Šta je novo?

K Desktop Environment (KDE) 4

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovaj, jesam li ja to neupucen, ili je na ovom forumu izlazak KDE 4 ostao potpuno nezapazen, bar u nekom threadu. Inace, pre dva dana je izasla finalna vezija. Jel probao neko? Jel zeli da proba neko? Jel ima neko neki utisak God damn it :) ?
www.kde.org
kde40.png

Poslednja izmena:
Taj događaj je dobio taman onoliko pažnje kol'ko i zaslužuje...

Tek 4.1 će na nešto da liči, tj da počne da koristi mogućnosti novih bazičnih infrastruktura i biblioteka.

100%!!!

Ja probao. Osim što je veoma neobično (treba se privići) ima ogroman broj grešaka (iliti bug-ova). Dosta je brz, i lijepo izgleda, međutim. Ali meni nikako ne pašu neke stvari:

1. nema "refresh desktop" stavke u kontekstnom meniju desnog klika! Ja jednostavno ne mogu bez toga, to mi je lijek za živce!
2. Ja ne znam jesam li nešto instalirao dodatno ili je tako predodređeno: desktop, tj. radna površina nije uopšte "radna" - samo možeš one plazmoide postaviti, ništa drugo! Koji će mi to k... Zašto se zove radna površina ako na njoj ne možeš raditi!?

I tako, ima još par boljki. Ali, u svakom slučaju, lijepo izgleda, ali samo to. Zasad. Ne znam šta su požurili kog đav'la...

1. nema "refresh desktop" stavke u kontekstnom meniju desnog klika! Ja jednostavno ne mogu bez toga, to mi je lijek za živce!
Probaj da malo dr*aš F5. ;):d

2. Ja ne znam jesam li nešto instalirao dodatno ili je tako predodređeno: desktop, tj. radna površina nije uopšte "radna" - samo možeš one plazmoide postaviti, ništa drugo! Koji će mi to k... Zašto se zove radna površina ako na njoj ne možeš raditi!?
Ne verujem da će to biti podrazumevano podešavanje, ali da ti kažem... to uopšte nije tako loše. Odvikavate od toga da koristiš "desktop" kao smetlište svega i svačega. Staviš lepo "kraticu" na Documents pa tamo trpaj šta stigneš.

Enlightenment WM na primer koristi istu filozofiju. Nije loš fazon kada se navikneš. Bar ti je desktop uvek čist i uredan. ;)

Probaj da malo dr*aš F5. ;):d

Hehe. nije to to... :D

Ne verujem da će to biti podrazumevano podešavanje, ali da ti kažem... to uopšte nije tako loše. Odvikavate od toga da koristiš "desktop" kao smetlište svega i svačega. Staviš lepo "kraticu" na Documents pa tamo trpaj šta stigneš.

Enlightenment WM na primer koristi istu filozofiju. Nije loš fazon kada se navikneš. Bar ti je desktop uvek čist i uredan. ;)

Ne znam, nikad nisam imao problema s tim. Uvijek sam držao desktop "čistim i urednim"... Zašto postoje paneli i razni dokeri, ako ne za linkove, a površina ostaje čista za rad. Kad završiš rad - sklanjaš. Isto ko i u stvarnom životu!

Nazad
Vrh Dno