Šta je novo?

Brisbane procesori pitanje

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Koliko otprilike mogu da se klokuju brisbane jezgra (BH-G1) stepping na default voltazi. Konkretno model X2 4000+

Kod mene na default V isao do 2.6GHz.

to je oko 250x10.5 bez podizanja napona procesora. Koliko je skocila temperatura bez menjanja vrednosti voltaze?

Meni na def. naponu ide do 2650 odnosno 252x10.5 na ovoj osakacenoj ploci. Temperatura je mozda porasla u proseku 1-2 stepena ali nista spektakularno.
Tu negde oko 2.7 im je prosek.

edit: ovo je naravno 100% orthos stable

Poslednja izmena:
Sad sam klokovao na 240x10.5 2520mhz, memoriju sam ostavio na 400mhz tacnije sad je skocila na 420mhz (DDR840). Da li moze kingston ddr2 memorija da radi stabilno ako je klokovana 40 mhz vise DDR840 bez podizanja napona memorije?

Da li vam na plocama pokazuje tacnu temperaturu za brisbane procesore. Meni na Asus ploci ne pokazuje(bar ja mislim). Navodno je u idle 32-35 stepeni. Sad kad sam klokovao pokazuje izmedju 34-39. A u everestu uvek stoji 25c

Sad sam klokovao na 240x10.5 2520mhz, memoriju sam ostavio na 400mhz tacnije sad je skocila na 420mhz (DDR840). Da li moze kingston ddr2 memorija da radi stabilno ako je klokovana 40 mhz vise DDR840 bez podizanja napona memorije?

Videćeš i sam (koliki je def napon za te Kingstone ?)
Kod mene Kingston VR 667 radi na 866 4-4-4-12 na 2.05V (default je 1.85V) i to 24/7 već mesecima.

Za temperature - nemam pojma, ja sam na nForce 520 digao ruke od merenja temperature. Šta god da sam probao drugačije očitava. Taj Brisbane se ionako ne greje mnogo (tačnije - jedva da se greje 😉)

Poslednja izmena:
Meni na def. naponu ide do 2650 odnosno 252x10.5 na ovoj osakacenoj ploci. Temperatura je mozda porasla u proseku 1-2 stepena ali nista spektakularno.
Tu negde oko 2.7 im je prosek.

edit: ovo je naravno 100% orthos stable

Isto mada visi clock nisam stigao da probam, mada je kod mene 250*10.5, a siguran sam da moze vise.

...
Za temperature - nemam pojma, ja sam na nForce 520 digao ruke od merenja temperature. Šta god da sam probao drugačije očitava. Taj Brisbane se ionako ne greje mnogo (tačnije - jedva da se greje 😉)

Zna on da se zagreje itekako. O, da.

2.6GHz, default napon i BOX kuler daju oko 58-60C u full load-u pri ambijentalnoj temperaturi od 24-25C.

A sto se tice klokovanja: moj radi na 2.5GHz undervoltovan za 0.05V (posle 18h Orthosa prekinuo sam test, dotle je bio stabilan). Pretpostavljam da bi dosegao 2.6G ili malo preko na default naponu.

Najbolji ti je test, onaj blend, gde testira Orthos i procesor i memoriju, naizmenicno.

Sad sam pustio kratko orthos, sat vremena, blend test i temperatura je dosla izdmedju 53-54C(ako asus probe dobro pokazuje). Znaci 240x10.5, memorija 840mhz(420x2), naponi na defaultu

Poslednja izmena:
Sad sam pustio kratko orthos, sat vremena, blend test i temperatura je dosla izdmedju 53-54C(ako asus probe dobro pokazuje). Znaci 240x10.5, memorija 840mhz(420x2), naponi na defaultu
OK,a koji prioritet?
Ako te mrzi da cekas onda prioritet 10 brzo pokazuje nestabilnosti.

Kod mene je to oko 2.7Ghz na default voltazi...FSB - 258Mhz...Eo screenshot...nije slikan Orthos..blend na 10 - 2sata i nesto..dosadilo mi vise da cekam, naravno bez error-a..
Ja mislim da moze cak i vise bez dizanja napona ali ne smijem zbog temperature...ovako ide i preko 70C sto mi se ne svijda..kad uzmem cooler idem dalje...

http://img99.imageshack.us/img99/7823/40002705mhzzx9.jpg

Memorija je OCZ Titanium 800Mhz DualChanell kit 2x1GB

Poslednja izmena:
Nisam ni primetio, bio je na prioritet 1. Da li prioritet 10 najvise opterecuje procesor i memoriju?

Kolika je temperatura na 2700mhz na default naponima? HT link je dosta visok, trebalo bi staviti na 3x

Meni kazes ? Neka je...temp sam napisao gore..ide i preko 70C zato ne smijem vise...

Nisam ni primetio, bio je na prioritet 1. Da li prioritet 10 najvise opterecuje procesor i memoriju?

Kolika je temperatura na 2700mhz na default naponima? HT link je dosta visok, trebalo bi staviti na 3x
Prior.1 ne znaci gotovo nista...10-ka ce ga toliko opteretiti i zagrejati da neces moci ni da iskljucis "Orthos"😀.
Koji ti je def napon koji ploca setuje na auto?

HT link je dosta visok, trebalo bi staviti na 3x

U principu HT link ne treba klokovati ali masa ljudi sa foruma tera dosta preko preporucenih 1000MHz i nema nikakvih problema.Ja ,sa mojim MSI-jem, nemam tu mogucnost.
Po nekoj mojoj proceni,granica za voltazu "brisbane" procesora sa BOX kulerom bi bila oko 1.4v.Sve preko toga opasno zagreva "plocicu".

Poslednja izmena:
Znaci testovi bi trebali da se rade na 10 prioritetu.

Ako je core voltaza cpu-z kaze 1.312

U principu HT link ne treba klokovati ali masa ljudi sa foruma tera dosta preko preporucenih 1000MHz i nema nikakvih problema.Ja ,sa mojim MSI-jem nemam tu mogucnost.

Trebalo bi se drzati te granice do 1000mhz. Ali ako moze da radi stabilno i preko 1000 neka bude. Ja sam stavio na 3x pa Ht radi na 960mhz

Poslednja izmena:
I neka te ne brine sto je HT link nesto nizi,to uopste ne utice na performanse.
I da je na 600MHz,gubitak je bukvalno neznatan...

U biosu CPU voltaza stoji na auto, a pokazuje isto 1.31. Napominjem da sve radi na default naponima.
Dokle sme da se povecav napon procesora na brisbane jezgrima

U biosu CPU voltaza stoji na auto, a pokazuje isto 1.31. Napominjem da sve radi na default naponima.

Rekose ti par postova iznad, ako ti je hladjen box kulerom onda do 1.4V Bitno je obratiti paznju na temperature. Ako prelazi preko 62-63 stepena u orthosu smanjuj mu voltazu.

hladjen je box coolerom i napon mu je 1.31(default). Mada cudno u ovom biosu ne mogu da stavim vecu voltazu od 1.3

Napon mozes da povecavas sve dok je kuler sposoban da ohladi procesor.Petpostavljam da imas obican box kuler tako da ne bi trebalo da prelazis 1.37-1.4v.
Kod mene sa 1.32v(def ,auto) radi na 2.8GHz,a skoro sam bio prinudjen da dva dana teram bez paste sa box kulerom tako da je radio na 2.2GHz uz samo 1.25v(ili bese 1.15v,ne secam se).
Inace preporucena voltaza za ove procesore je 1.25-1.35v.

Poslednja izmena:
hladjen je box coolerom i napon mu je 1.31(default). Mada cudno u ovom biosu ne mogu da stavim vecu voltazu od 1.3

Uh tek sad vidim ti imas M2N SLI, budjava je to ploca za overklok najblaze receno, ni sa najnovijim biosom neces biti u mogucnosti da menjas voltazu za proc.

Da li moze sa M2N-E da se menja voltaza za procesor.
Stvarno u biosu nemam mogucnost za menjanje voltaze za procesor. Najveca je 1.3 pa ide na manje.

Videcu sutra da li moze na default naponu da ide na 10.5x250 i koliko ce da se zagreva. Steta sto na brisbane jezgrima ne moze da se ocita pravilno temperatura procesora.

Nazad
Vrh Dno