Šta je novo?

Adapter Za Ps3

flaviio

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2007
Poena
301
Naime, PS3 koji sam dobio iz Kanade i ima njihov prikljucak(tri metalna, a ne dva kao kod nas) koji radi na 110V(valjda), sta je meni potrebno da bih mogao ovde da ga ukljucim u struju(a da ne rikne) i gde to mogu da kupim???? Spominjali su mi neke transformatore napona, adaptere, k**ce......itd..... stvarno se ne razumem i dobrodosla je svaka informacija!!!
Pozz

110V valjda??? Moras biti siguran! Vidjao sam te kanadske prikljucke (nevezano sa konzolama) na spravama koje rade na 220V. U tom slucaju ti treba obican prelaz sa kanadskog na nas koji nije mnogo skup. Mislim da cak imam jedan ovde negde u kuci... :) Proveri pored ulaza za napajanje na konzoli koja je voltaza. Ako je ipak 110V teba ti transformator.

Izvinjavam se, nije 110V nego 120V? A gde mogu da uzmem taj transformator u Bg-u??

E to vec ne znam, iz NS sam. Probaj u nekoj radjni sa elektronikom.

Auuu bre ala komplikujete. Pa samo odseci taj kanadski prikljucak, uzmi neki stari nase od "pegle" i ako imas prilike prvo ga zalemi pre nego sto ga oblepis trakom.

Prosto, moze to lepo da se uradi, ni ne primeti se, samo ako imas alat. Mada ko sisa kabl, ni ne vidi se.

PS3 radi na 110v-220v voltazama koliko ja znam. Proveri jos jednom na google.

http://forums.xbox-scene.com/lofiversion/index.php/t563609.html

poz

Poslednja izmena:
Auuu bre ala komplikujete. Pa samo odseci taj kanadski prikljucak, uzmi neki stari nase od "pegle" i ako imas prilike prvo ga zalemi pre nego sto ga oblepis trakom.

Prosto, moze to lepo da se uradi, ni ne primeti se, samo ako imas alat. Mada ko sisa kabl, ni ne vidi se.

PS3 radi na 110v-220v voltazama koliko ja znam. Proveri jos jednom na google.

http://forums.xbox-scene.com/lofiversion/index.php/t563609.html

poz

Mislis da se sam swich-uje na zeljeni napon??? Ne znam bas....:trust: Mada mozda i moze ali moras biti siguran.

Ispravka: BaneNZ, bice da si upravu. Sad sam pogledao svoj adapter za PS2 i pise da mu je INPUT od 100V - 240V tako daje verovatno tako i kod PS3. Ali iipak mislim da je bezveze da se secka kabl. Kao sto sam ranije spomenuo, postoji prelaz sa tog "kanadskog" na nas. Nije nista veliko, bukvalno sa jedne strane imas te tri rupe gde utaknes svoj kabl a sa druge strane je nas standardni prikljucak. Verujem da to kosta 100 din MAKSIMALNO na nekoj pijaci ili prodavnici elektronike. To izgleda odprilike ovako: http://www.asia.ru/shop/catalogue/electronics/electrical_accessories/document2324.shtml

Poslednja izmena:
Kod mene na PAL konzoli piše 220-240V 50/60Hz.

Dosta njih koji su kupili PS3 u USA na kojem piše "120V 60Hz" kažu da radi bez problema na 220V, dok pojedinci isto tako kažu da koriste nekakve transformatore:D

Šta je tu pametno ne znam:trust: ali ako nameravaš da ga uključiš na 220V dovoljno je da uzmeš kabal za PC ili monitor, to su isti kablovi kao i taj za PS3...mada i ta NovoZelandska tehnologija sa sečenjem i lemljenjem pegle nije loša:d:d

Dosta njih koji su kupili PS3 u USA na kojem piše "120V 60Hz" kažu da radi bez problema na 220V, dok pojedinci isto tako kažu da koriste nekakve transformatore:D

Šta je tu pametno ne znam:trust: ali ako nameravaš da ga uključiš na 220V dovoljno je da uzmeš kabal za PC ili monitor, to su isti kablovi kao i taj za PS3...mada i ta NovoZelandska tehnologija sa sečenjem i lemljenjem pegle nije loša:d:d

Haha ma jok bre, to se secam dok sam jos bio u Srbiji, dosta elektronike smo donosili iz Singapura. Svi prikljuci naravno nisu odgovarali nasih uticnicama.

Znao sam tako samo da ga odsecem, nadjem nas, zalemis, oblepis i mirna backa....

poz

Haha ma jok bre, to se secam dok sam jos bio u Srbiji, dosta elektronike smo donosili iz Singapura. Svi prikljuci naravno nisu odgovarali nasih uticnicama.

Znao sam tako samo da ga odsecem, nadjem nas, zalemis, oblepis i mirna backa....posto nema sanse da sam mogao da cekam da pronadjem adaptere, koje @guza spominje.

poz

Hvala svima puno, ubacio sam od kucista kabl i radi sve normalno!! Sad krecem u nabavku jos nekih igrica! Hvala jos jednom i SRECNA NOVA GODINA!!!!!!!!!:wave:

Nazad
Vrh Dno