grafom,11100 u 05 i 8000 u 06...ne bih da uvredim nekoga ovde ali rezultati su mi 10 % bolji nego sa 8600GT...

Ma pusti rezultate u 3dmark-u, pokreni ti neku igru da vidis. Sticajem okolnosti u masini mi je bila par dana drugarova 8600GT, pa sam imao prilike da je uporedim sa mojom bivsom 7600GS GLH i nisam bas bio impresioniran razlikom izmedju te dve karte. Jesu igre radile bolje, ali to nije bilo to, npr, u DiRT-u i COD4 nisam mogao da podignem vecu rezuluciju (sa 10x7 na 12x10) vec sam mogao samo da ukljucim par detalja vise i to je to. E sada kada mi je stigla Palit Sonic 8800GT igranje postaje druga pesma, sticem utisak da je 3-4 puta jaca od 8600GT iako rezultati u 3dmarkovima ne pokazuju tako. Jednostavno svaka igra (osim krize) leti u 12x10 na maks detaljima plus 4xAA i 8xAF. I Crysis je vrlo igriv na 12x10 HIGH, ali ipak je on prica za sebe. Ono cime sam prijatno iznenadjen da moj procesor ne pretstavlja usko grlo za kartu, tj ne treba ti C2Q kao sto ti mislis. Druga stvar je napajanje, ovde na forumu se razvio mit o tome koja je jacina napajanja potrebna, pa je za vecinu minimum za ovu kartu Corsair 520W koji kosta 100e! S ponosom mogu da kazem da moj chieftec 400w star godinu dana tera konfiguraciju iz potpisa bez problema. Niti mi se smanjila OC margina, niti sam primetio neke nestabilnosti.

Dakle, ne ocajavaj, klokni malo CPU (na 2.7-2.8 min), unnistaliraj 3dmarkove, i uzivaj!

Izvini sto sam ti uvredio kartu, ali nece bas da bidne. Jes da sam corav, ali na ovoj Gigabyte kartici sto si postovao lepo se vidi da pise da ima 256Mb mem i to bez hladnjaka. Niti je layout isti niti je to ta karta
Pandan Palitu sa 512Mb je ova karta:

Slika je na http://www.gigabyte-usa.com/Product...VGA&ProductID=2606&ProductName=GV-NX88T512H-B
sa hladnjacima kao sto je kod Asusa, Gaina itd..

Mislim da nije korektno namerno uvaljivati pogresnu sliku.
Tek sada mi je jasno zasto je tolika razlika u ceni izmedju moga i tvoga dobavljaca.

Nisi ni ti u pravu, jer ova što si ti postovao ima običan kuler, kao i većina kartica, imaš i običnog palita sa referentnim kulerom koja izgleda isto kao ta Gigabajtova (mada se i običan Palit pravi u varijanti sa boljim kulerom, ali i sa referentnim).

Poslednja izmena:
@borab kao prvo, nisi shvatio poentu, dalje da ti objasnjavam je stvarno iluzorno ;)

Poslednja izmena:
Ovaj palit uopste nije tiha karta i to je tako.

Jednino je ok u 2D, dok u 3D-u je extrema buka.

Pre ove sam imao 7900GTX koja je bila apsolutno tiha non-stop, e to je bilo hladjenje.

Ja nemam tih problema za sada, meni se ne cuje mnogo, mislim ne cujem je uopste.

Ipak moram da dodam samo jos jednu sliku za @borab pa ce mu mozda onda biti jasno sta sam hteo da kazem sa predhodnim postom.
Evo zamisli na ovoj Gainward Bliss 8800 GT 512MB karti Palit cooler, ne treba valda da ti vise objasnjavam sta sam hteo da kazem.

gainward_8800gtglh_card_front_bg.jpg

Nazad
Vrh Dno