Šta je novo?

Crysis!

Gde mogu kroz cfg da promenim rezoluciju, nakacio sam samsung lcd 26" sa rezolucijom 1360*768@60Hz i kada pokrenem igru dobijem plav ekran sa porukom mode not supported?

Ta spanska serija ima 100 puta zanimljiviju pricu i okruzenje od Crysis-a i FC-a zajedno...

Priču? HL2 i nastavci imaju priču? Nisam primetio...

Namerno sam rekao španska serija, jer se priča beskonačno rasteže i komplikuje da bi moglo da se izbaci što više nastavaka. Takođe, svi problemi mogu da se reše samo na jedan način.

Kod Krize je ipak druga priča - ako sam u Rambo fazonu, ulećem pravo u protivnike, sa maksimalnom brzinom. Ako me mrzi da se borim, lepo ih zaobiđem ili pređem u cloack mod i sve ih sredim.

O grafici ne treba trošiti reči - ubedljivo najlepša igra do sada, bez pogovora.

Ali i Crysis ce biti trilogija ... Ne znam zašto svi penite da pokazete kako je vase misljenje jedino ispravno. Dokazano je bezbroj puta da i plitka prica u fenomenalnoj realizaciji moze da deluje vrlo upecatljivo, a i obrnuto, da fenomenalna prica u traljavoj realizaciji uopste ne moze da dodje do izrazaja.

Kakva to prica krasi maltene sve shootere koji su zasnovani na istorijskim cinjenicama? Zar to sve nije prezvakano milion puta? Ali opet je zanimljivo jer su tehnicki odlicno odradjene.

Ajde malo da pametnice iskuliraju i ne budu vise Krang, nego malo i Šreder, pogotovo oni omraženi :D.
Dosadni ste bre...

Poslednja izmena:
Oni izgleda nisu culi za ADSL, jos uvek koriste wireless ahahaha :D:D:D:D

Prilozi

• Crysis#27.jpg
    Crysis#27.jpg
    61.2 KB · Pregleda: 125
Stravaaa!
igra je super ali je "malo" zahtevna...
ko hoce da je igra vreme je za promenu konfiguracije racunara...:type:

Pres'o!

Neverovatan FPS! Jedan od najboljih.Od pocetka do kraja igre sam se odusevljavao.
Slicna je sa FarCry-em(sto je logicno) ali bolja u svakom pogledu-produkcija,prica,o grafici i tehnikalijama da ne govorim..mislim da se cak i misije desavaju na vecim prostranstvima,tj. ima se vise mogucnosti za taktiziranje i napad.
Mane: bagovi(sto bi trebalo da bude ispravljeno drugim patch-om) i mala tezina(doduse nisam igrao na delta).

Igrao sam tweak-ovanu,mogla je da s igra solidno do samog kraja-na nosacu sa glavnim sam igrao na 10 FPS-a.

Monstrum od FPS-a!

Pres'o!

Neverovatan FPS! Jedan od najboljih.Od pocetka do kraja igre sam se odusevljavao.
Slicna je sa FarCry-em(sto je logicno) ali bolja u svakom pogledu-produkcija,prica,o grafici i tehnikalijama da ne govorim..mislim da se cak i misije desavaju na vecim prostranstvima,tj. ima se vise mogucnosti za taktiziranje i napad.
Mane: bagovi(sto bi trebalo da bude ispravljeno drugim patch-om) i mala tezina(doduse nisam igrao na delta).

Igrao sam tweak-ovanu,mogla je da s igra solidno do samog kraja-na nosacu sa glavnim sam igrao na 10 FPS-a.

Monstrum od FPS-a!

Ima li razlike izmedju HI i Ultra HI Detali???Ja sam procitao da na XP-u radi extra na Ultra HI.Ima poboljsanja a ne padaju frejmovi u odnosu na HI!

Ima li razlike izmedju HI i Ultra HI Detali???Ja sam procitao da na XP-u radi extra na Ultra HI.Ima poboljsanja a ne padaju frejmovi u odnosu na HI!

Ja sam citao test, gdje razlika izmedju 32-bitne i 64-bitne Viste veoma velika, bar sto se tice Crysisa! Cak su iz Cryteka rekli da ce igra dosta bolje raditi na 64-bitnoj Visti!

Uglavnom, ne sjecam se tacnih podataka, ali ako je npr. na 32-bitnoj bilo 35 fps na 64-bitnoj je bilo oko 45-50!

Skok perfomansi iznosio je nekih 15-18%!;)

ultra detaljan pozdrav i tebi :wave:

salu na stranu, nauci malo engleski, makar osnovne svari. Inace, imas u ovoj temi i na brdo sajtova poredjenje high i ultra high detail. ;)

sto se tice zahtevnosti. Ja sam zbog Crysisa ubacio 4GB rama. Igra nema veci frejm rejt, ali se hard vise ne ukljucuje (nije se gasio na delu gde je sneg, pa samim tim nije moglo ni da se igra) pojede oko 2,8GB rama na Visti 64.
Moje misljenje o svemu. Igra je relativno dobro optimizovana, ali trazi 512MB na grafici i min 2GB ram, procesor uopste nije bitan (naravno da je Core 2 Duo, bilo koji)... ako gledamo realno ram nije skup, a nemora da bude 1066Mhz, dovoljno je i na 800. Sve je na High, osim tekstura, vode i zvuka koji su na Very HI

@etibor: U kojoj rezoluciji igras?

offtopic: Mislim da ce ova nova nVidia 9800 sa 2 cipa koja je kako kazu za 30% brza od Ultre 8800 biti dovoljna da konacno pokrene Crysis u Very High i u najvisoj rezoluciji :) Mada valjda ce i ovaj patch da malo popravi stvari.

@etibor: U kojoj rezoluciji igras?

offtopic: Mislim da ce ova nova nVidia 9800 sa 2 cipa koja je kako kazu za 30% brza od Ultre 8800 biti dovoljna da konacno pokrene Crysis u Very High i u najvisoj rezoluciji :) Mada valjda ce i ovaj patch da malo popravi stvari.

Pa racunica je jednostavna, imas gomilu testova i broj frejmova sa 8800Ultra, uvecaj to za 30-50% i videces da 9800GX2 nece biti dovoljno za very high setovanja i neku visoku rezoluciju :). Mozda 2 takve ... ili 3 :D

Poslednja izmena:
pa ima test 3-way SLi sa 3xGTX, i moze sve na very high, ali u 1280x1024 sa 4xAA :) 1680 je vec klimavo, 1920 = 20 i kusur avg fps...

daj bre nemojte vise da spamujete,jednostavno igra ce prozdrati bilo koju konfiguraciju jer je ne optimizovana i to je to...

Pa racunica je jednostavna, imas gomilu testova i broj frejmova sa 8800Ultra, uvecaj to za 30-50% i videces da 9800GX2 nece biti dovoljno za very high setovanja i neku visoku rezoluciju :). Mozda 2 takve ... ili 3 :D

uh majku mu :)

nista, ostaje nada u ovaj patch. Mada, kada sam video koje teksture koristi igra u VeryHigh sumnjam da je moguc neki veliki skok.

dosao sam do samog kraja gdje trebam unistit onog glavnog bosa. Unistim mu ona dva shielda i onda mi ona cura govori da trebam nesto otici iza njega ali ne kontam ustvari sta treba. Mozete mi vi pojasnit sta treba uradit kako bi ga unistio?

Kada mu unistis oba stita on treba da krene preko nosaca tako da ti otvara sam centar (srce) broda i tu ga isto roknes i to je to...

Na samom sam kraju igre, trebam da unistim vanzemaljski brod ali nikako ne mogu da nadjen prototip TAC topa, kako da dodjem do njega?

Na samom sam kraju igre, trebam da unistim vanzemaljski brod ali nikako ne mogu da nadjen prototip TAC topa, kako da dodjem do njega?

Preko e-bay mozda?

Salim se ... Ako si napravio gresku, i izasao na palubu pre bez da si pokupio TAC GUN, nema ti spasa, moras da ucitas save koji ce ti omoguciti da ga pokupis, a potom pravac paluba :D

:D Da, pogodila je fraze "world of warcraft" "DLP" "alienware" "that guy" "wide" "miliseconds" :D Kad malo bolje razmislim, riba je totalno PRO ! :D Na svu srecu pa je text za taj izvestaj bio kratak.

Poslednja izmena:
Crysis v1.1 Patch Released

140MB patch supposedly improves performance in DX9 and DX10:

Fixes:
# Damage dealt to vehicles when shot by LAW has been made consistent
# F12 (screenshot) now works in restricted mode as well
# When player melees during gun raise animation, their gun will not be in a permanently raised position anymore
# Memory leaks and potential crashes

Updates:
# Improved SLI / Crossfire support and performance
# Improved overall rendering performance (DX9 and DX10)
# Enabled VSync functionality in D3D10

Tweaks:
# Reduced grenade explosion radius in multiplayer
# Clamped water tessellation to avoid cheating in MP
# Reduced LAW splash damage vs. infantry in PowerStruggle mode
# Slowed Rocket projectile speed down in MP slightly

Ajd ko prvi proba nek prenese utiske... Mene iskreno najvise zanima improved performance, cim skinem bacam neke rezove...

0 fps gain atleast for me :(

Mozda zato sto imam omega driver-e, videcu kada reinstall-iram win i stavim najnovije nvidia.

Pa dobro, imaš 7950, čisto sumnjam da su optimizacije pravljene za stare karte. To što piše DX9 se odnosi na režim rada, ali je verovatno za arhitekturu novih karti...

Nazad
Vrh Dno