Šta je novo?

Dilema miseva

• Začetnik teme Začetnik teme luka-d
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

luka-d

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Dakle imam dilemu sta da kupim dvoumim se izmedju Logitech G5 i RAZER COPPERHEAD ovaj razer mi je za nijansu privlacniji zato sto je simetrican i nece biti problema za obe ruke.
Iskustva za oba misa bi mi dobro dosla i naravno vase preporuke, zamerke, primedbe itd. za oba primerka.
Moze i predlogo za nesto trece.

Hvala svima.:wave:

Poslednja izmena:
Ja imam G5 i desnoruk sam.Iskreno oduvek sam voleo ovaj oblik misa i meni se malo cudno kada u rukama imam nekog simetricnog misa.Razor je razor i tu nema dileme.Cuo sam da G5 ima problema sa microtasterima i da hoce da crknu,iako ja taj problem nemam stvarno.Nadam se da si probao oba,jer je ipak to najvise stvar licnog ukusa i afiniteta.Moj glas je ipak za G5.

Sve je stvar ukusa, koji ti vise odgovara, tj. koji ti bolje lezi u ruci. G5 nisam imao prilike da imam u ruke, Razera jesam.

Kad budes video i jedan i drugi, znaces koji da uzmes. Inace i jedan i drugi obavljaju perfektno svoj posao, tako da...

Ja imam G5 i desnoruk sam.Iskreno oduvek sam voleo ovaj oblik misa i meni se malo cudno kada u rukama imam nekog simetricnog misa.Razor je razor i tu nema dileme.Cuo sam da G5 ima problema sa microtasterima i da hoce da crknu,iako ja taj problem nemam stvarno.Nadam se da si probao oba,jer je ipak to najvise stvar licnog ukusa i afiniteta.Moj glas je ipak za G5.

ta ista prica bila je i sa mx510, ali i ja svoj koristim vec 3 godine. Kad ga budem mjenjao uzimam G5. Svaka preporuka.

E da zaboravi da pitam da li neko zna gde ima da se nadju Rzaer misevi kod nas i eventualno da se vide uzivo u nekoj prodavnici kako rade tj. da se proba posto nikada do sad nisam kupovao te miseve . Cuo sam negde sa foruma da ima u execentru ali nesto njihov sajt ne radi pa neznam da li neko moze da ptvrdi da li oni jos rade sa tim i ako rade gde se oni nalaze.

Poslednja izmena:
ja sam cuo da Razer misevi riknjavaju. Crkne im chip for no good reason. To je bilo sa prvim modelima, ne znam za ove od 2006-te pa nadalje, posto sve koje znam (dvoje zapravo) da su uzeli Razer ranije nisu hteli ponovo da uzimaju...

Ja vise neznam sta da uzmem jedna grupa ljudi kaze da kod logitech miseva gubi kontakt i crkavaju tasteri. A sad ova inforamcija da riknjavaju i razer misevi pa kuda to vodi nije valjda toliko ocajno stanje miseva u nasoj zemlji sve neki x klase dolaze. A receno mi je da ako rikne logitech mis oni u servisu rade popravke miseva tako sto kod logitech miseva ima srafova ispod onih nozica i ispod nalepnice logitach-ove tako da oni to lepo odlepe sve i samim tim mis vise nije idealno ravan tako da od kako sam dobio tu proverenu inforamciju za logitech nemam nameru da ga kupim bar ne te skuplje modele.

pazi, za Razer sam ti rekao na osnovu dvoje ljudi sa kojima sam pikao Quake 3. Jedan od njih je promenuo dva komada, prvi je bio onaj sto je Fatal1ty koristio, taj je dobio, drugi je kupio valjda noviji model posle tog. Oba su riknula, na ovom prvom mu je riknuo taster, a na drugom chip. Drugom poznaniku koji je uzeo neki model cini mi se 2005-te je riknuo chip/senzor bem li ga sta je. Logitech ako rikne mozes da ga popravis. Ja sam moj mx310 otvarao i nista nije neravno od dole, a srafovi nisu (barem kod mene) ispod "papucica" tj skejtera vec ispod nalepnice, do duse ja moj nisam popravljao vec cistio.

A ti razmisli vodeci se logikom i onim sto ti vise lezi u ruci. Ja bi uzeo logitech iz par razloga:

Ima ih ko pleve, ako slucajno rikne lako ces resiti garanciju
Na osnovu tudjih iskustava mozes da izaberes model
mozes da probas licno vise modela i da vidis koji ti je najbolji za ruku

E sad, to za srafove stvarno ne znam, kao sto rekoh, ja imam dva srafa od dole, oba su ispod nalepnica, ni jedan nije ispod skejtera. Ako ti nesto znaci, mozes da kupis nove skejtere, imas i silikonske i teflonske pa mozes da biras i da ukoliko dodje do "neravnine" izravnas ponovo lepljenjem novih preko ovih odvaljenih/probusenih, kako god. Kesica sa par traka (imas za 3-4 menjanja) kosta oko 5e...

A gde bi mogo da nadjem te skejtere jel to univezalno nesto ili mora da se vodi racuna za koji mis posto nemaju svi misevi cini mi se isti oblik tih skejtera.

Poslednja izmena:
ti skejteri su u stvari nalepnice (isto kao sto su i originali na mahom svim misevima) sa jakim lepkom (isto kao i original na misu) i sam ih seckas i lepis, mozda ima i vec sa predefinisanim oblikom ali su uglavnom u vidu trake ~5cm duzine i ~5mm sirine, dobijes dve-tri takve trake u pakovanju, ne znam napamet. Bilo ih je ranije u pyramid shopu u NS-u, a u BG-u ces ih verovatno naci u Computer Landu ili nekoj prodavnici koja radi sa njima. Ima toga, nije da se tesko nalazi, bar sam ja malo malo pa naletao na njih.

ja imam vec 5 godina mx 300 i mislim da ga necu menjati dok ne crkne,to je jedan izvanredan mis ,odlican za ruku i bez i jedne greske! a jos mu i skace cena iz dana u dan! 😀

Ja vise neznam sta da uzmem jedna grupa ljudi kaze da kod logitech miseva gubi kontakt i crkavaju tasteri. A sad ova inforamcija da riknjavaju i razer misevi pa kuda to vodi nije valjda toliko ocajno stanje miseva u nasoj zemlji sve neki x klase dolaze. A receno mi je da ako rikne logitech mis oni u servisu rade popravke miseva tako sto kod logitech miseva ima srafova ispod onih nozica i ispod nalepnice logitach-ove tako da oni to lepo odlepe sve i samim tim mis vise nije idealno ravan tako da od kako sam dobio tu proverenu inforamciju za logitech nemam nameru da ga kupim bar ne te skuplje modele.

ja imam mx510 i mx500 na drugom kompu. MX500 imam od 2003, a MX510 od 2004-05 i do sad nisam imao nikakvih problema s njma. MX510 zveknem od sto povremeno kad se iznerviram, al josh uvijek je citav i radi kao i prvog dana. Kad ga budem mijenjao, nema sanse da uzmem nesto drugo osim Logitecha. Imam pa drugova koji imaju mx5** misheve i niko nikad nije imao problema s njima. Mozda je i ovaj razor ok mish, ja sam drzao u ruci deathadera, ali mi ne ulijeva kvalitet i cvrstinu kao logitech. Da sam na tvom mjestu ja bih pazario G5 i uzivao.

Ja ove skejtere nemogu da nadjem nigde kako se to vodi pod kojim imenom u cenovniku. Posebno su me zainteresovali ovi teflonski. Jel moze neko da kaze konkretnu prodavnicu za to u BG-u.

Svaki ciga svoga konja hvali, a j mog misaa 😀
Razer Copperhead, stvarno sam prezadovoljan radom, sve pohvale, ja sam ga kupio preko nekog lika iz subotice, nemam pojma gde mi je garancija, samo jedan note, on sa strane ima kao neku prozirnu gumu, e ona se malo "trosi", inace radi ko sat, btw evo igramo vec trecu nedelju CSS na CAL-u ... bolju pomoc ne bih mogao da imam 😉
Gamer Advice

Eh mom mx510 su te nozice otpale josh prije 2 godine. Sad su se i one plasticne izbocine gdje stoje nozice izlizale, pa je mish opet perfektno ravan 🙂 I ja sam se dvoumim izmedju G5 i Razer Lachesis-a. Logitech znam kakav je, medjutim ovaj Lachesis nemam gdje da probam.

:banana:A4Tech X-750F ili X-750BF. Možda sad otvaram Pandorinu kutiju ali pored ova dva modela uopšte nemaš potrebe da kupuješ nešto što je 3-4 puta skuplje. Ne postoji ništa bolje za uloženi novac,)

P.S. uz oba miša se u kompletu dobija još 8 klizača

Poslednja izmena:
pitanje je kolko je to kvalitetno resenje. Ja sam drzao igraonicu (znaci archenje miseva na CS-u) i u pocetku imao genious miseve, pa posle toga a4tec, pa posle toga logitec. Fora je sto sume genious i a4tech na kraju vise kostali nego skupi logitech misevi. Kako ? Pa lepo, svaki A4 ili Gen sam menjao svakih mesec dana, kad sam stavio logi explorere (nisam siguran za naziv, cena je bila 20 maraka komad naspram 10 maraka gen ili a4) svaki je trajao bar 4 meseca, em musterije zadovoljne (nema onoga kuku lele , necu da platim mish me zeza), em meni manje para iz dzepa.

Ja bih razmislio o trajanju investicije pre nego sto bih se odluci za A4T ili nesto slicno. Kolko god da je je jeftiniji ipak je novac dat za njega, nije samo novac, tu je i navika. Kad se naviknes na taj modl a posle ga nema, sta onda ? (ovo je vazno FPS MP igracima, i to veoma vazno)

Jednom sam imao A4Tech misa. Svaki klik mu se cuo drugacije, a imao je podosta tastera. Levi klik je posebno parao usi, za mene neizdrzivo. Platio ga 1000, prodao za 500 din posle nedelju dana:smash:. Fino je izgledao, ne mogu da se setim oznake, kopija Logitech MX500.

Onda sam dao 10e za polovan Logy MX500, maximalno izakan, iz igraonice. Da vidim zasto li kosta 50e nov. Sat vremena sam ga cistio od raznih mikroorganizama 🙂. E to je bilo negde oko oktobra 2005, a slomio sam mu levi klik tek pre neki dan, apsolutno mojom krivicom. Sad mi zao sto sam ga tresnuo, ne mogu da opisem :S:.

Otvarao sam ga i iznutra je genijalno odradjeno. Nabavljam lemilicu za neki dan i planiram da premestim kontakt za Forward na mesto za Left Click. Moram da probam da ga ozivim, eto toliko je dobar 😀

EDIT: A4Tech SWOP-80 je bio mis koga sam prodao. Moj primerak je imao najglasniji levi klik, oko mi je igralo od nervoze kad god sednem za komp...

Poslednja izmena:
To što si jednom imao a4t miša je tako merodavno jel? Pa i ja sam imao Logitech s510 komplet, kupio ga čim se pojavio, silne pare dao i tastatura umre posle 2 meseca. I ne lajem na logi ali lempače po ušima i preko 50% su im veće cene od realne vrednosti proizvoda. Pogledaj malo neki review za ova dva miša, možda sve bude malo jasnije

To što si jednom imao a4t miša je tako merodavno jel? Pa i ja sam imao Logitech s510 komplet, kupio ga čim se pojavio, silne pare dao i tastatura umre posle 2 meseca. I ne lajem na logi ali lempače po ušima i preko 50% su im veće cene od realne vrednosti proizvoda. Pogledaj malo neki review za ova dva miša, možda sve bude malo jasnije

Editovao sam post nekoliko minuta posle postavljanja da bih napisao tacno koji model je u pitanju. Cisto da ne bih poredio brendove, odnosno hvalio, blatio ili "lajao".

Prica je sa konkretnom radnjom i akterima, koji su vrlo slicni po funkcijama i izgledu. Nigde nisam pomenuo A4Tech X-750F ili X-750BF jer ih nisam ni video. Ali po utiscima forumasa, verujem da su vrlo dobri.

I odakle tvoja nervoza? Izakan Logitech MX500 je mnogo bolji od novog SWOP-80. Nebo i zemlja. Argumentovano licno misljenje, tome forum i sluzi.

SWOP-80 sam kupio bas zato sto sam nasao jedan prilicno pozitivan review, ali sam se razocarao vrlo kad sam ga prvi put uzeo u ruke. Od scrolla do tastera. Zato sada uvek trazim i misljenja smrtnika sa foruma i sl.

I slazem se da Logitech udara po usima sa cenama.

@ Ppredrag - nije mi jasno kako uopshte mozesh porediti A4Tech sa Logitechom i Razerom? Prochitaj temu od pochetka, covijek se dvoumi izmedju G5 i Copperhead-a, a ti mu predlazesh A4Tech. Kao kad bi se dvoumio imedju Mechke S klase i nove bembare sedmice, a ti mu na kraju kazesh da uzme punta jer je mnogo dobar.

Poslednja izmena:
@ Ppredrag - nije mi jasno kako uopshte mozesh porediti A4Tech sa Logitechom i Razerom? Prochitaj temu od pochetka, covijek se dvoumi izmedju G5 i Copperhead-a, a ti mu predlazesh A4Tech. Kao kad bi se dvoumio imedju Mechke S klase i nove bembare sedmice, a ti mu na kraju kazesh da uzme punta jer je mnogo dobar.

Izgleda da ti nisi dobro pročitao njegov post. Čovek je ostavio prostor i za treći predlog. Ostavi me sa fazonima mečke i "bembare". Ja preferiram Hondu😉. Ne pričaj o nečemu što nisi probao.

P.S. Ja se izvinjavam ako zvučim nervozno, ali jednostavno, ja tako kuckam :wave:

P.S. 2 a ima i ova verzija http://forum.ncix.com/forums/index....84822&pagenumber=2&product_id=22874&subpage=1 🙂

Poslednja izmena:
Hehe koje lozenje, kakav Genius ljudi, kakav A4Tech?! Jel vi stvarno mislite to shto pishete? Nek covijek pazari G5 ili Deathadera, ili ako mu kesh ne predstavlja porblem nek kupi Lachesis (u mom gradu koshta isto kao i G5) sa 4000 dpi i nek uziva par godina.

Poslednja izmena:
Sve u svemu ljudi dilema jos traje G5 ili neki od Razer-a.
Ja imam problem sa misevima nekako su mi svi koje sam ikada imao i radio sa nekim misevima kod drugih ljudi nekako ne precizni, mozda ja trazim dlaku u jajetu ali mi se cini da kod recimo nekih miseva koji mogu da rade na PS2 i USB-u ima velike razlike pogotovo to sto nema sta da se steluje kod standardnoga misa koji ide na USB a kod istoga to standardnoga misa koji ide na PS2 radi mnogo glace kako to da li bi to bilo reseno sa G5 misem i maximalnim setovanjem u SetPoint-u.

Pametan izbor, nek te sluzi dugo:wave:

Nazad
Vrh Dno