Šta je novo?

Koji HDD od 160GB?

psycho84

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2007
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Thermalright Assain King 90
Matična ploča
MSI B550M Pro-VDH Wifi
RAM
2x16GB 3000MHz G.Skill Aegis
GPU
RX6800 16GB Powercolor Reaper
Storage
WD SN550 1TB + Toshiba Canvio Basics external 3TB
Zvuk
Integrated + EIDA 9038D
PSU
Seasonic SGX 500W SFX-L
Kućište
SKTC HX Box 100
Monitor
Lenovo ThinkVision T24v 24"
Miš & tastatura
Drevo Gramr full RGB 75% mechanical Gateron Brown, Logitech Triathlon + MS IMO 1.1a
Ostale periferije
HifiMan Sundara CB
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Kao sto glasi naslov,potreban mi je predlog za 160GB HDD.

E ovako u NS pola stvari koje imaju u BG ne mogu da se nabave,zasad mi se izbor moze svesti na sledece:
Hitachi HDD 160 GB 7200rpm / Serial ATA II 3.0Gb/s / 8MB, RoHS 3.344,00Din
Seagate HDD 160 GB 7200rpm / Serial ATA II 3Gb/s / 8MB, DiamodMax 3.389,00Din (koji je valjda u sustini Maxtor,a Sata Maxtora od 80 GB sam imao vec u staroj masini i radio je OK)
i eventualno gore navedeni WD.
A i ja sam cuo od ljudi ne bas fine komentare za WD.Koji od ovih mi je manje zlo za uzeti? 🙂

hitachi ili seagate...ja bih seagate pa jos ako moze barracuda...al ok..jedno od ta dva..wd ne bih nikako..
sto god kupis ili hitachi ili seagate neJ pogrijesit

hitachi ili seagate...ja bih seagate pa jos ako moze barracuda...al ok..jedno od ta dva..wd ne bih nikako..
sto god kupis ili hitachi ili seagate neJ pogrijesit

Samo sto je ovaj Seagate neki Maxtor hibrid,pa ne znam da li bi to trebalo da me brine,obicni Seagate imaju oznake STxxxxxxxx dok ovi Maxtor Seagate imaju STMxxxxxxxx.

Lep? Sta ima da bude lep?

Ja sam uzeo dva WD od 16 MB kesa, doduse, 320 GB, i ne cuju se uopste. Nisam precizno merio, ali novo LC taurus napajanje koje je stvarno tiho je mnogo bucnije od njih.

Lep? Sta ima da bude lep?

Ja sam uzeo dva WD od 16 MB kesa, doduse, 320 GB, i ne cuju se uopste. Nisam precizno merio, ali novo LC taurus napajanje koje je stvarno tiho je mnogo bucnije od njih.

Gde si kupio ako si iz bg-a.
Ili jos bitnije koja je oznaka.

Ja sam bas danas kupio WD 320gb SE16 WD3200AAKS....i nije necujan,solidno se cuje tojest skripi kada otvorim photoshop,a skripanje se cuje i naravno kada otvaram bilo koji program.

Nije toliko strasno kao prethodni WD koji sam imao prosli put ali je ipak nezadovoljavajuce sa obzirom na testu gde kaze da se seek noise nema sansi da se primeti kada se ukljuci AM.Kod mene je ukljucen ali se seek i dalje cuje i to podosta.

Sta tebi znaci tiho,da se nista ne nproimecuje pri seek-u ?

Iskreno mislim da mi buka nece biti toliki problem sto se tice HDD-a,najvaznije mi je da je relativno brz,i da nije neki da cu morati da strepim za podatke koji se nalaze na njemu.A inace mogu potrositi do nekih 45 Eura.A ovdje u NS koji god cjenovnik da pogledam uglavnom nemaju Seagate Baracuda,bilo bi pozeljno da mi neko ostavi tacnu oznaku tog HDD.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno