Šta je novo?

Ne radi Google?!?!?!

magick

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.01.2001
Poena
770
Upravo sada ne mogu da otvorim ni google.com ni google.co.yu preko yubc-a. Sve druge stranice rade. Da li je moguće da je po prvi put pao Google! :zgran:

Ne znam da li je i zašto nekome ovo bitno, pošto će siguran sam ubrzo da proradi, ali eto... zanimljiv podatak. :)

Upravo sada ne mogu da otvorim ni google.com ni google.co.yu preko yubc-a. Sve druge stranice rade. Da li je moguće da je po prvi put pao Google! :zgran:

Ne znam da li je i zašto nekome ovo bitno, pošto će siguran sam ubrzo da proradi, ali eto... zanimljiv podatak. :)

Nemoj da se brineš nije ovo prvi put. YUBC se ovo već dešavalo. Prošli put im je trebalo više od 12 sati da srede situaciju.

Čini mi se da je neki problem sa DNS, www.google.com se ne resolvuje.

Ja sam na PTT kablu, isto ne otvara google i još neke sajtove koji se hostuju u Americi...

Ja ne mogu da proverim postu (gmail). Restartovao sam ali isto. Posle sam shvatio da ne radi google.

Koje loodilo! :) Za te probleme sa DNS-ovima sam čuo objašnjenje u stilu da se to dešava zbog napada, odnosno kao kolateralna šteta nastala u pokušaju da se blokiraju neki kanali preko kojih dolaze DOS napadi. Ko zna...

Kakve veze ima YUBC ili PTT ili vec neki treci provajder sa time sto ne rade Google serveri?

Pa to da li ne rade Google serveri ili mi samo ne možemo da dođemo do njih to ne znamo. Može biti i jedno i drugo. Svakako je verovatnije da je problem do nas, jel' cela država ima samo jedan zemaljski optički link koji drži Telekom. Bar je tako bilo, kol'ko znam.

Interesantno bi bilo videti šta se dešava sa onim provajderima koji koriste onaj wireless link ka Mađarskoj ili kako već beše.

Ja se sve vreme smaram da nije nešto do mog kompa ili moje konekcije . . .

Evo me na Yahoo - posle ko zna koliko . . .

Poslednja izmena:
Kakve veze ima YUBC ili PTT ili vec neki treci provajder sa time sto ne rade Google serveri?

Rade google serveri samo DNS serveri koje mi koristimo ne sadrže google recorde.

Pogledaj:
Kod:
C:\Documents and Settings\xxx>nslookup www.google.com
Server:  avala.yubc.net
Address:  212.124.160.1

DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
*** Request to avala.yubc.net timed-out

C:\Documents and Settings\xxx>nslookup www.yahoo.com
Server:  avala.yubc.net
Address:  212.124.160.1

Non-authoritative answer:
Name:    www.yahoo-ht3.akadns.net
Address:  87.248.113.14
Aliases:  www.yahoo.com

Desava se, nije ni google imun na padove dns-a i ostalih komponenti :D

Jel zna neko IP adresu guglkom-a? :d
Kod:
# resolveip www.google.com

Poslednja izmena:
Da je toliko ozbiljan problem kod njih, sto je otprilike nemoguc dogadjaj zbog infrastrukture koju poseduju, to bi se vec proculo preko digg-a i slicnih sajtova.

ps vidim da ne rade ni amazon, coolermaster.com. Ali google je bas skenj, pre svega zbog mail-a.

Poslednja izmena:
Bogami... ne bih rekao da su DNS serveri u pitanju. Barem ne naši serveri i ne u najdirektnijem smislu. Evo... meni preko YUBC-a hoće da rezolvuje www.google.tw.com i u sekundi vraća:
Kod:
IP address of www.google.tw.com is 64.233.187.99
Ali ne mogu ni da pingujem ni da otvorim tu adresu iz pretraživača. Našao sam i gomilu drugih Google adresa (preko Yahoo-a :)), ali ni jedna neće da se pinguje. Trip!

Edit:
Izgleda da nije problem samo sa DNS...

Probaj da nađeš ip na http://www.subnetonline.com/cgi-bin/webtools/nslookup.pl, ali ti neće pomoći.

Preduhitri me. :) I ja sam sad' zaključio da nije samo do DNS-ova i da je problem izgleda globalniji.

Poslednja izmena:
gugle radi upravo imam vezu sa rodbinom u usa izgledda da je problem u nasim kablovima usomis ili voda, odnosno probelm izgleda imamo mi iz srbije, sada su mi proverioi rodjaci u usa i od njih google radi bez problema

Poslednja izmena:
Gde je taj miš da mu presudim ?

Radi, ali...

Jel neko pokusao da pristupa preko stranih proxy-ja?

Preko njih radi!

Hocemo da spalimo telekom ili sta?

I na SBB-u isti problem. Google i još neki sajtovi jednostavno ne rade, tj. ponašaju se kao da ne postoji odgovarajući DNS entry...

P.S. Preko stranih proxy-ja izgleda da radi, dakle internet je OK.... Dakle problem izgleda do Telekom-a...

Poslednja izmena:
Jel neko mozda probao da nazove nekog od provajdera...?

RADI:banana:

Nazad
Vrh Dno