mitarus
Čuven
- Učlanjen(a)
- 29.09.2004
- Poena
- 690
Sklapao sam komp za devojku i uspeo sam da ubijem napajanje. Konfa:
Celeron 420 (novo)
Gigabyte GA-946GMX-S2 (novo)
Transcend 1GB DDR667 (novo)
Frontier lim + Chieftec ATX-1136H 360W
Maxtor 6Y080L0 80GB
NEC DVDRW 4550A
Elem, uspeo sam da instaliram Win, sve radilo kako treba nekih 2 sata. Bas sam bio zadovoljan brzinom racunara cije srce CPU+MB+RAM+integrisana graficka kosta 95e.
Kvar je nastao prilikom kopiranja sa DVDa na HDD. Bas je zavrteo DVD i komp se ugasio. Napajanje se nije dimilo ni smrdelo. Probao sam ga na jos dva kompa i nista. Samo okrene ventilatore za ~10inu kruga i nista vise. Probao sam i da ga upalim “na zicu” (naravno, isti slucaj). Otvorio sam ga i "na oko" je sve OK.
Potrosnja konfe je mizerna, tako da nema reci o preopterecenju, a ni o pregrevanju. Sa mojim CoolerMaster 450W radi sve.
U principu, mene interesuju dve stvari:
1. Nasao sam slucaj gde je Chieftec 360W pregoreo kada je na istu IDE granu bio povezan HDD i NEC 4550A (link).
2. Posto cu nejverovatnije ovaj NEC da razbijem maljem (ionako ne cita DVD osim sa Isobusterom), zanima koji je najbolji moguci scenario za popravku napajanja. I najgori kad smo vec kod te teme.
Hvala na paznji :wave:
Celeron 420 (novo)
Gigabyte GA-946GMX-S2 (novo)
Transcend 1GB DDR667 (novo)
Frontier lim + Chieftec ATX-1136H 360W
Maxtor 6Y080L0 80GB
NEC DVDRW 4550A
Elem, uspeo sam da instaliram Win, sve radilo kako treba nekih 2 sata. Bas sam bio zadovoljan brzinom racunara cije srce CPU+MB+RAM+integrisana graficka kosta 95e.
Kvar je nastao prilikom kopiranja sa DVDa na HDD. Bas je zavrteo DVD i komp se ugasio. Napajanje se nije dimilo ni smrdelo. Probao sam ga na jos dva kompa i nista. Samo okrene ventilatore za ~10inu kruga i nista vise. Probao sam i da ga upalim “na zicu” (naravno, isti slucaj). Otvorio sam ga i "na oko" je sve OK.
Potrosnja konfe je mizerna, tako da nema reci o preopterecenju, a ni o pregrevanju. Sa mojim CoolerMaster 450W radi sve.
U principu, mene interesuju dve stvari:
1. Nasao sam slucaj gde je Chieftec 360W pregoreo kada je na istu IDE granu bio povezan HDD i NEC 4550A (link).
Kod mene je isto tako bilo povezano posto druge IDE grane ni nema. Molexi za uredjaje su bili sa razlicitih grana. Da li je neko jos cuo za slican slucaj?Ubacio sam NEC 4550A u racunar, pokusao da dignem sva 3 opticka uredjaja sa Win-om ( SONY DVD ROM i ASUS CDRW)
Nikako nisam uspeo da dignem sva 3 uredjaja i ako sam odradio dzamperisanje . Kada sam pokusao DVD da stavim na /
granu gde je WD 0d 200GB prilikom podizanja sistema Chieftec od 360 W je prsnuo , i iz njega je poceo da izlazi dim !!
Sta mislite sto je doslo do paljenja napajanja ?
Dali je otishao sam strujni osigurac?
Dali mu ima spasa ?
2. Posto cu nejverovatnije ovaj NEC da razbijem maljem (ionako ne cita DVD osim sa Isobusterom), zanima koji je najbolji moguci scenario za popravku napajanja. I najgori kad smo vec kod te teme.
Hvala na paznji :wave: