Šta je novo?

Šta se sve može platiti preko mobilnog?

Shane

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
309
Svakog meseca mi ostane nepotrošenog (a plaćenog) iznosa za mobilni, pa me interesuje kako to mogu da iskoristim...
;)

Pa nikako, ukoliko mislis na 'besplatne' minute i poruke.
Prosto ili predji na manji paket ili ukoliko si vezan ugovorom - trosi vise.
Saobracaj u okviru paketa mozes da trosis iskljucivo prema nameni besplatnog saobracaja.

A da li ste mozda razmishljali da mu telefon placa firma i da moze da potroshi par hiljada vishe pa se chovek pita na shta i kako moze to da utroshi?
A ukoliko su u pitanju besplatni minuti onda nishta.

A da li ste mozda razmishljali da mu telefon placa firma i da moze da potroshi par hiljada vishe pa se chovek pita na shta i kako moze to da utroshi?
A ukoliko su u pitanju besplatni minuti onda nishta.

Vidis , nisam se setio toga :) . Nije precizirao o kakvom placenom iznosu se radi. Pa onda nek uvek parkira u krugu dvojke. :D

Može se i uplatiti kredit nekom drugom korisniku usluga mobilne telefonije...

A shta je sa internetom? Ako je omogucen 3G/GPRS moze da se potroshi bez problema :D

Skini koji divx preko gprs-a. :)

Poslednja izmena:
Ucestvuj na sms nagradnim igrama preko tv-a, mozda dobijes nesto.

placaj ljudima parkinge po centru, zovi milana tarot, sanju tigricu....;p

Pitas ljude u Srbiji kako potrositi pare, lol :D
Ja mislim da najvise ideja na svetu za to bas ovde kod nas postoje :)

@Shane: reci tacno kako i sta. :)

LOL, kakvih ovde likova ima :D (Milan tarot i sl. :D)

Mislim da je problem sto je covek na npr. 064 FRESH paketu i placa svaki mesec npr 1000 din a ne potrosi toliko, pa sad hoce da vidi kako da iskoristi to sto vec placa... Npr. parking (kao sto je vec napisao neko iznad), ili dopuna kredita nekome na pripaidu itd... Ovo su ujedno i jedine dve "korisne" usluge koje mogu da se plate preko mobilnog za koje ja znam, nazalost.

Eh da, mozda je i privatni broj vezan ugovorom na 2 godine (u kontekstu da mu ne placa firma), ko zna...

jos ako neko u firmi provali za cega se trose pare...

Najpametnije je da uplacujes kredu svojima, ali Shone se nejavlja, zakuvao temu i ne vraca se da nam kaze jel na biznis paketu ili nije.

moze net...mislim da moze eunet, neobee...

Eto, vidite da možete, samo vas treba pustiti da se najpre 'izduvate' i nadođete na svoje...;)
U gomili odgovora svakojakih, dođosmo i do nečeg upotrebljivog: znači:
- kredit ('nekom svom'...) ,)
- parking (to sam znao)
- nagradne igre (i to sam znao, jedino nemam naviku ni volju da u njima učestvujem)
- internet sate
Kanda sam na nekom simpozijumu čuo sa se u BGD-u mogu i komunalije ('Infostanovi', ili kako ih već zovete) platiti preko SMS-a...

Znam da vi to radite iz prijateljskih pobuda, ali nema potrebe da mi tepate: nisam 'Shone' nego Shane...
:wave:

@Shane

Ne bih da te razočaram ali mislim da plaćanje parkinga, zvanje nagradnih igara itd. ne spada u besplatne minute već će ti se te stavke uredno pojaviti na računu nezavisno od besplatnih minuta. Bar je tako kod Telenora.

@Shane

Ne bih da te razočaram ali mislim da plaćanje parkinga, zvanje nagradnih igara itd. ne spada u besplatne minute već će ti se te stavke uredno pojaviti na računu nezavisno od besplatnih minuta. Bar je tako kod Telenora.

Vreme je da kažem: ne radi se o plaćenim minutima, već o limitu (u RSD) do kog mogu da trošim... ,)

Kanda sam na nekom simpozijumu čuo sa se u BGD-u mogu i komunalije ('Infostanovi', ili kako ih već zovete) platiti preko SMS-a...

Zna li neko nesto o ovome? Na sajtu Infostana ne pise nista o tome... A ne bi bilo uopste lose, platis svaki mesec 1500-5000 din (kako ko) i eto te odmah na skupljem Fresh (ili Fleksi, zavisi od mreze) paketu, uz mogucnost da uzmes i bolji telefon za manje novca itd, itd...
Npr: Izabrali ste: telefon Nokia N73 Music Edition + Fresh 4000 = 1.00 dinara (bez PDV-a) :d

Edit:
Blah, zaboravih da napisem, poslao sam mail Infostanu pa kad/ako mi odgovore javicu ovde, da pitam za to placanje komunalija preko mobilnog ;)

Poslednja izmena:
To sam čuo prošle godine u Budvi na 'Infofestu', u okviru jednog rada kojeg su prezentovali 'Telekomovci'. E sad, dal' je bilo reči da se to razvija, ili da već funkcioniše, ne bih se mogao setiti.
Znam da je tema bila plaćanje putem SMS-a i da je pomenut 'Infostan'.
Pošto ne živim u BGD-u, nisam obratio pažnju na detalje.
Ako bih našao zbornik radova sa 'Infofesta' od prošle godine, znao bih vam reći nešto više...

Vreme je da kažem: ne radi se o plaćenim minutima, već o limitu (u RSD) do kog mogu da trošim... ,)

A tako... Onda mogu svi navedeni predlozi, naravno ako te ne uhvate :d

Ja s vremena na vreme proveravam račune onima kojima sam određivao limite :-devil-:

Ako si dao choveku limit, znachi da mu verujesh, ako mu verujesh shto ga proveravash? Mozhesh samod a se razocharash :)

Shto se tiche internet sati mozhe i ADSL da se placja <neobee:)>

Zar Fresh pretplata omogućava plaćanje usluga sa PDV-om i da se to odbija od pretplate/minimalne potrošnje?

Ako si na paketu 1000 i za ceo mesec samo platiš, recimo, parking 100din sa PDV-om, da li ti stigne račun 1180 dinara ili 1280 dinara? Mislim da će pre biti ovo drugo...

Nazad
Vrh Dno