Šta je novo?

Ati 3870 X2

• Začetnik teme Začetnik teme sh0ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sh0ne

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
650
Po najavama kartica ce se pojaviti 23.01.
Zuri im se jer bi nVidia trebala da izbaci 9xxx seriju krajem februara ili pocetkom marta.
Da li ce ATI uspeti da ucini nesto bitnije na trzistu sa ovom kartom??!
Licno mislim da nece i ocekujem da ce nVidia 9-om serijom grafickih da ih oduva kao sto je ucinila i sa 8xxx serijom.

http://www.tgdaily.com/content/view/35629/135/

Poslednja izmena:
Po najavama kartica ce se pojaviti 23.01.
Zuri im se jer bi nVidia trebala da izbaci 9xxx seriju krajem februara ili pocetkom marta.
Da li ce ATI uspeti da ucini nesto bitnije na trzistu sa ovom kartom??!
Licno mislim da nece i ocekujem da ce nVidia 9-om serijom grafickih da ih oduva kao sto je ucinila i sa 8xxx serijom.

http://www.tgdaily.com/content/view/35629/135/

Pa oduveca je, isto kao sto 8800GT oduva 2600XT.Nisu ista klasa.Razlika izmedju 9800GX2 i 3870 X2 je 200$.

Nema tu nikakve žurbe što se tiče samog hardvera, karticu je spremna već neko vrijeme. Samo se čekaju Catalysti 8.1 😉.

Poslednja izmena:
Ma dobro. Nisam ja ni mislio da su u istoj klasi. Razumljivo.
Nego zanimam me kada ce da izbace neku High-end klasu iz ATI-ja. Ocigledno ne uskoro.
U svakom slucaju je zanimljiva ova X2.

Poslednja izmena:
Sljedeća je RV770 X2, prema sadašnjim informacijama GPU je isto 55nm i bude spremna pred ljeto "if all is right".

Naravno da je preslaba. Nece to ama bash nista da valja. 😉 :d

Koja je svha 3850 AGP?

da igras igre sa njom 🙂

da zanimasljas , kako bi dobro radile igre na AGP 3850. Samo kad bi jos imao dobar dual core 478/462 procesor:d da to isprati

EDIT: svojevremeno sa na jednoj AGP x1650 ili x1600(ne secam se tacno) sapphire, video natpis "Crossfire ready"🙂 sad da li je to bila greska,to vec nemam pojma :d

Poslednja izmena:
3870x2 izlazi 28. januara(po novom/starom). inače je bila planirana za 28. pa su pomerili za 23. pa sad opet vratili. danas su neki kinezi testirali i u svim igrama je bolja od 8800 ultre osim u crysisu i bioshocku gde je lošija za možda 5%(zanemarljivo) a inače su testirali isključivo na 2,560x1,600.

Kada je u pitanju default 3DMark06 test, Radeon HD 3870 X2 je postigao 18,467 poena, dok 8800 Ultra postiže "samo" 14,197. Kada rezoluciju podignete na 2,560x1,600 Radeon HD 3870 X2 postiže 12,578 spram 8,746 8800 Ultre.

saznao sam u imtel-u da je dobijaju već sledeće nedelje, a cena će biti izmedju 400-450 eura.
čisto sumnjam za cenu pošto su neke firme u americi stavile od 500$-550$.

danas je ati objavio evropske cene za karticu i kreću se od 400 eura u prodavnicama do 430e na web shopovima. imajući u vidu da je bolja od 8800 ultre(znam da je skuplja al neznam tačno koliko košta) ja mislim da je cena odlična. a što se tiče rivala 9800 gx2 za nju se očekuje cena od min. 650e. svi znamo da će biti bolja ali cena je katastrofa.
došlo je vreme atija.

nvidia stvarno preteruje sa tim cenama. meni npr. je i ova atijeva preskupa, ja je nebih platio više od 200e. ali to je sad u trendu ***.

danas je ati objavio evropske cene za karticu i kreću se od 400 eura u prodavnicama do 430e na web shopovima. imajući u vidu da je bolja od 8800 ultre(znam da je skuplja al neznam tačno koliko košta) ja mislim da je cena odlična. a što se tiče rivala 9800 gx2 za nju se očekuje cena od min. 650e. svi znamo da će biti bolja ali cena je katastrofa.
došlo je vreme atija.

nvidia stvarno preteruje sa tim cenama. meni npr. je i ova atijeva preskupa, ja je nebih platio više od 200e. ali to je sad u trendu ***.
A shto ljudi potenciraju da je 3870X2 konkurent 8800Ultri? Zbog cene ili shta? A Ultra je EOL, koliko znam.😉
Za ~400e mogu da se uzmu dva 8800GT, koja u SLIju tuku taj ATI.

Poslednja izmena:
to su neki kinezi testirali ***. valjda dok ne izađe 9800, ova dva će biti konkurenti. jer ova x2 će trajati samo tri-četiri meseca dok ne izađe RV770. to je nešto kao 2600x2 od safira samo sa malo boljom promocijom. a ovaj rv770 će biti native dual core ili možda quad core to se još nezna.

došlo je vreme atija.

Zavisi kako gde:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1355185&postcount=101
I Ultra je skuplja od 3870 X2....
A za GX2 nece biti bash tolika cena... Pre ce biti nekih 500-550 €

Poslednja izmena:
ima od danas u imtelu club-3d cena 30200 dinara ili 370 eura, još manje nego što je najavljeno.

a za 32000 u info centru ima overklokovana msi-eva 3870x2
lepe cene

Za dalju prodaju je po meni bolje dve zasebne... a upotrebno je bolja 3870X2 posto zauzima samo jedan 16x slot...

Usput budi receo (baj d vej :d), koliko prase od kartice je ova 3870X2... za ovo bih morao da cupam HDD kavez da bi stala u kuciste 😀

Za dalju prodaju je po meni bolje dve zasebne... a upotrebno je bolja 3870X2 posto zauzima samo jedan 16x slot...

Usput budi receo (baj d vej :d), koliko prase od kartice je ova 3870X2... za ovo bih morao da cupam HDD kavez da bi stala u kuciste 😀

pa mi sto ih imamo bar imamo sta da izcupamo.... nije ova kartica bas za bilo koga /bilo koje kuciste/.

pa mi sto ih imamo bar imamo sta da izcupamo.... nije ova kartica bas za bilo koga /bilo koje kuciste/. Nego gde ima da se kupi Asus 3870x2???? Ako je nadjem negde kupicu nju a moju 3870 cu prodati... bolje to nego da prodajem plocu i dodam jos 100e za Maximus formula (ima 2x16x za cf) + jos jedna 3870... sto je mnogo mnogo je... a imam i kombinaciju za 3x 3870 ali nemam gde da ih ustekam... Bolje 3870x2 na mojoj ploci pa sam' da pichi.....

Edit:

zjba me explorer pa baci i onaj predhodni post....

Poslednja izmena:
Bio sam juce u imtelu da kupim neke sitnice i kad na polici ugledam 3870X2 za 30K

asusa još nema kod nas, a najviše me čudi da su i ove došle tako brzo. mislio sam da će doći posle dva-tri meseca kad ono iste nedelje. a još me više čudi da su nemačkoj neki od referentnih modela skuplji nego kod nas.

Nazad
Vrh Dno