Šta je novo?

VGA to S-Video

laki011

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
619
Zanima me da li postoji adapter VGA u S-video, ili mozda makar shema za povezivanje konektora???

Da, ima li neko adresu za kupovinu takve stvari ili makar shemu za povezivanje

a moze i lajk dis:
http://www.computercasesandcables.com/ccc/CV-25120.html

I meni to treba ko lebac, jerbo na Palitu 2600pro sonicu imam 'samo' HDMI D-sub i DVI.

Al me interesuje , dal bi moglo da se namesti da kroz D-sub posle salje pal ili ntsc
il bar 640x480 i to na 50 ili 60 Hz ?

dal moze na secondary monitor da se stavi neka tako extremno razlicita rezolucija od primary i to da radi ?

@laki
http://pinouts.ru/Video/VGA9_pinout.shtml

Svodi se na RGB, ne znam dal bi sva 3 mogla da se spice u signal, ground na ground i eto ti cinch.
S-video ima Chroma, luma i ground.
aj pa javi ako si nesto nabudzio.

Poslednja izmena:
pa moras da odes tamo...ne verujem da azuriraju sajt mnogo...mogu da prodjem sutra da vidim da li imaju...pa ti javim...

Obratite pažnju da svi ovi adapteri bez elektronike rade samo sa grafičkim karticama koje podržavaju TV-Out preko D-Sub konektora. To znači da na grafičkoj mora da postoji elektronika koji će VGA signal konvertovati pre nego što ga prosledi na TV-Out. E sad da li se taj signal prosleđuje i na D-Sub zavisi od same grafičke. U slučaju da to nije tako ipak se morate prihvatiti lemilice i napraviti odgovarajući adapter. Dobro mesto odakle se može krenuti je ovo.

Mislim ipak da je mnogo jednostavnije nabaviti odgovarajuću grafičku sa TV izlazom.

Što se Kanibala tiče napraviće vam oni kakav hoćete kabl prema šemi koju donesete ali naravno ne garantuju da će to i raditi 😉

@Dejan

Javi obavezno dal ima !
Kupujem sigurno.

I hvala u svakom slucaju .

@sale

aiiiiii...

Poslednja izmena:
Mislim ipak da je mnogo jednostavnije nabaviti odgovarajuću grafičku sa TV izlazom.

Nažalost, to nije uvek moguće. Recimo, u slučaju nekih notebook računara.
Ja sam pre cca 3 godina, pronašao u jednoj firmi na NBGD taj adapter tj. u njihovom cenovniku i koštao je oko 60€, ali kada sam ih zvao, nisu imali pojma o čemu pričam. Na kraju sam došao i do gazde koji je rekao da su to imali samo jednom i mnogo davno.

Pomirio sam se sa sudbinom da posedujem notebook bez TV out i više se nisam ni raspitivao. Sada imam TV out i nisam ga nikada ni isprobao :d

@PJ

Slažem se, ali u slučaju laptopa ako na njemu ne postoji TV-Out male su šanse da u njemu postoji čip za odgovarajuću konverziju koji bi S-Video ili kompozitni signal slao na D-Sub. U takvom slučaju jedino rešenje je pravljenje adaptera ili kupovina nekog gotovog rešenja kao što je ovo.

Poenta mog posta je samo da se ljudi ne zaleću na pravljenje golog pin-to-pin kabla jer su male šanse da to proradi.

E sad ponovo pitanje
Da li neko zna postoji li maticna ploca uz koji dolazi takav adapter, ili slican bracket???

Nisam baš razumeo pitanje? Ali ako ti je potreban TV-Out bez zasebne grafičke možeš uzeti ploču sa npr. AMD 690G čipsetom koja ima integrisanu grafičku i TV-out na samoj ploči.

Poslednja izmena:
A taj tv out je S-video jack ili neki drugi?, i ima li jos neka ploca za Intel integrusa sa TV out-om

Nazad
Vrh Dno