Šta je novo?

NVidia kupuje AMD/ATI!?

• Začetnik teme Začetnik teme yooyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ovo će biti hit milenijuma :d

A jeste izvalili ovo u drugom članku?

The move would certainly explain a lot of the odd goings on in Satan Clara over the past few months.

Poslednja izmena:
Ako je ovo tacno nece biti dobro, nece biti konkurencije.

Zato volim The Inquirer.😛
news, reviews, facts and friction

Poslednja izmena:
ooOOO Zivela NVIDIA 🙂

Poslednja izmena:
Jel pominju i vanzemaljce u tim člancima ?

Kada bolje razmislim, to bi i bila odlicna vest...elem treba biti iskren i realan, AMD je i postigao svoj uspeh u zlatno vreme Athlona bas zahvaljujuci Nforce2 (ultra) cipsetu kao i sledecim revizijama istog.

Al obrnuto 🙂. Pre bi se moglo reci da je u doba vladavine Intel chipset-ova na Intel platformi, pojava izvrsnog A64 pomogla Nvidi-a da plasira svoj ipak prosecni ali u to vreme neprikosnoveni (na trzistu cipsetova za AMD) chipset. Jel da je NForce toliko bolji od konkurencije (tj. bar toliko bolji koliko je A64 bio bolji od P4) zavladao bi delimicno i trzistem Intel chipset-ova. Ovako NForce na Intelu je nista vise od SLI civiluka za GeForce graficke kartice i gutac struje.

Poslednja izmena:
Al obrnuto 🙂. Pre bi se moglo reci da je u doba vladavine Intel chipset-ova na Intel platformi, pojava izvrsnog A64 pomogla Nvidi-a da plasira svoj ipak prosecni ali u to vreme neprikosnoveni chipset. Jel da je NForce toliko bolji od konkurencije zavladao bi i trzistem Intel chipset-ova.

Pogresno razmisljanje u potpunosti. Prvo uopste Nvidija nije krenula krupnim koracima sa A64 nego sa Athlonom XP i to od Nforce2 serije kao i Ultre, to je i pomoglo AMD-u da dobije prednost nad Intelom jer je VIA bila katastrofa za AMD-a pa je to resenje bilo s razlogom zaobilazeno do pojave prve revizije Nforce-a da bi se sa Nforce2 stvari postavile sasvim drugacije, drugo posle Integrisanog mem kontrolera u AMD-u (gde je Nvidija kumovala takodje) Nvidija je imala laksi posao pravljenja svake naredne revizije cipseta. A sto se tice Nvidija cipsetova za Intel...hmmm...zasto li vidim sve brzinske rekorde na Intelu postignute sa Nvidija cipsetom?!?!!?!?

Pogresno razmisljanje u potpunosti. Prvo uopste Nvidija nije krenula krupnim koracima sa A64 nego sa Athlonom XP i to od Nforce2 serije kao i Ultre, to je i pomoglo AMD-u da dobije prednost nad Intelom jer je VIA bila katastrofa za AMD-a pa je to resenje bilo s razlogom zaobilazeno do pojave prve revizije Nforce-a da bi se sa Nforce2 stvari postavile sasvim drugacije, drugo posle Integrisanog mem kontrolera u AMD-u (gde je Nvidija kumovala takodje) Nvidija je imala laksi posao pravljenja svake naredne revizije cipseta. A sto se tice Nvidija cipsetova za Intel...hmmm...zasto li vidim sve brzinske rekorde na Intelu postignute sa Nvidija cipsetom?!?!!?!?
To sto je VIA chipset bio katastrofa ne znaci da je NForce bio fenomenalan, bio je prosecan, ali dovoljno dobar da bi postao defacto standard za AMD procesore, jer konkurencije nije bilo.
Uostalom, kako se prave zaista dobri chipsetovi za AMD (i koliko je NForce bio prosecan) pokazuje sada ATi (tj sam AMD).

Sto se tice NForce-a na Intel-u, malo objektivnosti please. Koga interesuju overclocking rezultati (koji su jedan vid marketinga), bitan je udeo u trzistu i profit koji proizvod ostvarjue. Intel chipsetovi tu nemaju pravu konkurenciju. Naravno da je NForce brzi od Intel-a pri extremnom overclocku (na defaultu je isti ako ne za nijansu sporiji) kad vuce skoro duplo vise struje...

Poslednja izmena:
Sto se tice NForce-a na Intel-u, malo objektivnosti please. Koga interesuju overclocking rezultati (koji su jedan vid marketinga), bitan je udeo u trzistu i profit koji proizvod ostvarjue. Intel chipsetovi tu nemaju pravu konkurenciju. Naravno da je NForce brzi od Intel-a pri extremnom overclocku (na defaultu je isti ako ne za nijansu sporiji) kad vuce skoro duplo vise struje...

Anyway, tvoja tvrdnja i dalje nije tacna da je A64 pomogao Nvidiji da ojaca. Nforce2 platforma je bila kljuc uspeha 🙂

Ma sta vam je ljudi na kraju ce motorola da otkupi nvidiu nakon kupovine amd-a.Zatim ce amiga technology da konsoliduje svoje redove i otkupi motorolu.
Svakakva su cuda moguca na ovom svetu.

A jel kapirate da u svetu i normalnim zemljama postoje propisi kojim se trziste stiti od monopola, ovo su ciste nebuloze. Ne moze nVidia da kupi ATi pa da plati duplo vise nego sto ATi vredi...

Ja mislim da cela Srbija sada treba da kupi deonice AMD-a po $7.06/kom pa da ih prodamo kad skoce (nakon sto ih NVIDIA kupi), a onda od tih para da kupimo jedno lepo tropsko ostrvo i ostavimo Balkan i nase politicare Albancima na poklon :d

Poslednja izmena:
Ja mislim da cela Srbija sada treba da kupi deonice AMD-a po $7.06/kom pa da ih prodamo kad skoce (nakon sto ih NVIDIA kupi), a onda od tih para da kupimo jedno lepo tropsko ostrvo i ostavimo Balkan i nase politicare Albancima na poklon :d

Ja bih ostao ovde a njih (gore spomenute) preselio u njihovu obecanu zemlju... jeste zestok off... al' :d

Skroz "objektivno" mislim da je potez na mestu. NVidija je jako dobra i jaka kompanija i mogu samo da unaprede razvoj pc platforme.

NVidia je kompanija godine po casopisu Times. Kupovinom AMD-a ne bi narusili napravili monopol jer je Intel i dalje na prvom mestu sa brojem prodatih grafickih chipova (koji su integrisani u chipset). NVidia bi dobila mogucnost da pravi procesore. Mada..bojim se da je ovo ipak veliki zalogaj za NVidiu. U svakom slucaju ako ih NVidia ne kupi kupice ih, npr. Samsung.

Poslednja izmena:

Upravo tako!!!

Intel je ionako najavio agresivniji nastup na polju grafike tako da je moguce da ce nV da nasledi ulogu AMD-a a ATI odlazi u zaborav...

Ćajniz engliš 😉

"The move would certainly explain a lot of the odd goings on in Satan Clara over the past few months."

***. ljudi. Ne bi bio prvi put. 3Dfx je svojevremeno kupio STB, jednog od najboljih proizvođača grafičkih kartica tog vremena. Onda je bio kupljen od nVidie. Diamond (najveći brend među grafičkim karticama, možda ikada) je kupljen od strane S3. Nikada se nisu povratili. ATI i AMD su svima taze u sećanju. Dodajte slobodno koga sam zaboravio.

Simptomatično je da su svi "kupci" ubrzo po kupovini propali (osim nVidie, al za sve postoji prvi put).

Intel je ionako najavio agresivniji nastup na polju grafike tako da je moguce da ce nV da nasledi ulogu AMD-a a ATI odlazi u zaborav...

Ma ovo su sve dezinformacije a mi se palimo bez veze i razvijamo teorije.
Naravno - slažem se sa tobom da bi nVidia ovom "kupovinom" dobila mogućnost da sama u potpunosti izgradi sopstvenu platformu (što je AMD/ATI već uradio) - CPU, chipset i GPU pod svojim imenom - ali to je u ovom trenutnutku puko nagađanje . . .

Poslednja izmena:
Ovo je u rangu price da Intel kupuje nV... ili je mozda to samo uvertira, nV kupi AMD/ATI koji pre toga kupi VIA/SIS i onda ih sve kupi Intel koga na kraju kupi IBM, recimo....

... a onda dodje Microsoft, kupi IBM i preuzme dominaciju nad racunarima u svetu 😛

Poslednja izmena:
Zamisli samo da procesor, chipset i grafu kupujes od njih...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno