Šta je novo?

CRT ili LCD dilema. Koji CRT?

ICE

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
695
Znaci iskrslo mi je danas da sutra treba da odem i pazarim neki tv za matorce,posto nisam bas u toku sta valja a i nisam bas imao vremena da pregledam silne teme sta bi ste mi vi preporucili da uzmem, crt ili lcd? Aparat ce sluziti iskljucivo za gledanje tv programa(kablovska),znaci nikakvi dvd-i,divx-i i sl...Nadam se da ce te mi pomoci do sutra da ne bacim pare jer ne znam sta da gledam:)

Ma samo nemoj uzimati kung fu i samsung slimfit (nemam pojma kakvi su 54, ali oni veceg ekrana su kontraverzni)...Znachi imash izbor samsung, philips, toshiba bla bla bla, kakav primerak ti dopadne, toliko ce ti raditi..

Realno slika TV programa na LCD-ima je sra*je, druga stvar ekran je sirokog formata tako da sve izgleda spljosteno. Jednom recju, LCD je dobar za sve, samo ne za nas TV signal.

Sad, za 15-20 godina (ako sve bude u najboljem mogucem redu) to ce se promeniti, ali opet za to vreme ce im crci ovaj CRT pa mogu mirne duse da uzmu novi LCD :D

nece biti tako dugo (15-20g)
vec naredne godine trebalo bi da krene digitalni signal pa je kupovina Lcd u svakom slucaju bolje resenje (gledano na neki srednji rok)

I nisam na kraju nista uzeo!:) Uglavnom se nude lcd i plazma monitori,crt-ova ima jako malo i to sve neke nindza marke tako da sam odustao od kupovine,ostavicu to do psole praznika a do tad da se malo bolje informisem o lcd monitorima. Hvala svima u svakom slucaju. Pozdrav

Ma samo nemoj uzimati kung fu i samsung slimfit (nemam pojma kakvi su 54, ali oni veceg ekrana su kontraverzni)...Znachi imash izbor samsung, philips, toshiba bla bla bla, kakav primerak ti dopadne, toliko ce ti raditi..

Ja imam Samsung SlimFit 54 cm godinu i po. Savrseno radi. A mogu da posvedocim i to da primerci kung-fu brendova za koje ja znam rade takodje savrseno.

Ja nameravam da pazarim jedan 72cm CRT i uzecu neki kung-fu na koji daju 2 ili 3 godine garancije. I tako je sve to isti k*r*c drugo pakovanje.

LG, Philips i Samsung (i ostali renomirani proizvidjaci)

Ja sam skoro ucestovao u kupovini 2 televizora. Od sijaset proizvodjaca samo neki imaju vidno bolji kvalitet slike (ostrina, kontrast, bela boja je bela a ne bledozuta ili svetlosiva...). Kada se posmatra samo jedan TV onda su valjda i Kung-fu modeli dobri (jer vidite i cenu za 72cm ispod 15K dinara-nikad nije bilo jevtinije) ali ako pored njega stoji neki Samsung, Philips ili LG (po ceni ispod 20K) onda i nema neke dileme jer je na njima slika toliko bolja! E, sad, ako je to za matorce i ako je ta razlika u ceni nekome bitna...
Modela Grundig, Toshiba, Sony i ostalih renomiranih proizvodjaca nije bilo izlozeno te i njih svakakao treba dobro pogledati a ne uvrstiti u Kung-fu!
Uzgred, ja sam majci uzeo LG jer je imao najbolju sliku ali ima problem da i nakon mesec dana jos pomalo cudno mirise (a s pocetka je to bas MIRISALO na izgorelu plastiku) a devojci Philips jer je njoj, zbog dimenzija (zvucnici su ispod ekrana a ne sa strane te je TV uzi i visi od LG-a) takav vise odgovarao.

Poslednja izmena:
Meni je potreban crt, ovakav:
29" 4:3
100Hz
jeftiniji od 30k dinara.

Neka prepruka - ali konkretna, ne za modele kojih nema u prodaji.

SHARP TELEVIZOR 29MF96EC

Dijagonala ekrana 29(72cm)
Vidno polje ekrana 69cm
Osveženje slike na 100Hz
PIP(1 tjuner)
Teletext
Stereo zvuk: 2x10W
Sistemi: PAL,SECAM
Konektori: 2 x SCART,AV,S-VIDEO
Izlaz za slušalice
Sleep timer+child lock
Daljinski upravljač

Maloprodajna cena
24.353,00 dinara

Ovaj sto je Jaksa postavio deluje ok,jeste mu jaca cena ali posto se tv nece menjati dok ne vrisne verovatno uzecu ga u obzir..ako neko ima dojavi gde ima da se uzmi nek vice:)

Jeste on ok, ali posto tv ne kupujem za sebe, pojavili su se novi momenti :)

Pravi naslov dileme bez daljeg objasanjavanja je sad:
koji LG televizor od 50Hz i gde. Cena do standardnih 21-22-23k din za tu klasu.

Vrh Dno