Šta je novo?

Kako razmagnetisati TV?

trikosm

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2006
Poena
319
Imam neki BEKO TV.Nije nesto ali zavrsava posao. Jednom sam ga stavio pored zvucnika od racunara (NEO G25) i posle toga pocele su boje da brljave. Da li neko zna kako mogu da ga razmagnetisem-sem naravno da ga nosim u servis?:smash:

Kada je moj Samsung počeo sam od sebe (star tek par meseci) da pokazuje neku zelenu po ćoskovima ili beše ljubičastu, nazvao sam prodavca koji reče da nije problem... ugasi tv iz struje tj. nemoj da ga ostavljas u Stand By mod jedno vreme i to je to!
E sad, koliko je to vreme bilo... ne mogu da se setim... možda jedan ceo dan ili recimo svako veče nekoliko dana, na žalost nemogu da se setim.

Meni je to pomoglo...

Poslednja izmena:
upravo tako... samo ga preko veceri ugasi na dugme - da nije u StandBy - resices problem.

Hvala na savetima pokisacu to veceras.:smash:

Kad se TV iskljuci na glavno dugme ili ti iskljuci totalno aktiviraju se kalemovi koji idu oko celog ekrana i sluze da razmagnetisu ekran a za to nije potrebno vise od 5-10 min!

Poslednja izmena:
To nisam znao... da ima "sistem" koji se brine za to!

E covek se uci dok je ziv,zar ne?

Kod mene taj sistem ne radi 🙁 u pitanju je Samsung 29" 100hz SlimFit ne znam tacno oznaku, nije ni bitno toliko. Namagnetisao se u gornjem levom uglu i stoji tako vec mesecima, probao sam fore sa gasenjem iz mreze, zanimljivo je da nema zvucnika nigde u blizini ekrana(osim onih u samom uredjaju). Mrzi me da ga nosim u servis zbog toga, tezak je k'o tuc.

Kod mene taj sistem ne radi 🙁 u pitanju je Samsung 29" 100hz SlimFit ne znam tacno oznaku, nije ni bitno toliko. Namagnetisao se u gornjem levom uglu i stoji tako vec mesecima, probao sam fore sa gasenjem iz mreze, zanimljivo je da nema zvucnika nigde u blizini ekrana(osim onih u samom uredjaju). Mrzi me da ga nosim u servis zbog toga, tezak je k'o tuc.

Pa on ima drugačije rešenu katodnu... gledao sam negde neki prospekt ili slično...

Možda ima neka fora i za njega... nazovi prodavca i pitaj... ne škodi a može da ti uštedi upravo to tegljenje do prodavnice/servisa i nazad!

E covek se uci dok je ziv,zar ne?

Zato sam/smo ovde na benchu!!! 😉

Ljudi, TV je kao nov.Nisam znao za tu foru, ali upalilo je. Hvala puno:wave:! Da mi to niste rekli i dalje bi gledao televizor u zelenkasto ljubicastoj boji. :d

Probaj da telefonom pozoves ovlascenog servisera(ako ti je tv u garanciji)pa probaj da se konsultujes sa njim mozda ti i ekran ne valja.Ako se ne varam tvoj TV je crne boje i nosi oznaku CW29z338TX.

Nazad
Vrh Dno