Šta je novo?

jos uvek dobar 8800GTS 320mb

znas kako: 160e je 160e. ako vam se pojavi nova 9600GT za te pare za neki mesec onda ces je tek dati u bescenje. ne kazem da bi trebalo sada da je prodas, ali cim se pojavi nova serija dobrano ces izgubiti na vrednosti ;)

Objasni :smoke:.
9600GT ce biti sporija od 8800GS, po svemu sudeci, a GS je sporija od nase (moje i borabove) GTS 320MB. Tako da ne vidim zasto bi joj naglo pala njena "polovna" cena.
Ako krajem godine izvucem za ovu moju 100-130e, to je ok za mene.
Platio sam je 250e, i za 1 i po godinu sluzenja kod mene (sredina 2007 - kraj 2008) ce verujem kostati onoliko, a odradila je i odradice odlican posao za to vreme :type:.

Poslednja izmena:
Kada sam imao para i zeleo bas tada, kupio sam 8800GTS ( 320€ sa pdv-om , februar 2007) i nisam ni jednog trena zazalio.Lepo sam se izigrao i prodacu je kada ne bude bila u stanju da izgura naslove u nativnoj rezoluciji mog monitora. Kada se to bude desilo, tada ni kupci sadasnjih 3870 i 8800Gt isto tako nece biti u stanju da igraju sa svim na maximumu ili ce im sve biti na ziletu.
Sto bi rekao moj drug kada se pojavila 8800gts :"Sta god da kupis , za 6 meseci ce biti zastarelo".

Koliko sam citao, za ovu godinu je planiran vrlo mali broj dx10 kvalitetnih igara, tako da ce 8800gts biti jods dugo kod mene.

Objasni :smoke:.
9600GT ce biti sporija od 8800GS, po svemu sudeci, a GS je sporija od nase (moje i borabove) GTS 320MB. Tako da ne vidim zasto bi joj naglo pala njena "polovna" cena.
Ako krajem godine izvucem za ovu moju 100-130e, to je ok za mene.
Platio sam je 250e, i za 1 i po godinu sluzenja kod mene (sredina 2007 - kraj 2008) ce verujem kostati onoliko, a odradila je i odradice odlican posao za to vreme :type:.

nemas ti pojma :p
9600GT je brza od papirne 8800GS, koja je tu negde sa tvojom kartom. ako nova 9600GT bude 170e, za koliko mislis da ces prodati svoju matoru kartu :) a 9600GT samo sto nije ;)

170 ce mozda biti srednja ili cak maksimalna cena za 9600GT,ali kapiram da ce imati ponuda i za ispod 150e(kao sto je Palit 8800GT bio za ispod 200).
I da,9600GT ce biti brzi od 8800GTS 320,a da ne pricamo sto nece imati mem. bottleneck.

Poslednja izmena:
nemas ti pojma :p
9600GT je brza od papirne 8800GS, koja je tu negde sa tvojom kartom. ako nova 9600GT bude 170e, za koliko mislis da ces prodati svoju matoru kartu :) a 9600GT samo sto nije ;)

170 ce mozda biti srednja ili cak maksimalna cena za 9600GT,ali kapiram da ce imati ponuda i za ispod 150e(kao sto je Palit 8800GT bio za ispod 200).
I da,9600GT ce biti brzi od 8800GTS 320,a da ne pricamo sto nece imati mem. bottleneck.

GS je sigurno losija od moje karte, jer ima sve isto osim sto je 192 bita, a moja 320 bita. A 9600GT sigurno nece biti bolja od GTS 320MB, gledajuci njene karakteristike, mozda bude u rangu sa njom, ali ipak mi svi predvidjamo, tek cemo videti.

http://www.neoseeker.com/news/story/7521/
Evo neki citat:
"Pretty much following previous naming conventions, the NVIDIA 9600 GT looks like it'll be faster than the upcoming 8800 GS, but slower than a 8800 GT."
9600 GT will have 96 shader processors, which is the same amount found on the upcoming 8800 GS. (Edit: Looks like it is actually only 64 stream processors for the 9600 GT -- but this does seem strangely low.)
The codename for the GPU is the "G94-300." The 9600 GT is set to replace the 8600 GT.

Pa onda:
http://www.neowin.net/news/main/08/01/14/nvidia-geforce-9600gt-review
Pogledajte slicice...
U rangu je sa 3850 256MB, ili malo bolja, a taj Ati je svuda losiji od moje GTS 320MB :smoke:.

Najvise cemu moze da se nada taj 9600GT je da dostigne moju, a da je prestigne, moze samo da sanja :type:.

Prepun net ljudi koju potcenjuju GTS 320MB, iz samo njima poznatih razloga, i ovde i na SK forumu, i ...
Drzacu je u kompu dok sve igre budu radile na visokim podesavanjima na 1280x1024 (kao Crysis), a jedini kompromis ce mi biti nizi AA i AF, ili iskljuceni.
Dok god bude zadovoljavala ove uslove, necu je menjati.
A verujem da ce gurati ovako jos najmanje godinu dana.

Jer overkloko je na strani GTS 320MB, u odnosu na 8800GT, 3850/70, a za 9600GT cemo videti.

Poslednja izmena:
da ne teramo mak na konac, karte ce biti tu negde, a nova 9600GT ce biti 170e max. a palit ce biti i jeftiniji i za koliko ces onda ti prodati svoju, ako je uopste budes tada recimo prodavao? 3850 ce takodje pasti i opet ce ubiti cenu tvoje karte...mada i danas, pored 3850 za 140e ne znam da li normalan covek moze da plati godinu dana matoru 8800GTS 320 160e...

da ne teramo mak na konac, karte ce biti tu negde, a nova 9600GT ce biti 170e max. a palit ce biti i jeftiniji i za koliko ces onda ti prodati svoju, ako je uopste budes tada recimo prodavao? 3850 ce takodje pasti i opet ce ubiti cenu tvoje karte...
mada i danas, pored 3850 za 140e ne znam da li normalan covek moze da plati godinu dana matoru 8800GTS 320 160e...

Bez starca nema udarca... mislim kakve veze ima koliko je neka karta stara, ako daje dobre rezultate ;).
Mozda "nenormalni" ljdui vide razliku izmedju 30 i 37 avg fps-a u Crysisu :p :smoke:.

Pa ja sam i rekao da ocekujem da cu krajem godine moci da je prodam za 100-120e.
Mada cak i garanciju necu moci da dam, jer imam papir na ceo komp, jedino ako vazi garancija na one nalepnice na samoj grafickoj.

Sta mislite da li bi vredela garancija ako bi ja, ili taj kome prodam, otisao kod uvoznika Asus-a za Srbiju, znaci samo sa grafickom i tom nalepnicom na njoj ?

Poslednja izmena:
Bez starca nema udarca... mislim kakve veze ima koliko je neka karta stara, ako daje dobre rezultate ;).
Mozda "nenormalni" ljdui vide razliku izmedju 30 i 37 avg fps-a u Crysisu :p :smoke:.

Pa ja sam i rekao da ocekujem da cu krajem godine moci da je prodam za 100-120e.
Mada cak i garanciju necu moci da dam, jer imam papir na ceo komp, jedino ako vazi garancija na one nalepnice na samoj grafickoj.

Sta mislite da li bi vredela garancija ako bi ja, ili taj kome prodam, otisao kod uvoznika Asus-a za Srbiju, znaci samo sa grafickom i tom nalepnicom na njoj ?

Mislis da ce na kraju 2008 gts 320 vredeti 100-120 eur?

Poslednja izmena:
Ne nego 50 evra, ajde molim te, sad i ti preterujes.

Činaski, Činaski... 160 nemoguća cena za GTS sada? Interesanto.

Mada, imam poznanika "radi" hardver, za tili čas bi mi dao 120-140 evra za grafu i prodao je nekoj ovci za ~200evra. A ima takvih.

Poslednja izmena:
ovce se ne racunaju. za 140e ima 3850 koji je nesto slabiji od 8800GTS 320, ali je on nov, dakle da kazes da bi trebalo isto da kostaju jer je 320 malo brzi ali polovan, a ATI je malo sporiji, ali je nov. pa ko sta voli nek' izvoli. to je realno, zar ne?

Ako je kartica pod garancijom dve tri godine i dobijas garanciju pri preprodaji, stvarno bih vise gledao brzinu nego "novost". :)

stvar ukusa. ja bih recimo uzeo tek malo sporiju ali novu kartu za iste pare, a tek se ne bih razmisljao ako je 20e jeftinija.

Poslednja izmena:
to je ogromna razlika jer je fps na granici igrivosti.

:d :p :D
Pa to je razlika izmedju u Crysisu 3850 256MB i GTS 320MB, obe klokovovane dokle moze ;).
Pogledaj malo temu Crysis bench 1280x1024 high AA off, imas mene i Whiplashera (8800GTS 320MB), i GoranM i mozda jos neko sa 3850. Dakle neigrivo protiv veoma igrivoj :), nije mala razlika.
E matori, al sam te lepo navatao sad, a ?

Mislis da ce na kraju 2008 gts 320 vredeti 100-120 eur?

Da :-devil-:. Zato sto ni tada nece postojati igra koju nece moci poterati na 12x10 na high podesavanjima :smoke:.

ovce se ne racunaju. za 140e ima 3850 koji je nesto slabiji od 8800GTS 320, ali je on nov, dakle da kazes da bi trebalo isto da kostaju jer je 320 malo brzi ali polovan, a ATI je malo sporiji, ali je nov. pa ko sta voli nek' izvoli. to je realno, zar ne?

stvar ukusa. ja bih recimo uzeo tek malo sporiju ali novu kartu za iste pare, a tek se ne bih razmisljao ako je 20e jeftinija.

Zato sto si s.i.s.a. iliti woos :-devil-:.

Poslednja izmena:

Mislim da je glupo porediti 3850 sa 8800GTS 320. Na def taktu mozda i jesu tu negdje ali GTS ima veliki oc potencijal, i samim tim razlika izmedju 3850 i 8800GTS 320 je negdje kao razlika 8800GT i 8800GTS 320. mozda i veca.
Evo mali dio jednog posta
GTS 320 by ja 39.70
GTX by BOX85 45.05
3850 by GoranM 30.44
3870 by terzazak 35.58

cak je 3870 iza mog covanog GTS-a

Poslednja izmena:
Thread postaje interesantan kao sneg od prosle godine. Subjektivna stvar svakog vlasnika 8800gts 320 je po kojoj ceni ce je prodati i kada. za razliku od ~20€ necu da pravim pitanje, kao sto nisam ni kada sam prodavao 7900Gt. Covek je dosao i pitao da li mogu da mu dam za 20€ jeftinije, rekao je da je jedva skupio i to sto je doneo. Naravno da sam mu je dao. Da li me je prevario? Ne interesuje me, to je na njemu i njegovoj filozofiji. Ja upravo i ocekujem da posle godinu dana sluzenja , cena joj padne na 50% vrednosti. Pitanje je da li mi treba "Palit", samo da bih namakao ~14.7xx poena u 3D Marku 06. Za tih 17% koliko je brza od moje karte, malo cu osiromasiti detalje i igrati kao i Vi na GT karti.
Toliko.

Ima i drugih zadovoljstva osim 3d markova.

Poslednja izmena:
:d :p :D
Pa to je razlika izmedju u Crysisu 3850 256MB i GTS 320MB, obe klokovovane dokle moze ;).
Pogledaj malo temu Crysis bench 1280x1024 high AA off, imas mene i Whiplashera (8800GTS 320MB), i GoranM i mozda jos neko sa 3850. Dakle neigrivo protiv veoma igrivoj :), nije mala razlika.

tvoj problem je sto poredis klokovane karte. karte se porede na defu jer se takve kupuju i ogromna vecina ih kao takve koristi. obe su nedovoljne za Crysis. i cak i da je razlika izmedju 3850 i GTS 320 jednaka u Crysis-u kao i razlika izmedju GTS 320 i 8800GT, to nista ne dokazuje, jer je Crysis neigriv na 320 karti. ako je prosek 30 i kusur fps verovatno ti min ide i na jednocifren tako da je pravi mazohizam tako igrati.

E matori, al sam te lepo navatao sad, a ?
prosto ne znam sta cu sada da radim. odmah cu da se izlogujem sa bencha i vise nikada da se ne vratim...

Da :-devil-:. Zato sto ni tada nece postojati igra koju nece moci poterati na 12x10 na high podesavanjima :smoke:.

mnogo si naporan sa tom svojom 320 kartom. 8800GT je dobrano brzi od nje, i tih 20-30% kada se fps lomi oko broja 30 znaci kao kuca. a to sto ce na kraju godine tvoja karta sve i dalje terati u 12x10 na max. - pa to je teska budalastina :smash:

Zato sto si s.i.s.a. iliti woos
ne, nego zato sto logicno razmisljam. ko hoce da izarcenu tamburu plati 20e vise od nove i tek malo sporije karte - njegov problem. ima nas raznih...

Poslednja izmena:
:

E vidis tu je tvoja greska-cena stare kartice se ne formira na osnovu toga koje igre moze da gura vec na osnovu uporedjivanja sa onim sto se trenutno prodaje.Pa vec uskoro dolazi 9600GT koji ce u varijanti sa 512M sigurno biti primamljiviji od prastarog 8800GTS-a 320 a bice ga sigurno za 150evra.Pazi u pitanju je sicusan GPU(65nm,oko 240mm2 koliko su ga tamo rucno izmerili),verovatno jednostavniji PCB i mozda cak i tweakovan za bolji rad,sigurno dobar oc...A zamisli sta ce tek da se pojavi do kraja 2008..

Chinaski @ to je isto kao prica AMD vs INTEL. Na def taktu AMD je bolji u istom cjenovnom rangu, medjutim niko INTELA ne drzi na def taktu. Isto tako je i sa GTS-om. Karta je dusu dala za clockanje (ja sam svoju clockao do max i radi normalno). A koliko vidim ovde na forumu svi vlasnici GTS-a je drze podobro clockanu. A kao takva zaostaje za clockanim GTX-om i GT-om oko 4-6 fps-a u krizi. Po meni je to jako mala razlika. Cak je moj GTS brzi u krizi i od jednog clockanog 3870 radeta za 4fps-a. Poenta je da sve danasnje karte padaju u vodu izlaskom 9*** serije. Nije ne GT, ni GTX mnogo superijorniji od GTS-a. Kad dodje vrijeme da GTS ne moze tjerati igre, onda to nece moci ni GT, ni GTX. Glupo je dzaba prepirati se. Gledam ovde po forumu porede GT i 3870, a po starom GTS pljuju kao ne bi dali ni 100e za njega, a ovamo ja sa GTS-om imam 4-5fps-a vishe od 3870.

A u krizi na high podesavanjima na 1440*900 fps mi ne pada ispod 20. Karta radi na 675/1700/2200.

Poslednja izmena:
medjutim niko INTELA ne drzi na def taktu
gde niko ne drzi na defu? u OC sobi za procesore? shvati da vecina ljudi ne klokuje HW.
sada ce jos da ispadne da je GTX za nijansu jaci od 320 karte.
A u krizi na high podesavanjima na 1440*900 fps mi ne pada ispod 20. Karta radi na 675/1700/2200.
eto vidis, debelo si je klokovao, a opet radi relativno lose. ako fps ide as low as 20, ja ne bih ni igrao igru. i to verovatno nije ni very high (onaj tweak), a nema ni AA i AF, verovatno ni HDR.
nije vazno, necemo se raspravljati, vazno je da ste vi zadovoljni kartama i sta vas briga ko sta prica onda? :)

Mislim da je glupo porediti 3850 sa 8800GTS 320. Na def taktu mozda i jesu tu negdje ali GTS ima veliki oc potencijal, i samim tim razlika izmedju 3850 i 8800GTS 320 je negdje kao razlika 8800GT i 8800GTS 320. mozda i veca.
Evo mali dio jednog posta
GTS 320 by ja 39.70
GTX by BOX85 45.05
3850 by GoranM 30.44
3870 by terzazak 35.58

cak je 3870 iza mog cuvenog GTS-a

I mog ,).
avg fps ~37

tvoj problem je sto poredis klokovane karte. karte se porede na defu jer se takve kupuju i ogromna vecina ih kao takve koristi. obe su nedovoljne za Crysis. i cak i da je razlika izmedju 3850 i GTS 320 jednaka u Crysis-u kao i razlika izmedju GTS 320 i 8800GT, to nista ne dokazuje, jer je Crysis neigriv na 320 karti. ako je prosek 30 i kusur fps verovatno ti min ide i na jednocifren tako da je pravi mazohizam tako igrati.

Ta vecina nije clan bench foruma, pa ja sa naseg (OC) aspekta komentarisem graficke ;) :smoke:.
Ne, prosek je ~37, a min fps nikad ne pada ispod 20. Ovaj min fps je veci od 20 i za gpu i za cpu, jel te odgovor zadovoljava. Predjoh Crysis na 1280x1024 na high AA off, i jedini nivo gde je bilo na granici igrivosti je nivo Ascension (kada se rusi ona planina). Fps sa poslednja dva bosa je bio veoma igriv, to je sigurno.

prosto ne znam sta cu sada da radim. odmah cu da se izlogujem sa bencha i vise nikada da se ne vratim...

Zeznuo si se (jer si mislio da ja govorim 30 vs 37 kao GTS 320MB vs GT, a u stvari je bilo 3850 vs GTS 320MB), i sada umesto da priznas taj za.jeb ti i dalje drndas kao izlapeli matorac :wave:.

mnogo si naporan sa tom svojom 320 kartom. 8800GT je dobrano brzi od nje, i tih 20-30% kada se fps lomi oko broja 30 znaci kao kuca. a to sto ce na kraju godine tvoja karta sve i dalje terati u 12x10 na max. - pa to je teska budalastina :smash:

Ko je ovde govorio o GT :wall:. Evo ti si je prvi pomenuo, gubis se matori, gubis se polako.
Zivi bili pa videli. Sta ce izaci zahtevnije od Crysisa, ti meni reci, samo eventualno Far Cry 2, ali i za to cemo videti. I ja sam govorio o 12x10 na high bez AA, da ne bude zabune :banana:.

ne, nego zato sto logicno razmisljam. ko hoce da izarcenu tamburu plati 20e vise od nove i tek malo sporije karte - njegov problem. ima nas raznih...

Ne, nego sto si toliko iskusan i mator u IT svetu, a i dalje ne pridajes veliki znacaj OC graficke. To je zato sto si imao Ati 1950Pro i sada 8800GT :d :p :-devil-:.

Poslednja izmena:
E vidis tu je tvoja greska-cena stare kartice se ne formira na osnovu toga koje igre moze da gura vec na osnovu uporedjivanja sa onim sto se trenutno prodaje.Pa vec uskoro dolazi 9600GT koji ce u varijanti sa 512M sigurno biti primamljiviji od prastarog 8800GTS-a 320 a bice ga sigurno za 150evra. Pazi u pitanju je sicusan GPU(65nm,oko 240mm2 koliko su ga tamo rucno izmerili),verovatno jednostavniji PCB i mozda cak i tweakovan za bolji rad,sigurno dobar oc...A zamisli sta ce tek da se pojavi do kraja 2008..

Po cemu primamljiviji. Bitno je brzi ili ne. I poenta ovog posta nije bila da navaucemo ljude da ponovo kupuju GTS 320MB, ko je tako shvatio ima manjak celija u mozgu. Poenta, koliko sam ja mogao da shvatim, a i naslov sam kaze :D GTS 320MB jos uvek dobar, a ja dodajem dobar sigurno do kraja ove godine za 1280x1024 za high igranje :type:.

Kad dodje vrijeme da GTS ne moze tjerati igre, onda to nece moci ni GT, ni GTX. Glupo je dzaba prepirati se. Gledam ovde po forumu porede GT i 3870, a po starom GTS pljuju kao ne bi dali ni 100e za njega, a ovamo ja sa GTS-om imam 4-5fps-a vishe od 3870.

That's my man :smoke:. Svaka recenica 100% tacna :type:.

Poslednja izmena:
Ne, prosek je ~37, a min fps nikad ne pada ispod 20. Ovaj min fps je veci od 20 i za gpu i za cpu, jel te odgovor zadovoljava. Predjoh Crysis na 1280x1024 na high AA off, i jedini nivo gde je bilo na granici igrivosti je nivo Ascension (kada se rusi ona planina). Fps sa poslednja dva bosa je bio veoma igriv, to je sigurno.
jel' ti to gledas fps u benchu ili u celoj igri? tako sam ja u benchu FEAR-a imao jedan min fps, a u igri upola manji. bench okaci macku o rep.

Zeznuo si se (jer si mislio da ja govorim 30 vs 37 kao GTS 320MB vs GT, a u stvari je bilo 3850 vs GTS 320MB), i sada umesto da priznas taj za.jeb ti i dalje drndas kao izlapeli matorac :wave:.
i sta sad? pa ti si prvi zagovornik da je GT tek malo brzi od 320 kada se obe karte naklokuju, a sada ti smeta kada je isto toliko 320 brzi od ATI-ja.
Zivi bili pa videli. Sta ce izaci zahtevnije od Crysisa, ti meni reci, samo eventualno Far Cry 2, ali i za to cemo videti. I ja sam govorio o 12x10 na high bez AA, da ne bude zabune :banana:.
nemam pojma, jer ne pratim kada sta izlazi. recimo mozda Vegas 2 ili novi Splinter Cell.

To je zato sto si imao Ati 1950Pro i sada 8800GT :d :p :-devil-:
koji X1950Pro? na kakvim si ti drogama :d
da ne smaramo dalje, tvoja karta ce biti smesna krajem godine i nikako dovoljna za 12x10 high. bice i moja najverovatnije, ali ce ipak zastariti malo kasnije od tvoje, a ja ne tvrdim da ce mi sve leteti do 2009...
da ne budzimo vise postove uludo...

jel' ti to gledas fps u benchu ili u celoj igri? tako sam ja u benchu FEAR-a imao jedan min fps, a u igri upola manji. bench okaci macku o rep.

Da, poredio sam bench rezultate, ali sam govorio i o relanim fps-ovim iz igre :type:.
Jel rekoh lepo da sam presao Crysis na 12x10 na high, i na svim niovima avg fps je bio >30, osim u Ascencion.
A sto se tice min fps-a, nigde nije padao ispod 20, i to se desavalo u veeeoooooma retkim situacija, doduse cesce u pomenutom nivou Ascension.

i sta sad? pa ti si prvi zagovornik da je GT tek malo brzi od 320 kada se obe karte naklokuju, a sada ti smeta kada je isto toliko 320 brzi od ATI-ja.

Jesam.
A nije isto avg fps 30 vs 37 i 37 vs 44, slozices/te se naravno ;).

nemam pojma, jer ne pratim kada sta izlazi. recimo mozda Vegas 2 ili novi Splinter Cell.

Moze biti, moze biti, ali iskreno sumnjam.

koji X1950Pro? na kakvim si ti drogama
da ne smaramo dalje, tvoja karta ce biti smesna krajem godine i nikako dovoljna za 12x10 high. bice i moja najverovatnije, ali ce ipak zastariti malo kasnije od tvoje, a ja ne tvrdim da ce mi sve leteti do 2009...

A sad se pravis lood Mr Garrison-e :d.
I nije ti bas realno poredjenje da: moja nece do kraja 2008.godine biti dovoljna kao sto tvoja nece do 2009.

da ne budzimo vise postove uludo...

Ti ih imas dosta, ja ne :-devil-:.

Poslednja izmena:
brate, kako si naporan...

gde niko ne drzi na defu? u OC sobi za procesore? shvati da vecina ljudi ne klokuje HW.
sada ce jos da ispadne da je GTX za nijansu jaci od 320 karte.

eto vidis, debelo si je klokovao, a opet radi relativno lose. ako fps ide as low as 20, ja ne bih ni igrao igru. i to verovatno nije ni very high (onaj tweak), a nema ni AA i AF, verovatno ni HDR.
nije vazno, necemo se raspravljati, vazno je da ste vi zadovoljni kartama i sta vas briga ko sta prica onda? :)

Pa svi smo postovali fps sa max clockanim kartama i dobili rezultate koje sam i napisao. Nece nista da ispadne, rezultati sve govore. Daleko od toga da je GTS za nijansu slabiji od GTX ali razlika u performansama ne vrijedi 150-200e razlike u cijeni.
A shto se tice igranja na malom fps-u, je vec stvar ukusa. Meni recimo 30-40fps u krizi jako lijepo izgleda. Avg fps mi je oko 37-38, ide i do 60 ali nekad padne i do 20 ali ispod ne (samo u jednoj shemi ide do 20 u ostalim je min oko 25). E sad neke igre, poput recimo hellgate london meni ocajno izgledaju i na avg 60fps-a. Ali kriza mi bolje izgleda sa 35fps-a nego hellgate london sa 60. Mozda se tripujem ali meni tako izgleda.
Nemam ja shta da budem zadovoljan ijednom kartom i daleko od toga da ja branim GTS, karta ko karta, promjenio sam ih 15-tak u zivotu i vishe, promjenicu i ovaj GTS kad mu dodje vrijeme. Odradio je posao, izigrao sam se na njemu, svakoj karti dodje vrijeme za penziju. Koliko vidim ti imash GT, vjeruj mi, kad bude doshlo vrijeme da cu ja morati mjenjati GTS da bi se ugodno igrao, moraces i ti taj GT. 9*** serija ce prosto oduvati sve 8***karte. Samo po meni je promashena kupovina kad ljudi prodaju GTS-320 ili 640 da bi kupili GT ili novi GTS i to sad kad treba da izadje 9*** serija?! A vidjao sam to na ovom forumu. Radeon necu da spominjem, njihove karte mozda jesu dobre i sve ali ih drajveri ubijaju u pojam.

Poslednja izmena:
Pa svi smo postovali fps sa max clockanim kartama i dobili rezultate koje sam i napisao. Nece nista da ispadne, rezultati sve govore. Daleko od toga da je GTS za nijansu slabiji od GTX ali razlika u performansama ne vrijedi 150-200e razlike u cijeni.
A shto se tice igranja na malom fps-u, je vec stvar ukusa. Meni recimo 30-40fps u krizi jako lijepo izgleda. Avg fps mi je oko 37-38, ide i do 60 ali nekad padne i do 20 ali ispod ne (samo u jednoj shemi ide do 20 u ostalim je min oko 25). E sad neke igre, poput recimo hellgate london meni ocajno izgledaju i na avg 60fps-a. Ali kriza mi bolje izgleda sa 35fps-a nego hellgate london sa 60. Mozda se tripujem ali meni tako izgleda.
Nemam ja shta da budem zadovoljan ijednom kartom i daleko od toga da ja branim GTS, karta ko karta, promjenio sam ih 15-tak u zivotu i vishe, promjenicu i ovaj GTS kad mu dodje vrijeme. Odradio je posao, izigrao sam se na njemu, svakoj karti dodje vrijeme za penziju. Koliko vidim ti imash GT, vjeruj mi, kad bude doshlo vrijeme da cu ja morati mjenjati GTS da bi se ugodno igrao, moraces i ti taj GT. 9*** serija ce prosto oduvati sve 8***karte. Samo po meni je promashena kupovina kad ljudi prodaju GTS-320 ili 640 da bi kupili GT ili novi GTS i to sad kad treba da izadje 9*** serija?! A vidjao sam to na ovom forumu. Radeon necu da spominjem, njihove karte mozda jesu dobre i sve ali ih drajveri ubijaju u pojam.

Dzaba truda, brate.
Meni je iskreno drago da ima ovoliko dobrih ljudi kojima je "strasno" zao koliko smo novca dali za karticu. Isto mi je tako drago da ima ljudi koji su u mrtvoj sezoni kupili 8800Gt i dive joj se, kao sto sam ja mojoj.
Ali, rece moj drug Sikili:"Dzabe si bacio tolike pare, kada ce za 6 meseci da bude zastarela". To je bilo tada, ali sam siguran da sada ta filozofija ne vazi.

to sa driverima za radeon je bilo nekada , sada sasvim korektno rade, ako bas nesto ne stima izbaci se hot fix u roku od par dana a nekada i pre igre (ako je izasao demo prvo).
Pogledajte spisak samo sta sve ispravljaju svaki nvidia driveri, nista manje od atija ovo je samo za poslednje:

Fixed Issues–Windows XP 32-bitFixed Single-GPU IssuesAll GPUs•The NVIDIA Control Panel Run Display Optimization Wizard back button does not work.[302285] •FEAR–reflection in the puddle flickers.[259670]•Star Wars: Republic Commando: Application crashes when starting a new game.[254010] GeForce 8 Series GPUs•GeForce 8800 GTX: Dungeon Siege 2–the mouse cursor is “laggy” and jittery when CSAA is enabled.[297301]•GeForce 8800 GTX: Changes in the NVIDIA Control Panel‐>Adjust Video Color settings has no effect on Blu‐ray disc videos. [273056]•GeForce 8800 GT: Bioshock–a small black square appears during part of the intro sequence when antialiasing is enabled. [358854]•GeForce 8600: Thief Deadly Shadows–there is texture corruption when using the game control panel default settings.[299579] •GeForce 8600: There is corruption on the NVIDIA Control Panel‐>Resize HDTV Desktop page after clicking Apply. [348665]•GeForce 8500/8400/8300, GeForce 7300 GT: After switching from Dualview mode to VGA single‐display mode, the output appears on the DVI in single‐display mode. [327042]GeForce 7 Series GPUs•GeForce 7900 GTX: There is color corruption in the intro clips of Happy Feet VC1 Blu‐ray disc with WinDVD. [321000]
GeForce 7800 GTX: Clicking Cancel after starting the NVIDIA Control Panel ʺResize HDTV desktopʺ function reverts the settings to the default instead of the previous settings.[300995] •GeForce 7300 GT: There is corruption on the HDMI display when first switching to the HDMI after installing the driver. [332487]•GeForce 7300 GT: NVRotate is not able to rotate the display from normal mode to 180 degree rotated mode.[301341]GeForce 6 Series GPUs•GeForce 6800: Star Wars Empire at War – the application crashes to the desktop after displaying the logo ʹpetroglyphʹ during launch. [344182]•GeForce 6600: The NVIDIA Control panel hangs when changing the resolution with SLI mode enabled. [334309]

ima jos toliko za sli-Mode Issues.......

a bzvz je menjati 8800gts za malo brzu kartu(gt) makar za novi gts:smoke: ili gtx

Poslednja izmena:
Dzaba truda, brate.
Meni je iskreno drago da ima ovoliko dobrih ljudi kojima je "strasno" zao koliko smo novca dali za karticu. Isto mi je tako drago da ima ljudi koji su u mrtvoj sezoni kupili 8800Gt i dive joj se, kao sto sam ja mojoj.
Ali, rece moj drug Sikili:"Dzabe si bacio tolike pare, kada ce za 6 meseci da bude zastarela". To je bilo tada, ali sam siguran da sada ta filozofija ne vazi.

Nije meni zao sto sam dao pare za grafu, ne kontam zasto bi mi bilo zao? Kupio sam je da mi radi dok moze da tjera igre, kad ne bude mogla kupuje se nova. Ja konkretno cekam neku od 9*** serije da se pojavi na trzistu, pa tek tad da mjenjam ovaj GTS i to pod uslovom da ne bude bio dovoljan za predstojece igre. Ne kontam te bash u potpunosti shta hoces da kazes?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno