Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

nikolas, pravilno, ili ti kulturno je da ne redjas postove tako jedan za dr, vec koristi opciju IZMENI. Ovo vazi za nekolicinu koji ne umeju da postuju. Bez uvrede jer mi to nije bila namera, vec hocu da dobijemo pregledan i funkcionalan topic o nasem telefonu.

Poslednja izmena:
wladan nema problema,ma znao sam to nego sam u zurbi kucam sta stignem jer imam neke obaveze pa slobodno vreme provodim za kompom... pozz

3GSwup can't flash the whole firmware into EF81, because wrong Key!
ovo mi deluje kao nešto što bi braća Rusi mogli da reše:)

bilo bi etkstra kada bi EF81 mogao da "proguta" ceo firmware od EF82...koliko sam shvatio iz nekih prethodnih priča, softver od 82-ke je imao osposobljen FM radio, koji navodno postoji kao čip i na našim telefonima ali bez mogućnosti pokretanja zbog nedostatka te opcije u softveru!!!

ovo mi deluje kao nešto što bi braća Rusi mogli da reše:)

bilo bi etkstra kada bi EF81 mogao da "proguta" ceo firmware od EF82...koliko sam shvatio iz nekih prethodnih priča, softver od 82-ke je imao osposobljen FM radio, koji navodno postoji kao čip i na našim telefonima ali bez mogućnosti pokretanja zbog nedostatka te opcije u softveru!!!

zaboravite na to.
bilo je vec reci, te ukratko, ljudi koji su otvarali fon nisu uocili chip za radio.
drugo, da je to moguce odavno bi to Rusi dali na izvolte, ali na zalost nije.

A ko se usudi da flash-uje fon sa EF82-ojkom, puno srece.:wave:

Ipak neko mora da bude prvi. ko ce, videcemo.:trust:

Preuzeto sa http://www.gsm-multifund.de/board/downloads.php?do=file&id=884

"It should be clear. That EF82 Firmware is developed for EF82 Prototypes.

All who play with other mobiles, do this at own risk.

Only if you force the update in Download Mode. With all files, especially with:

qcsbl.mbn
qcsblhd_cfgdata.mbn

You damage/kill your EF81.

I suggest only experienced User to play with it.

BTW:: EF82_de-BRDHandel-std_01_0019.qvcefs is the only file, which you can flash into EF81 and also SXG75. "

Ne znam sta je tu nejasno... Mada, ljudska radoznalost je cudo... :D Ajd ako je neko dokon i spreman za rizik, da se zrtvuje (svoj telefon) za Majku Svrbiju... :D Ja bih, mame mi, ali mi je u ovom momentu fon vise nego neophodan, tako da... :p

Ovo je posao za supermena!!!!
Idemo spica - <ttt tttt ttt tt t ttttt ttt ttt ttt ttt tt ttt t>

:type::whip:
.
.
.
.

Lepa fora sa fw za Ef82 al ja moj fon prodao. Dosta smo se druzili, skoro pola godine i na kraju me iznervirao sa zakucavanjima koja su se desavala sve dok nisam promenio karticu koju sam inace koristio sve vreme :wall: Nesto se razmisljam nisam mnogo kesa uzeo za njega pa sam mogao i da rizikujem... sad je gotovo. Al ne mogu da ne ispratim ovaj topic, bas me interesuje dal ce neko da proba da ga flesuje sa fw za 82. Mozda ga opet kupim, vec mi nedostaje modovanje :bottle:
Pozdrav svima koji ga imaju ili ce ga imati :wave:

Poslednja izmena:
@maliprinc koju karticu koristis? Meni fon jako lose radi sa 063 karticom(ispada iz mreze, zakucava) dok sa 064 radi odlicno.

E i meni lose radi sa 062 karticom.5-6 puta moram da ga palim i stalno se gasi...pozz

E i meni lose radi sa 062 karticom.5-6 puta moram da ga palim i stalno se gasi...pozz

batice,ima li neka druga igrica tipa šah,kao sto je ova u Java 4 paketu,nikako da je povezem na net,a sve ostale super rade,samo ova neće,podesio sam i java setings,mts internet i mts wap,pomozi ako mozes.;):S:

063 ali radio je dosta dugo kako treba a onda odjednom cim se prekine razgovor on blokira i posle odredjenog vremena se ugasi isto se desavalo i kada pritisnem zelenu slusalicu. I taman kada sam resio da ga flesujem kupim drugi fon i u njega ubacim bezveze 064 i on radi bez problema.
Nije mi bio los fon ali vise nemam zivce za to zezanje.

Da li neko ima englesko-srpski recnik? Ja sam skinuo DictionaryForMIDs_enghrv_DTS.jar koji radi na Sonny Ericsson k750i, ali na EF81 nece. Eng-eng recnik sam nasao i on je OK, ali nemam eng-spr.

ajde molim vas da uploadujete srpski t9, ili ono sto je ranije postojalo na forumu ili fas folder ldb...
...evo vec par dana kucam poruke bez t9 i prsti su mi se iskrshili :)

063 ali radio je dosta dugo kako treba a onda odjednom cim se prekine razgovor on blokira i posle odredjenog vremena se ugasi isto se desavalo i kada pritisnem zelenu slusalicu. I taman kada sam resio da ga flesujem kupim drugi fon i u njega ubacim bezveze 064 i on radi bez problema.
Nije mi bio los fon ali vise nemam zivce za to zezanje.

to ti se desaval verovatno zbog one callhistory boljke. ima na forumu savrseno resenje za to, pogledaj gore koji moj post. kada se ubaci nova kartica automatski se izbrise call history pa kao odjednom 'proradi' . ovako sa ovim fixom nema potrebe za flashom niti menjanjem kartice. Telefon je brutalan :D

Evo ako neko hoce ima ovde vise od iljadu java igrica. Mislim da ih je 1200 :)

Poslednja izmena:
jao sto me nervira.sve mi igrice rade ali SAH nece nikako,i adaptovao i opet nista,samo se prilikom adaptovanja pojavi kao ne moze automatski da odredi sa kog telefona adaptuje pa mora rucno, atamo spisak svih telefona,ja kliknem na zelenu strelicu i odradi adapter posao,ali igrica nece,pa nece,posle jovo nanovo bez da se ja mesam,sve sam odradi adapter,ali mucak,joj sto me nervira,sta da radim.

jao sto me nervira.sve mi igrice rade ali SAH nece nikako,i adaptovao i opet nista,samo se prilikom adaptovanja pojavi kao ne moze automatski da odredi sa kog telefona adaptuje pa mora rucno, atamo spisak svih telefona,ja kliknem na zelenu strelicu i odradi adapter posao,ali igrica nece,pa nece,posle jovo nanovo bez da se ja mesam,sve sam odradi adapter,ali mucak,joj sto me nervira,sta da radim.

dame i gospodo elvis je napustio zgradu,problem resen,SAH radi.:banana::),

Evo ja sam danas skinuo tu famoznu 82-ku i pogledao je i svi su fajlovi isti kao sw58 nemacka verzija softvera samo je upakovano u folder na kom pise da je navodno 82. Bas me zanima jesi li ti flesovao svoj fon sa ovom verzijom kad si vec ostavio link.

...kada se ubaci nova kartica automatski se izbrise call history pa kao odjednom 'proradi' ...

Steta sto sam ga prodao pa ne mogu da proverim ali neverovatno je lepo kada ne moras da mislis da li ce i na koji nacin fon da pobrljavi.

Niko da proba fw za ef82 :p
"svi junaci nikom ponikose i u crnu zamlju pogledase" :-devil-:

Steta sto sam ga prodao pa ne mogu da proverim ali neverovatno je lepo kada ne moras da mislis da li ce i na koji nacin fon da pobrljavi.

Ah bese davno kad sam imao taj lepi osecaj :D

ali ipak moramo se sloziti da se taj osecaj plati vise od 90e, ili se kompenzuje nekim drugim osecajem tuge, npr zbog nedostatka BT, MSD, 2 MP il neceg petog :p

Poslednja izmena:
El moze neko neko da mi okaci BRT falove sa 48 ice.hitno mi trebaju.sta bi se desilo kada bih ubacio fajlove sa 58 el bi telefon riknuo?

Da li neko zna kako je moguce promeniti boju fonta (osnovnu)?

Meni su slova bela a zeleo bih crna :)

Kao što je npr. ovde prikazano:
1_815.jpg

unknown midlet type,svaki put kad pokusam da adaptujem neku igricu,a po uputstvu i to slikovnom sa 106 strane posta,sve omiljene igrice su mi u rez.176x220,gde gresim i da li ja gresim ili ..,bas bih voleo da odigram nesto preko celog ekrana,ko hoce neka objasni kako se adaptuje ili bar napise na kojoj strani posta je objasnjenje.

Vrh Dno