Šta je novo?

Neispravni USB portovi, hw ili sw problem ?

password

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2002
Poena
609
Zovne me drug kaze crkli mi USB portovi na kompu ne rade.
Dodjem da izvidim stvar, kad on ima USB tastaturu nije rekao.
Ne radi tastatura iako prikacena na USB-ove direktno na ploci, USB protvi na kucistu ne rade, ne radi ni zvucna kartica. Misem reinstaliram drajvere za usb i zvucnu, restartujem komp, ali ne radi tastatura ni pri butovanju, ne moze da se udje u Bios, pise Keyboard not found. Ploca ne znam koja zaboravio, konfiguracija nova kuciste ne sme da se otvara zbog garancije. Sve u svemu neki celeron od oko 2.5GHz u njoj.

Ja zakljucim da je otisla ploca, tacnije usb-ovi na njoj i da mora da se menja.
Srede komp u servisu u garanciji i kazu da su samo reinstalirali drajvere u windowsu, i da je to bio problem. Da li je to moguce, da li sam ja izveo pogresan zakljucak ili su ovi u servisu ipak precutno zamenili plocu ?

ali ne radi tastatura ni pri butovanju, ne moze da se udje u Bios, pise Keyboard not found.

Moguce da bios na default postavci nema ukljucen Legacy Support, pa samim tim ni USB tastatura ne radi pri post-u. Da bi ukljucio ovu opciju neophodna je PS2 tastatura ili adapter USB na PS2.

Hm, da to mi stvarno nije palo na pamet, to mi moglo biti objasnjenje.
Mada mi je vlasnik kompa rekao da mu se tada prvi put pojavilo ono Keyboard not found, pri postovanju.

Nazad
Vrh Dno