Šta je novo?

Samsung 971P, sve sto vas interesuje!

Meni je 970p bio presvetao. Navikao sam se vremenom, ali nikad u potpunosti...

Apsolutno se slazem! Kada je dan nema problema, ali zato nocu cak i Internet ili Text podesavanja su mi prejaka dok radim u officeu pa iz tog razloga brightness stavljam na 0.

Nego jel moze neko da mi kaze odakle je najbolje da mi dolazi sijalicno svetlo. Ako ukljucim lampu neposrednio iza monitora onda mi je jos gore :S:

Poslednja izmena:
Možda je problem u tome što ti je u sobi isuviše mračno.
Probaj da upotrebiš neku vrstu indiretnog osvetljenja. Npr. da lampa bude iza tebe i da bude usmerena u zid iza tebe, plafon i sl.

postoje one lampe sa full spektrom, kao imitacija danjeg svijetla, malo su skuplje i zasad sam ih vidio samo na netu, pokusava san ih trazit po ducanima ali bezuspjesno.... to bi bilo idealno rijesenje...

Ako ne grešim, kod katodnih cevi postoji direktno isijavanje elektrona kroz "ekran", kod težnih kristala, postoji pozadinsko osvetljenje koje treba da omogući adekatan prikaz panela boja, ali je svakako mooooogo manja (minimalna) štetnost u odnosu na opterećenje oka!!
BTW koristeštenjem 791P sam u potunosti zadovoljan! I nemam neke poseben zamerke! A što se rotiranja tiče verujem da isto opterećuje system novim proračunima, što i pravi probleme prilikom prikaza slike! (svaka grafička ima predefinisane opcije za 4/3 ili 16/9 prikaz slike, a ne 3/4 ili 9/16)

Poslednja izmena:
Da li je neko imao problema sa instalacijom onog softvera sa CD-a?
Puca kad god se digne Win.

skini sa Samsungovog sajta autorotation premium koji je magic tune i magic rotation u jednom. trebalo bi da radi. javi sta si uradio.

jedno pitanje: da li vam zuji trafo prilikom paljenja i gasenja? imam ovaj monitor od juce, kod mene se desava od kako je izvadjen iz kutije da mu je trafo veoma glasan pri ukljucivanju, kada je na stand-by, i kada se gasi.

da li vi imate isti problem?

sr@nje :( nista, moracu da sacekam ponedeljak pa da zamenim makar trafo. pisti bas dosta glasno, ali kada se ubaci u "normal mode" (tj pokazuje sliku) trafo se ucuti, isto tako i kada je monitor iskljucen kada i kompjuter. kada je monitor ukljucen a komp iskljucen - pisti, takodje i na crnim delovima prilikom podizanja windows-a takodje :S:

Imam ga 5 dana i ne desava mi se to.Mozda si ubo neki los primerak,***a.

971p

dugo nisam bio na forumu pa dok sam procitao sve postove... :type: eniway imam 971p skoro dva meseca i nikakvih problema sa njime nije bilo sem... ...ja sam totalno nezadovoljan sa plastikom koja je jako osetljiva i koja "krcka" na pojedinim delovima sto za 480eur koliko sam ga ja platio je moglo da bude mnogo bolje, ostalo je perfektno a svivel... bez njega sam ziveo do sad pa moze i nadalje... -preporuka: ko moze neka priusti sebi 971p!:wave:

Da li je to normalno da i kod 971P se vidi na tanijim tonovima svetlije sa leve i desne strane. Da li to spada u garanciju tj. da li se takav primerak menja posto koliko sam ja shvatio po Benchmark-ovom test toga ne bi trebalo da bude uopste. Ako neko ima ovaj primerak neka napravi u desktop-u sledecu boju kao sa slike pa neka mi javi kako mu izgleda da li je sa strane malo svetlije nego u sredini.
Ovo pitam ovde a ne u servisu zato sto tamo treba da ostavim monitor na 7-10 posto imaju malo ljudi u servisu a meni je neophodan monitor zbog faxa pa neznam koliko je to normalno za PVA panel da ima razlike u bojama.

Prilozi

• boja tamno plava.jpg
    boja tamno plava.jpg
    81.3 KB · Pregleda: 156
Poslednja izmena:
hmmm....nisam siguran kako se to kod tebe manifestuje, ali recimo da je slika i kod mene malo svetlija po stranicama,sa tom teget bojom- ne mogu da kazem da je to upadljivo doduse... ali to je zbog pozadinskog osvetljenja.

Jer mozes da slikas fotoaparatom ako imas posto sam ja hte da slikam ali mi komsija nije tu posto ima profi aparat da bi se lepo videlo. A vido kada upalim crnu boju toga nema nikakvo osvetljenje na belo ne vuce ni malo. Ovi u servisu koliko sam ih ja razume ako prodje onaj test boja recimo u nokia color test-u osnovne boje ako prodje bez ne pravilnosti onda je to OK.

uh, rado bih ti pomogao, al nemam nikakav valjan fotoaparat pri ruci...inace to za test boja je njima dovoljno da (ne) uvaze reklamaciju....nemam iskustva sa tim programcicem, ali mogao bi da probas...

A reci mi jesi igrao ProEvolutionSoccer 5 ili 6 u njemu se malo vidi kako je prikazana trava pa se izvaljuje malo svetlije po strance. Ako ti neje frka probaj jos neke tamnije boje recimo tamno crvenea, tamno zuta, tamno zelena tu skoro da nema promena. A od svetlijih boja probaj ovu kao sa slike.

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    99.2 KB · Pregleda: 111
Evo probao sam i te male programcice bas kod Nokia Color Test-a. Osnovne boje su sasvim uredu znaci to nije nista felericno nego jednostavno ni jedan LCD nije savrsen. Zar ne? Ili je je to feler. Skroz sam zbunjen vise ne znam sta da mislim.:wall: :wall: :wall:

PES nisam probao, al evo sa bojama je ovakva situacija;
Ta slika koju si attachovao izgleda savrseno...boja je taman jednaka i svetla da je pozadinsko osvetljenje ne "osteti" ...da tako kazem
-tamno crvena, tamno zuta takodje izgledaju odlicno.
Pozadinsko osvetljenje kod mene se uocava tek na dosta tamnijim bojama, kao sto je ona teget gore koju si pomenuo.Boja izgleda ok, al kad pogledam pazljivo, vidi se da je malo svetlije po stranama.Kad upalim svetlo u sobi, to se vise i ne vidi.

***, ne zaboravi da postoje TFT-ovi i mnooogo skuplji od ovog....pogledaj malo kako je kod drugih modela (ako znas nekog sa bilo kojim tft-om), pa uporedi.

Poslednja izmena:
Pa ja neznam vise sta da mislim odnecu onima u servis da vide oni ali valjda je to OK da tako radi. Znaci ova poslednja boja je malo svetlija kad se BAS zagledas. Pa skoro isto kao kod mene.

E kad pomenu svetlo a kako izgleda kad gledas u bas zamracenoj prostoriji onda je svetlije po strance.
Imao sam prilike da vidim 931BF i kod njega je mnogo losije nego kod ovog mog i recimo 940BF isto je enormna razlika jedno nisam video one MAC-ove modele kako rade posto su skupi kao djavo verovatno oni nemaju nikakvih mana a cinimi se da oni koriste onu AMLCD tehologiju to mu dodje valjda ACTIVE-MATRIX LIQUID CRYSTAL DISPLAY.

Poslednja izmena:
yep, to ti je zbog pozadinskog osvetljenja sigurno...a ovaj monitor inace ima vrlo jako osvetljenje, pa se u zatamnjenoj prostoriji oci teze navikavaju, pa jednobojne slike (one sa intenzivnim bojama) mogu da izgledaju drugacije po ivicama, ako se gleda u sredinu slike...ima i toga.
U zamracenoj prostoriji se najociglednije vidi blago probijanje pozadinskog osveteljenja, na tamnim bojama, kao sto rekoh...mnooogo slabije nego kod TN panela, ali neizbezno za tft.

Poslednja izmena:
Pa nista onda nema razloga da ga nosim u servis da stoji bez veze ako je to samo do osvetljenja. Pa da kod ostalih boja se nista i ne primecuje samo kod tih tamnijih tj. najvise kod plave u po kojoj igri recimo fudbalu ako imas taj fudbal probaj ako te ne mrzi posto se u njemu bas primecuje da je mlao svetlije pa javi da ubijemo i tu zabludu i hvala za pomoc.

Nema problema....PeS tesko da cu igrati u skorije vreme, al eto mozda se javi jos koji vlasnik doticnog da potvrdi sve ovo.Dakle opusti se i uzivaj, ipak je ovo monitor koji ima mana, ali daleko manje nego ostali tft-ovi. PoZ.

Kod mene osvetljenje probija samo malo u gornjem levom uglu i to samo ako je bas jako tamna pozadina,ostalo nisam primetio.

evo da izvucem ovu temu iz naftalina... citao sam je dooosta dugo... posto sam laik u vezi monitora, a predstoji mi skoro menjanje ovog mog crt-a, bacio sam oko bas na ovaj monitor. cena mu je danas oko 380e,, da li vredi kupiti ga? koristio bih ga za obradu slika i crtanje u ACad-u.

kako vreme prolazi ja se apsolutno ne kajem sto sam ga pazario. prosto ga obozavam :)

Nazad
Vrh Dno