Šta je novo?

AMD 6000 vs C2D e6320

dejan#7

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2008
Poena
435
Koji je od ova dva procesora bolji?Hocu da kupim,ali neznam koji od ta dva.Namena:igranje igrica:type:

Nekoga ko sada kupuje ceo nov komp ili radi veći upgrade nikako ne bi razumeo ukoliko bi kupio AMD...

Intel i samo Intel. Jedva čekam da zamenim sve ovo.

Na default-u, brži je AMD 6000+. Nakon OC-a, AMD ćeš recimo dići na negde 3.2GHz, a i 6320 otprilike na isto toliko, a pošto je na istom taktu C2D oko 20-tak % brži, sve je jasno...

@Vule: Za šta konkretno ti je tvoj računar toliko spor da jedva čekaš da ga zameniš? Čak i Crysis bi trebalo lepo da ide na tvom računaru...

Poslednja izmena:
Radi Crysis, čak šta više odlično radi, u 1280x1024 (pošto sad par dana koristim neku 17-ku dok mi ne stigne 22" Wide) sve na High bez AA, ponekad malo zaštuca kad izađem na čistinu ali ide glatko 🙂

Nisam rekao da je "toliko" spor, ali mi se toliko sviđa onaj E8400 u kombinaciji sa nekom X38 (ili nekom boljom P35) pločom da je to strašno :smoke: I neću menjati sve, samo ploču i procesor, sve ostalo ostaje tu gde je. 😉

Samo kažem, da sada kupujem nov komp u ovoj klasi u kojoj mi je ovaj, nikada ne bih uzeo na primer 4000+ i NF560, već E2160 i P35/P31. Platio bi malčice više, ali bi imao dosta bolje performanse. O jačim modelima da ne pričam, tu Intel odvaljuje 🙂

pa bolji je intel za 320 :d

Vule je napisao(la):
Nisam rekao da je "toliko" spor, ali mi se toliko sviđa onaj E8400 u kombinaciji sa nekom X38 (ili nekom boljom P35) pločom da je to strašno

Stvarno!? a koliko je puta ta kombinacija skuplja od tvoje?

Vule je napisao(la):
Samo kažem, da sada kupujem nov komp u ovoj klasi u kojoj mi je ovaj, nikada ne bih uzeo na primer 4000+ i NF560, već E2160 i P35/P31. Platio bi malčice više, ali bi imao dosta bolje performanse. O jačim modelima da ne pričam, tu Intel odvaljuje 🙂

Pa cekaj ti imas kombinaciju koju nikad ne bi kupio!? Sta znaci ovo dosta bolje perf, veci 3DMark skor?

Zar i ti Vule? evo ako hocesh mozemo da se menjamo glavu za glavu (MB & CPU). bio sam i dao oglas da menjam.
:wave:

Neću MSI, nikada više 😀 A i neću sad ništa menjati, za koji mesec 🙂

@Wild Boy:

Ta kombinacija jeste skuplja, taman koliko je i bolja. Ovo teram zato što mi je bilo povoljno kada sam kupovao, uzeo sam prvo integraciju koja je u AMD slučaju bila bolja (X1250), sada sam kupio VGA i uzeo ploču bez integrisane grafike, nisam imao para da menjam i CPU i ploču sad, bilo mi je i komplikovano malo, ali prvom prilikom ću to da uradim 🙂

Neću MSI, nikada više 😀 A i neću sad ništa menjati, za koji mesec 🙂

@Wild Boy:

Ta kombinacija jeste skuplja, taman koliko je i bolja. Ovo teram zato što mi je bilo povoljno kada sam kupovao, uzeo sam prvo integraciju koja je u AMD slučaju bila bolja (X1250), sada sam kupio VGA i uzeo ploču bez integrisane grafike, nisam imao para da menjam i CPU i ploču sad, bilo mi je i komplikovano malo, ali prvom prilikom ću to da uradim 🙂

Min 3 puta skuplja, tesko da je toliko i bolja 😉

@activated1
Sta ti je, banovace te zbog reklamiranja 😀 Sto bezis od Intela?

Poslednja izmena:
@vule

Ma naravno da je E8400+X38 brži, ali i košta više, a konkretno ne bi ti u ovom trenutku omogućio ništa značajno više što se iganja tiče od te tvoje kombinacije. Dao bi pare za nešto što ti ne treba samo zbog "buba u glavi".

Elem, ako se kupuje nova mašina, E8200+P35 (uz dobar OC) će biti neki optimum cena/performanse (u poslednje vreme to je bio E2180+P35), a za ljude koji već imaju AMD X2, neka uživaju u tome što imaju i štekaju pare još nekoliko meseci za Q9450+P48, i ja to isto radim... 😉

Poslednja izmena:
a sto ljeba vam mora svaka igra da se igra na full i na giga mega monitoru

Rece mi sinoc lepo ortak, kada jednom probas jednostavno ti nema nazad, navucen si i svaka sledeca graficka (samim tim i konfiguracija) ce morati da bude high segment.

@M_M
A sto se tice te preporuke za Q9450+P48, kad se taj izlazak ocekuje da ne govorimo o nekim normalnijim cenama?

Poslednja izmena:
@M_M
A sto se tice te preporuke za Q9450+P48, kad se taj izlazak ocekuje da ne govorimo o nekim normalnijim cenama?

Očekuje se početkom marta... Q9450 će verovatno biti oko 250-260e (možda koji evro više prvih nedelju dve dok se ponuda ne stabilizuje), a P48 ploče sličnih cena kao sada P35, dakle šareno zavisno od opreme... Biće i X48, po ceni X38 ploča (među njima ionako nema bitne razlike). Dakle, kome je CF i SLI bitan -> X48, ostalima će P48 biti dovoljan.

@Vule ko te natera da toliko zamzis AMD. Klasican primer mrznje koji si ispoljio u predhodnim postovima. Ostavimo perfomanse po strani !

Poslednja izmena:
Eh, kad se setim... 🙂

Da sam sad u situaciji (znamo na koju situaciju mislim 🙂) u kojoj sam bio tada, imao bi u mašini barem E8200 i neki jako dobar P35 🙂

Biće bolje valjda uskoro pa ću opet imati ono što je bolje, u ovom trenutku Intel. 😉

kod mene abit ip35 pro ceka wolfyja 🙂

Bolje se vi nadajte da će AMD-u dobro da krene, jer ako ispadne iz trke ostaće samo Intel, a već i vrapci na granama znaju da od monopola korisnici uvek izvuku deblji kraj... 🙁

nisam ja kao CAR izdajica abita :d

A kad si pre 3 god imao A64 i onog EPoX-a? Sunce li ti nije bilo bolje od toga 😛
No sve u svemu ja iskreno vishe volim AMD nagovorishe me da pazarim Intela sa kojim sam zadovoljan, ali mi o5 neshto fali.
:wave:

Slazem se u potpunosti. Bolje je radio komp sa starim amd-om nego sa ovi s----m od intela. ni u 3d marku nisam dobio vise od par stotina poena vise tako da...

nadam se da cu uskoro opet da predjem na amd.

Najbolja kupovina u ovom trenutku je E8200 koji kosta 140e, sa malo slabijaim kartama vredi malo ga overklokovati na recimo 3800mhz, tu ce se primetiti razlika skok u performasama ali ako budes kupio ili vec imas 8800gt klok samog procesora u najzahtevnim igrama tipa Crysis neigra nikakvu ulogu neces dobiti niti jedan freim, zato ti je moj savet Intel u svakom slucaju zato sto ti ostavlja mogucnost za veliki klok ako si sklon tome a i generalno je daleko bolji od AMD za bilo koju primenu i sto bolja karta za igranje to ti je pre svega bitno.

sa malo slabijaim kartama vredi malo ga overklokovati na recimo 3800mhz, tu ce se primetiti razlika skok u performasama ali ako budes kupio ili vec imas 8800gt klok samog procesora u najzahtevnim igrama tipa Crysis neigra nikakvu ulogu neces dobiti niti jedan freim

"Malo ga overklokovati"? Pa taj CPU radi na 2.66Ghz, zar je 3.8Ghz malo? 🙂

A i nije mi baš jasno ovo što si rekao za frejmove, misliš da npr. ja neću dobiti ništa u Crysisu ako sad sa ovog A64 na 2.1Ghz pređem na E8200 na 3.8Ghz? Ne da ću dobiti, nego strašno 🙂 Ne kažem da bi zbog Crysisa kupio CPU, taman posla, samo navodim primer 🙂

A za tu razliku u performansama kod "slabijih kartica"... Nisam siguran da iko može da igra Crysis uopšte na slabijim kartama (pod IGRA podrazumevam da zaista igra, a da pri tom i uživa u svemu onome što Crysis donosi, a ne da gleda slide show), tako da mu tu CPU neće puno pomoći. 😉

Nazad
Vrh Dno