Šta je novo?

LG L226WTQ-SF 22inch Wide

Shta znam... onaj 222WS shto sam ja video je imao manje vishe isto prosijavanje kao i 225WT, tako da je moguce da se i to malo razlikuje od primerka do primerka...

@trx : Rekao sam vec ranije da je FW u ovim L226WTQ shto se ovde prodaju v1.80, a za artifakte cesh morati da cekash nekog drugog da se javi :)

Poslednja izmena:
@Typhoon.X

Kako si to izracunao za 1cm manje po visini i po sirini :D ako je dijagonala veca za 1 cm? Ispada kada se izracuna da je po visini razlika 5.3mm a po sirini 8.5mm , ako to primetis golim okom svaka ti cast, jedino da drzis dva monitora jedan pored drugog, ovako jako tesko, dakle ko gleda dimenzije 21.6 i 22 mu dodje na isto, nemojte o tome ni da razmisljate.

Pa nisam racunao, vec ocenio odokativnom metodom drzeci monitore jedan pored drugog. A i nisam rekao da je tacno 1cm, vec otprilike ;)

Poslednja izmena:
Mene interesuje kolika je kvatitativno razlika kod LG L225WS i LG L225WT, da li u procentima ili vec chemu drugom... ali bash ta dva modela

da naglasim da se NE igram, da se NE bavim grafikom, i da sam BIO zadovoljan sa svojim starim CRT Samsung 957P monitorom koji se penzionisao...

koliko za jednog korisnika sa relativno malim zahtevima znachi taj famozni DVI?

Mene interesuje kolika je kvatitativno razlika kod LG L225WS i LG L225WT, da li u procentima ili vec chemu drugom... ali bash ta dva modela

da naglasim da se NE igram, da se NE bavim grafikom, i da sam BIO zadovoljan sa svojim starim CRT Samsung 957P monitorom koji se penzionisao...

koliko za jednog korisnika sa relativno malim zahtevima znachi taj famozni DVI?

Neznachi ti neshto preterano.Ne manifestuje se tako da je monitor bez dvi-ja negledljiv. Bitje ok za gledanje, a poshto nemash model sa dvi-jem da ih uporedish, netjesh ni primiteti nedostatke. Ja na poslu imam jedan lg 20'' wide kome je crk'o dvi pa je nakachen analogno. S' obzirom da je grafichka delatnost u pitanju, mozze da posluzzi.

Poslednja izmena:
ima li ovde nekog ponosnog vlasnika L226WTQ-SF da nam iskomentarise...? :eyebrows:

Posle 5 dana bauljanja po raznim forumima i informisanja o 22" monitorima, na kraju sam uzeo LG 226 WTQ, jer nisam nasao ni jedan u tom rangu koji je bio superioran. Prvi izbor mi je bio samsung 223BW ali mi rekose da se vise ne proizvodi (sto sam ukapirao jer je u dosta radnji na "akcija" i "rasprodaja", pa kontam da nesto nije u redu s njim. Samsung 226BW mi deluje preskupo, ne vidim sta ima da ponudi za razliku od 80e. Samsung 2232 BW u NS-u nisam nasao.

Iznerviralo me je i to sto nigde nisam mogao da testiram monitor. Mrtav pixel ili cak 5 kako mi rekose u ERC-u se tolerise kod samsunga a ne mogu da vidim kakav je dok ne dodjem kuci.... zivela rec potrosaca !!!

Uz pomoc prijatelja, koji poznaje jednog prodavca, testirao sam LG226WTQ , sve ok, zato sam ga i kupio. Nisam bas lud za mackom u dzaku od 3oo+ e.

Monitor ima probijanje po gornjoj ivici (koje se umanjilo kad sam ga prikopcao na analogni ?!), probijanje po donjoj ivici je zanemarljivo.
Razlika u kvalitetu slike izmedju DVI i VGA je neprimetna. (barem meni, a ja sebe smatram picajzlom), imam staru GF fx 5600xt.
Crna boja nije BAS crna kao kod samsunga koji moj cimer ima, (a kamoli kao kod mog bivseg crt 957p), od 1 do 10, ocena 7.
Obavio sam 3 razlicita testa i svi su se pokazali ok, osim kod gradijenta crne i crvene gde bi prelaz trebao biti potpuno vertikalan, a meni kao da malo ide u desno.
Jedini problem koji mi se javlja je pri gledanju dvd ili drugih medija, u gornjem desnom uglu, (1/9 ekrana treperi kada se slika ubrzano menja, ako je kadar stabilan sve je ok, cim se desi neko preletanje kamerom jasno se uocava treperenje ivica tog dela). mada na nekim filmovima toga nema, sto znaci da je mozda do kompresije?
Samo mi nije jasno zasto se to desava na dvd-u?
Bio bih zahvalan ako neko zna u cemu bi mogao biti problem?

Okvir je mat sivi, dok je ostatak plastike (sa zadnje strane) glossy crn, zasto LG, zasto?

To je otprilike to.

to je bilo do drajvera graficke, instalirao sam nove i sad je ok. :)
problem resen

Jel 226wtq ima HDCP podrsku? Nigde ne pise da ima i taman kad sam mislio da nema naletim na neki strani sajt i pise "DVi with HDCP complinance":trust:

Evo javlja se ponosan vlasnik monitora LG L226WTQ-SF i mogu slobodno reci da je slika odlicna na monitoru!
U pocetku su se strasno videli zeleni tragovi na tamnim povrsinama i bilo je nepodnosljivo :mad: ,ali posle manjih korekcija i menjanja tipa panela monitora slika je postala odlicna! :smoke: Zeleni tragovi se ne vide,osim nekada kada se pomera neki text na beloj podlozi,ali to je minimalno i jedva se primeti,mada nekima ce mozda i to smetati,ali ipak to nije crt monitor tako da ne moze biti 100% savrsen ;)

A instrukcije za menjanje panela mozete naci u drugom topicu gde sam vec objasnio proceduru http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1331147#post1331147

Promenio i sve isto...
Ne kontam...ako bi mogao da pojasnis malo sta bi trebalo da se desi?!

Moze li mi neko reci posto vidim da bas i nije receno da je velika razlika(osim u dvi-u) sta je bolje uzeti 225ws ili d ase nategnem za 225wt???

Moze li mi neko reci posto vidim da bas i nije receno da je velika razlika(osim u dvi-u) sta je bolje uzeti 225ws ili d ase nategnem za 225wt???

Ja sam imala isti problem, i posle dosta razmisljanja i konsultacije sa drugima, odlucila sam se za 225wt. Stvarno je za tu kintu best buy, nekoliko ljudi se odlucilo da ga kupi kada su videli kakva je slika kod mene. Tako, da je definitivno navijam za 225wt.
viannen_36.gif

Ne misilite da ste malo promasili temu?! :trust:

LG L226WTQ-SF 22inch Wide :d

Dvoumio se izmedju njega i Samsung 226BW. Kupio LG, namontirao i video 4 losa piksela koja su se pojavila posle 2 dana. Vratio monitor, uzeo drugi, otpakovao, namontirao, jedan los piksel. Vratio i njega, oni meni pare...sad ne znam sta cu. Osim tih piksela monitor mi se ekstra dopao. Malo probija pozadinsko osvetljenje, ne moze da se gleda iz "mrtvog ugla" ali to su sve normalne stvari za ovakve monitore. Ovaj model nije nista losiji od konkurenata. Na njemu je pisalo "Assembled in Poland"...izgleda da ta serija ne valja, cuo sam na jos par mesta da imaju lose piksele iako su neotpakovani...Ako nadjem neki sa boljim panelom, definitivno cu opet kupiti ovaj model.

Service Mode

Ako neko ima 226WTQ radi poredjenja neka upne screenove Service Moda .. Tu pise verzija firmware, ETI - broj radnih sati, tip tj. proizvodjac panela....

Kontam da je problem na novijim verzijama drasticno reduciran!!!

A i interesuje me koji su paneli ucestaliji na nasem trzistu!!!

Kod mene je:

TSUM058 VER 2.10

Panel CMO22W 4L

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno