Šta je novo?

Program za sakrivanje foldera!?

• Začetnik teme Začetnik teme Raksa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Raksa

Čuven
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
619
Dakle doslo je i do toga da se mora sakriti folder 🙂
Treba mi jednostavan, funkcionalan prosto receno program koji ce obaviti sve sto od njega trazim. A to je zakljucavanje foldera na racunaru-mrezi. Probao sam folder lock ali on samo zakljuca folder na racunaru dok se pod mrezom isti naprotiv vidi i cita 😡
Eto toliko za sad. Znaci neki savet za dobar program koji zakljucava foldere Hvala :wave:

A kako to mislis na mrezi? Imam ja ideju sta mislis, ali postoje bar tri totalno suprotne mogucnost, od kojih neke mogu a neke teoretski ne mogu a kamoli u praksi 😉
Folder Guard bi najverovatnije odradio sta ti treba.

Pokushaj sa : Hide Folders XP
Sakriva sve, ima shifricu, a sakriva i shared folders.
Jedina mana, nije besplatan.

Poslednja izmena:
Ja sam isprobao skoro sve programe te namene i ubedljivo najbolji je po meni Universal Shield. Program je nevidljiv i može se podesiti da se zaštita isključuje i uključuje preko prečica na tastaturi uz upisivanje šifre. Jedina mana je da se još nije pojavila verzija koja radi na Visti.

Lock folder za Xp, za Vistu nisam jos nista slicno, a da nije problematican, nasao.
Ugravnom pod Vistom sakrivam tako sto u attributima za folder stavim opviju hidden, a u tools/folder options/ stavim "do not show hidden folders".

Ja koristim ovo, free, radi savršeno:

http://www.fspro.net/folder-lock-box/

My Lockbox™ is a security software enabling you to password protect any folder on your computer.

The protected folder (lockbox) is hidden from any user and application of your system, including Administrator and System itself. It is impossible to access the lockbox not only from the local computer, but also from the net.

Supported OS: Windows 2000, XP, 2003, Vista

x64 Support: Yes!

License: Free

Poslednja izmena:
Pokushaj sa : Hide Folders XP
Sakriva sve, ima shifricu, a sakriva i shared folders.
Jedina mana, nije besplatan.

Isprobao ovaj i savrseno mi odgovara 🙂
Hvala svima na pomoci, eto izbarao sam Hide Folders XP i odlicno za sad obavlja posao :smoke:

eto izbarao sam Hide Folders XP i odlicno za sad obavlja posao :smoke:
Naravno. Program koji sam ja preporučio (My Lockbox) prave isti ljudi, on je u stvari freeware verzija programa Hide Folders XP. 🙂

Advanced preporuka je: Dekart Private Disk.

Jedno pitanje a zasto zakljucavanje foldera pod mrezom,ako nesto ne zelis da vidi drugi user,samo odserujes taj folder, ako zelis pojedincima da das privilegiju pocnes sa koriscenjem permmisons,sto se tice opcije za sakrivanje serovanih foldera postoji caka sa $ itd...?🙂

Možda zato što ne želi da mu vidi ni administrator sistema.

Nije rekao kakvog mu je tipa mreza!?Domen ili Work??
Ovo sto sam napomenuo odnosilo se na Workgroup gde nema admina!

Nazad
Vrh Dno