Serbianboss
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.01.2005
- Poena
- 660
Koliko otprilike mogu da se klokuju brisbane jezgra (BH-G1) stepping na default voltazi. Konkretno model X2 4000+
Da li moze kingston ddr2 memorija da radi stabilno ako je klokovana 40 mhz vise DDR840 bez podizanja napona memorije?
Sad sam klokovao na 240x10.5 2520mhz, memoriju sam ostavio na 400mhz tacnije sad je skocila na 420mhz (DDR840). Da li moze kingston ddr2 memorija da radi stabilno ako je klokovana 40 mhz vise DDR840 bez podizanja napona memorije?
Meni na def. naponu ide do 2650 odnosno 252x10.5 na ovoj osakacenoj ploci. Temperatura je mozda porasla u proseku 1-2 stepena ali nista spektakularno.
Tu negde oko 2.7 im je prosek.
edit: ovo je naravno 100% orthos stable
...
Za temperature - nemam pojma, ja sam na nForce 520 digao ruke od merenja temperature. Šta god da sam probao drugačije očitava. Taj Brisbane se ionako ne greje mnogo (tačnije - jedva da se greje 😉)
OK,a koji prioritet?Sad sam pustio kratko orthos, sat vremena, blend test i temperatura je dosla izdmedju 53-54C(ako asus probe dobro pokazuje). Znaci 240x10.5, memorija 840mhz(420x2), naponi na defaultu
Prior.1 ne znaci gotovo nista...10-ka ce ga toliko opteretiti i zagrejati da neces moci ni da iskljucis "Orthos"😀.Nisam ni primetio, bio je na prioritet 1. Da li prioritet 10 najvise opterecuje procesor i memoriju?
Kolika je temperatura na 2700mhz na default naponima? HT link je dosta visok, trebalo bi staviti na 3x
HT link je dosta visok, trebalo bi staviti na 3x
Meni kazes ? Neka je...temp sam napisao gore..ide i preko 70C zato ne smijem vise...
U principu HT link ne treba klokovati ali masa ljudi sa foruma tera dosta preko preporucenih 1000MHz i nema nikakvih problema.Ja ,sa mojim MSI-jem nemam tu mogucnost.
Znaci testovi bi trebali da se rade na 10 prioritetu.
Ako je core voltaza cpu-z kaze 1.312
U biosu CPU voltaza stoji na auto, a pokazuje isto 1.31. Napominjem da sve radi na default naponima.
Dokle sme da se povecav napon procesora na brisbane jezgrima
Napon mozes da povecavas sve dok je kuler sposoban da ohladi procesor.Petpostavljam da imas obican box kuler tako da ne bi trebalo da prelazis 1.37-1.4v.U biosu CPU voltaza stoji na auto, a pokazuje isto 1.31. Napominjem da sve radi na default naponima.
Dokle sme da se povecav napon procesora na brisbane jezgrima
hladjen je box coolerom i napon mu je 1.31(default). Mada cudno u ovom biosu ne mogu da stavim vecu voltazu od 1.3
hladjen je box coolerom i napon mu je 1.31(default). Mada cudno u ovom biosu ne mogu da stavim vecu voltazu od 1.3
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari