Šta je novo?

X1950gt ili HD2600xt??

AndrijaR

Slavan
Učlanjen(a)
12.03.2006
Poena
319
Kupio bih jednu od ove dve kartice.

Sta mi preporucujete i zasto?

Ako moze obrazlozenje.

Imam utisak da bi 2600 trebalobiti brza zbog memorije i gpu-a ali 1950gt ima 256bit magistralu?:banana:

X1950GT je brza, cca 20%, negdje i vise, ovisno i kako su napucani AA/AF algoritmi.

HD2600XT je stedljivija i podrzava DX10 kao i UVD, a ako je jeftinija mogla bi biti dobra kupovina.

Nisam previse upoznat sa cijenama i ponudom u Srbiji, ali koliko sam vidio da kod vas ima jako povoljnih Palit/Xpertvision Sonic HD 2600 modela koje se bijesno oc-aju.

Poslednja izmena:
Verovatno su ti cenovno "tu negde" pa zato pitas. Ako mozes za slicne pare da nadjes x1950pro uzmi nju, GT verzija je nesto sporija, a koliko sam video te 2600 sasvim solidno rade, mada nisu brze, ipak ove imaju malo vise "misica"...

Verovatno su ti cenovno "tu negde" pa zato pitas. Ako mozes za slicne pare da nadjes x1950pro uzmi nju, GT verzija je nesto sporija, a koliko sam video te 2600 sasvim solidno rade, mada nisu brze, ipak ove imaju malo vise "misica"...

Ako se radi o Sapphire 1950GT, samo da napomenem da kartica ide na 600/1400 "za svaki dan" sa stock cooler-om (kad sam kupovao, malo sam se dopisivao sa ljudima koji je imaju, tako da je ovo provjereno 😉) .
Zbog toga ne treba ganjati 1950PRO koja je skuplja, eventualno neku polovnu...

Da sam sada ponovo u dilemi izmedju te dvije, opet bi kupio Sapphire 1950GT.

Hvala najlepse svima na dosadasnjim odgovorima.

Sapphire X1950GT-AGP za 9500din. i 3god. garancija.Prodacu X1600pro za 45e i dodati.
HD2600xt vise nemaju.A i Googlanjem sam zakljucio to sto ste mi predlozili.Karta izgleda mnogo ozbiljnije i mnogo je veca(fizicki).

Pozdrav

Hvala najlepse svima na dosadasnjim odgovorima.

Sapphire X1950GT-AGP za 9500din. i 3god. garancija.Prodacu X1600pro za 45e i dodati.
HD2600xt vise nemaju.A i Googlanjem sam zakljucio to sto ste mi predlozili.Karta izgleda mnogo ozbiljnije i mnogo je veca(fizicki).

Pozdrav

Posto se radi o AGP karti (mislio sam da se radi o PCI-E varijanti), dosta dobar izbor!

Koji je CPU i zasto ne popunis "moja masina" u profilu!?
Pa ljudi, to dosta olaksava stvari...

U principune stizem da cesto boravim na forumu,pa nisam se nesto preterano trudio.
Imam ATHLON 2500+,Lc Power 550w,NF2 plocu(naravno),1.5Gb ram-a,HDD 280GB,Monitor Samsung 19',DVD-RW,TV tjuner,Sky star 2 satelitsku,Audigy 2 muzicku,XWave Theatro(drveni) 150w,Mis Microsoft Leather,Mustek UPS od 800w.X1600pro.

To je to

Izvinjavam se i ja sam mislio da je PCI-e u pitanju, samo vidi najbolje je da promenis platformu, ovako dobijas samo na vrlo kratke staze.

Nazad
Vrh Dno