Integra032
Slavan
- Učlanjen(a)
- 27.10.2007
- Poena
- 319
Sve je to lepo ali ipak na manjim rezolucijama usko grlo jeste cpu a na vecim gpu. Ako bi se igrao na 1024x768 sto bolji cpu, a vec od 1680x1050 gpu je vazniji.
Hahahahahaha
Sve je to lepo ali ipak na manjim rezolucijama usko grlo jeste cpu a na vecim gpu. Ako bi se igrao na 1024x768 sto bolji cpu, a vec od 1680x1050 gpu je vazniji.
Hahahahahaha![]()
Evo ja da dodam da crysisu mnogo znace dva jezgra,razlika je kao da sam ubacio novu graficku,na mestima gde je fps bio 20-25 sada je 35,ovde poredim c2d sa single core p4.
OK, moze onda konkretno misljenje: koristim integrusu X1250, 2 GB rama i 690g chipset. Imam Semprona LE1100, 1900@2500, i X1250 je malko kloknuta (samo Core sa default 443 na 601). Igram Crysis, sve na low of course i ...ide.
Pitanje je, ako bi kupio X2 3800+ il X2 4000+ i ubo u comp - koliko % poboljsanja bi dobio?
Ali, čoveče, ti imaš Semprona na 1,6 GHz sa jednim jezgrom, a tvoj drug ima dva jezgra na 2.0 GHz i veći keš. Nebo i zemlja.
X2 4000+ i 4400+ se razlikuju za 200 MHz što ne da se ne primećuje, nego se verovatno i identično overklokuju pa mu dođe na isto.
Nisam video da je i Nagy u kombinaciji...
pa to i jeste dobro objasnjenje
PS. @ivanboo2003:
secenje kesha kod c2d obara performanse ali je celeron bas extremno sasecen i zato je onako znatan pad performansi. E2xxx ne pati toliko od tog secenja kad ga poredis sa e6xxx serijom. U igrama nije toliko velika razlika, pogotovo u novijim optimizovanijim za MT tj dual-core.
Kolko se moze videti, u proseku, razlika u performansama takt-za-takt izmedju e6xxx DC i e2xxx DC je ~10% u igrama (negde je i 20, negde je nema, svi jedemo sarmu itd)
pa da, tako nekako ispadne u proseku (pricamo o igrama, za ostalo ne znam, ne bavim se kompresijama i folding@home![]()
Evo ja da dodam da crysisu mnogo znace dva jezgra,razlika je kao da sam ubacio novu graficku,na mestima gde je fps bio 20-25 sada je 35,ovde poredim c2d sa single core p4.
Crysisu neznace nista dva jezgra niti veliki klok procesora, iskljucivanjem jednog jezgra u rezoluciji 1280x1024 high podesavanja prosecni broj freimova je isti mereno testom koji se dobija uz samu igru, sto znaci da je to samo marketing a to sto si ti primetio odnosi se samo na razliku u arhitekturi procesora P4 nasparam C2D, kolicina kesa na procesoru u pomenutoj igri isto tako neigra nikakvu ulogo kao sto sam to vec pomenu a mislim iskljucivo sto se tice igara i to opet zavisi od igre do igre, to jes kako je uradjena odredjena igra, jedan od savrsenijih engina je Doom3 koji jednostavno reaguje na sva podesavanja u sistemu pa cak i na iskljucivanje jednog jezgra procesora u tim uslovima daje 5% losije performanse. Crysis je fenomenalna igra ali je steta sto nekoristi performanse.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari