Šta je novo?

Core 2 Duo E8500, E8400 & E8200 Review

da uzeti sada Q6600 ili cekati nove Quad procesore?
(zna li se kada ce kod nas?)

Bolje sacekaj, amd je vec oborio cenu Phenom-a 9500 na 164 evra,sto dalje implicira sackas neki mesec i imas intel q9450 za 210-230 evra ili q9300 za 175-180e, a stize i amd Phenom B3 revizija trebalo bi da ispadne dobra(B3 mart ili april). A ako ti se zuri odlican procesor ti je i q6600.

Poslednja izmena:
Bolje sacekaj, amd je vec oborio cenu Phenom-a 9500 na 164 evra,sto dalje implicira sackas neki mesec i imas intel q9450 za 210-230 evra ili q9300 za 175-180e, a stize i amd Phenom B3 revizija trebalo bi da ispadne dobra(B3 mart ili april). A ako ti se zuri odlican procesor ti je i q6600.

uzeo q6600
upravo radi na 3.6 GHz 😀 dok ovo pisem, testiracu ga detaljnije posle

Pametna odluka ;-)

i q9300 ce biti bar 50eur skuplji nego sto je hektoor rekao. 😛

Poslednja izmena:
uzeo q6600
upravo radi na 3.6 GHz 😀 dok ovo pisem, testiracu ga detaljnije posle

Mnogo lepše od tih 3G6 je što mu je za 3Ghz dovoljno i manje od default napona, pa na toj frekvenciji može da radi na svakoj ploči (pošto svaka ide na 333Mhz), sa box coolerom u letnjim mesecima. Rečju bruka.

i q9300 ce biti bar 50eur skuplji nego sto je hektoor rekao. 😛

Da,da decace "vrlo pametno razmisljas",amd ce svoj najeftiniji quad 9550(znamenice 9500 verovatno i cenovno) prodavati za 164 evra a intel ce svoj najeftiniji q9300 (zar mislis da su slucajno stavili 6mb a ne 12mb ili sto se spremaju za cenovni rat?)prodavati za 230 evra,pa onda bi ih amd oduvao kad su u pitanju quad-core mainstream procesori. q6600 ce da povuku jer im je q9300 mnogo jeftiniji za proizvodnju em je 45nm em ima 6mb kesa. Znaci cim se pojavi B3 Phenom revizija AKO bude bila OK a nadam se da hoce, intel skida drasticno cene za njegove quad-ove.

P.S. Rodjen si za ekonomiju.😀 Kada bi u intelu poslovali po tvom ekonomskom modelu ne bi sad oni imali 32 i vise puta kapitala nego amd.

Poslednja izmena:
Interesantno je kako niko ne vice "paper launch"... ili ipak postoji neka margina izrazzena u danima i nedeljama koja neki launch kvalifikuje kao paper, a neki ne?

Pa zvanicno su odlozeni Q9xxx za kraj Q1 zbog problema sa integritetom FSB signala na plocama sa manje od 6 slojeva stampe (citaj: jeftinim krsevima). Ne vidim zasto bi se onda to nazivalo paper launch.

Sto se tice cene Q9450, ako je 316$ na 1,000 komada najavljeno, ja ocekujem da ce ovde biti ~255 EUR. Do te cene sam dosao tako sto sam USD->EUR*1.1*1.08.

Da,da decace "vrlo pametno razmisljas",amd ce svoj najeftiniji quad 9550(znamenice 9500 verovatno i cenovno) prodavati za 164 evra a intel ce svoj najeftiniji q9300 (zar mislis da su slucajno stavili 6mb a ne 12mb ili sto se spremaju za cenovni rat?)prodavati za 230 evra,pa onda bi ih amd oduvao kad su u pitanju quad-core mainstream procesori. q6600 ce da povuku jer im je q9300 mnogo jeftiniji za proizvodnju em je 45nm em ima 6mb kesa. Znaci cim se pojavi B3 Phenom revizija AKO bude bila OK a nadam se da hoce, intel skida drasticno cene za njegove quad-ove.

P.S. Rodjen si za ekonomiju.😀 Kada bi u intelu poslovali po tvom ekonomskom modelu ne bi sad oni imali 32 i vise puta kapitala nego amd.

intel ce sigurno kasnije spustiti cene,ali videces kada se kod nas pojavi 9300 da ce biti bar 220-230eur.

Poslednja izmena:
Uh, valja imat memu koja moze potegnut na 1100MHz, lako za ostalo 😀

Uh, valja imat memu koja moze potegnut na 1100MHz, lako za ostalo 😀
Ma i cene 1066Mhz memorije padaju. Iz ovog mog kingmaxa cu izvuci tih 44Mhz makar ga spalio! :-devil-:

quad-core

Čemu "quad-core" procesor, kada 90 % programa opšte ne zna da ih koristi.
Bolje za iste pare uzeti Duo Core sa većim "cache L2" i većom frekvencijom.
Mnogo više se dobije.

A ploča? Nije baš da svaka može da tera stabilno 555fsb 😉

Za 24/7 rad moze da posluzi i maticna sa 500FSB (4000Mhz taj primerak). Vise od toga je potrebno samo za sinteticke testove i divljenje 😉

ma da bre, uzmes neki blood iron ili P5k za stoniak evra,bocnes E8200 i rokas 4Ghz za svaki dan...jedva cekam da se pojave pa ovaj moj AthlonXP konacno ide u penziju...

A ploča? Nije baš da svaka može da tera stabilno 555fsb 😉
Ako je 1333Mhz strap (a jest), onda skoro svaka P965/P35 moze ic na ~550MHz.
Za 24/7 rad moze da posluzi i maticna sa 500FSB (4000Mhz taj primerak). Vise od toga je potrebno samo za sinteticke testove i divljenje 😉
Tako nekako, za 24/7 nema smisla forsirati, nego se trazi optimum buke/performansi/hladjenja/napona. 🙂

Pa zvanicno su odlozeni Q9xxx za kraj Q1 zbog problema sa integritetom FSB signala na plocama sa manje od 6 slojeva stampe (citaj: jeftinim krsevima). Ne vidim zasto bi se onda to nazivalo paper launch.
Ja pricam o seriji 8000
Sto se tice cene Q9450, ako je 316$ na 1,000 komada najavljeno, ja ocekujem da ce ovde biti ~255 EUR. Do te cene sam dosao tako sto sam USD->EUR*1.1*1.08.
kad su procesori u pitanju, obicno su USD cene veoma bliske onome sto je za ovdasnjeg krajnjeg kupca EUR cena.

Čemu "quad-core" procesor, kada 90 % programa opšte ne zna da ih koristi.
Bolje za iste pare uzeti Duo Core sa većim "cache L2" i većom frekvencijom.
Mnogo više se dobije.

Nisu svi korisnici igrači, pa da im komp služi samo za igre...

Poslednja izmena:
E8500 Retail mi stize sjutra najkasnije prekosjutra.
Tako bice jedan malecki review ovdje na sajtu , posebno OC potencial pod vodom da vidimo koliko ce Wolfi moci da istrpi za svaki dan.....

E8500 Retail mi stize sjutra najkasnije prekosjutra.
Tako bice jedan malecki review ovdje na sajtu , posebno OC potencial pod vodom da vidimo koliko ce Wolfi moci da istrpi za svaki dan.....

Ja moj drzim na 4100 ( deca mu svasta rade :d ), vazduhom se hladi, ali trazi dosta napona 🙁
Od nedelje mi stize-"Abit IX38 QuadGT" pa cemo videti jel bolje ili losije. Ono sto se da primetiti je-da "Abit IP-35 pro" u kombinaciji sa ovim procesorom ima veliki undervolt od cak 0,1V :S:
:wave:

dosta je i 3Ghz realno gledano, ali da novi proc moze da ide na 6Ghz svi bi govorili da je i 5Ghz dosta...i tako...

Ja moj drzim na 4100 ( deca mu svasta rade :d ), vazduhom se hladi, ali trazi dosta napona 🙁
Od nedelje mi stize-"Abit IX38 QuadGT" pa cemo videti jel bolje ili losije. Ono sto se da primetiti je-da "Abit IP-35 pro" u kombinaciji sa ovim procesorom ima veliki undervolt od cak 0,1V :S:
:wave:

Tvoj primerak je Retail ili ES ?

Nazad
Vrh Dno