Šta je novo?

Defragmenter diska???

BattleNexus

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
319
OK!!!Samo me zanima cemu sluzi i sta radi???Procitao sam dosta puta da kao pomocu te aplikacije moze se ubrzati racunar!Pa prije nego je pokrenem da se malo raspitam u vezi nje! :type:

U principu windows zbog svog nacina rada vremenom sve vise fajlova rasparcava na sve vise delica (fragmenata) koji se nalaze na razlicitim delovima hdd-a i onda kada recimo treba da procita neki fajl glava u hdd-u mora mnogo vise da seta od jednog do drugog pa sve do poslednjeg fragmenta odredjenog fajla i samim tim prodje vise vremena nego da je taj fajl bio ceo na jednom mestu. Defragmentacijom se postize da se ti delici skupe na jedno mesto u jedan prostor da glava hdd-a ne bi morala bespotrebno da seta da bi procitala ceo fajl i samim tim ce citanje brze proci. Eto to ti je laicko objasnjenje.

Koji defrag koristis ?
Batali Windowsov diskkeeper.

Mnogo bolja i pouzdanija resenja su:
Disc Perfekt,
Diskeeper 2007 i
O & O Defragmenter.

S tim da za Win Xp imas i page defrag, odlican mali util.

U prevodu, Win svoju "sobu" (hdd) ne odrzava u redu, treba ti "spremacica" koja ce stalno da vraca stvari na svoje mesto. Tome sluzi Defragmenter. Preporuka za Diskeeper takodje.

Ima li O&O automatsku defragmentaciju, kao Diskeeper? Ako ima, kako odradjuje posao?
Je li ona po defaultu ukljucena kad se instalira program?
Konkretno, interesuje me zadnja verzija, v10...vrijedi li ga instalirati?

Ljudi hvala za preporuke!!!Jedan od tih programa sto se preporucili cu probati!!

Ja koristim Windows Disk Defragmenter i sasvim sa zadovoljan, nakon njega ubrzanje je zaista vidljivo.

Ima li O&O automatsku defragmentaciju, kao Diskeeper? Ako ima, kako odradjuje posao?
Je li ona po defaultu ukljucena kad se instalira program?
Konkretno, interesuje me zadnja verzija, v10...vrijedi li ga instalirati?

Naravno da vredi! Ja koristim O&O 10 professional (v. 10.0.1634) i veoma sam zadovoljan kako isti odradjuje posao.
Svaka preporuka!

O&O 10 professional
i moja preporuka

Nazad
Vrh Dno