Šta je novo?

Asus P5B Deluxe

moguce.
Desavalo mi se ranije da tako pukne (resetuje se) zbog pregrevanja nB-a posto mi je QuadCore overklokovan na 3.2Ghz i nortbridge se pritom dosta greje.

moze biti da je to.

Ja sam morao da dignem vcore na jednu vrednost vise otkako su pocele ove vrucine. :mad:

Jel ima neke razlike posto je FSB1066 povecan na FSB1333? Ili razlika postoji ako samo ako se koristi memorja na 1333 Mhz (Support CONROE E0 CPU(FSB 1333)).
Kakav je sada O/C i uopste sta je primetno bolje?

ja sam bas gledao neke stestova u vezi toga i otpilike po CPU apsolutno nikakve veze nema koliki je fsb i koliki je mnozilac, skor je uvek isti.

Ja imam X3220 (QuadXeon) i pre 1201 bios mi je proc lose prijavljivao prilikom post-a ali je sve radilo ok. Problem je bio u tome sto je uvek uzimao maksimalni mnozilac (9) i time mnozio aktuelni FSB. Tako na primer meni je bio 8*400 (3200) a prilikom posta mi je prijavljivao 3600mhz (kamo srece:)
Sa ovim novim 1216 (od 1201) identifikuje CPU kako treba.

Novi drajveri za zvucnu: ftp://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/Driver/Audio/ADI/
Postoje verzije 6110 (obicna i DTS) i 6240 (samo obicna).

EDIT: Resen problem suma na zvucnoj karti. Za audio ulaz treba izabrati Stereo Mix kao na slici dole. Stavio sam 6240 drajvere. Najzad tisina... :smoke:

Prilozi

• zvucna.PNG
    zvucna.PNG
    34.9 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
kakv sum si imao?
mislim da je i bilo price da se ne koriste DTS drajveri ili da se iskljuci DTS

a ti ekvilajzeri....to si dobio u novoj verziji drajvera? ja sam koristio 1458 drajvere i sve je bilo ok.
Nekad se samo cuje kad se kopira kako susti ali to sam kad se pojava dosta (jel si ti to imao?)
probacu te novedrajvere sutra na drugoj masini posto sam na mojoj stavio Live

Ako cekiram bilo sta osim Stereo Mix, ima tihog pucketanja. Stavi slusalice, odvrni ih na max, pa vidi.
Nikad nisam koristio DTS drajvere.
Ekvilajzer postoji odavno. Gore imas dugme za prikaz doticnog.
Pre ovih drajvera koristio sam 4580. Tamo nema Stereo Mix.

Dali je potrebno kod instalacije VISTE, preko diskete (F6) ubaciti drivere za AHCI mod ili ih VISTA vec ima integrisene u samoj instalaciji?

Dali je potrebno kod instalacije VISTE, preko diskete (F6) ubaciti drivere za AHCI mod ili ih VISTA vec ima integrisene u samoj instalaciji?

Mislim da Vista ima podršku za AHCI ugrađenu u sebe.

I ja to isto mislim, nego dali je neko vec probao?

Zaboravio da navedem dva podesavanja kod blagog overclock-a: 2.58 Ghz, FSB 367Mhz, Vcore 1.15 V a zaboravio PCI-X 105 Mhz i PCI 33 Mhz, sve ostalo je default i sad radi 24/7 kako bi pronasao u cemu je stvar.

Mozda sam pronasao resenje. Za sada deluje blago povecanje NB Vcore na 1.25V. Proba je toku.
Da li ti je ovo na kraju pompglo.

Zaboravio da navedem dva podesavanja kod blagog overclock-a: 2.58 Ghz, FSB 367Mhz, Vcore 1.15 V a zaboravio PCI-X 105 Mhz i PCI 33 Mhz, sve ostalo je default i sad radi 24/7 kako bi pronasao u cemu je stvar.

Mozda sam pronasao resenje. Za sada deluje blago povecanje NB Vcore na 1.25V. Proba je toku.
Da li ti je ovo na kraju pompglo.
Jeste. E6300 sada drzim na 2.8 Ghz Vcore 1.1875V, NB Vcore na 1.25V 24/7, 50% overclock.

Poslednja izmena:
A da, Q-FAN sad radi kako treba za CHASSIS ventilatore kada se izabere Performance mod.

Konacno bolje ocitava temperature jezgara. Sada je min vrednost fana negde ispod 1k obrtaja (ranije mi je bila 799rpm(!), sa verzijom 10nn, pa je bio malo topliji). Posle flesa prvi ulazak u BIOS - nije bilo dranja fanova. Temperatura u sobi - ista.
I ugradjena podrska za QX9nnn :D
Inace, nikada nisam imao probleme sa zvukom, lag je minimalan, a duuuugo butovanje se resava disejblovanjem integrushe i ubacivanjem bilo cega od PCI zvucnih kartica. I ne samo dugi but, vec i jos par problema koji se ispoljavaju u normalnom radu.
Sa E6300 isao bez problema na default V (kada je fixiram u BIOS-u) na 433fsb. Sa 6420 nikakav problem za 400fsb, ali trazi bolje hladjenje. Ili mozda samo da stavim kasvetnu pastu (za sada box zvaka).

Poslednja izmena:
E pa ja cujem ovaj problem samo na slusalicama. Kada izaberem Stereo Mix onda nema pucketanja.

Resio se problem pucektanja na slusalicama definitivno, iritirao me je strasno u svakom meniju igrica...

izbacili su citavu seriju beta biosa 6-7(8) revizija od 1201 do 1226

1226 barem za sad radi dobro ... ima jedan cudan problem
Nece da zapramti CPU multipl. Kad god udjete u bios i uradite "save and exit" bios vrati multipl. na max.
Meni je 8x400, sto znaci da svaki put kad snimim bios on vrati na 9x400

Koliko sam provalio pomaze ako svaki put kad udjem u bios rucno podesim multipl na koliko hocu i kad odradim save on ostane...inace ako recimo promenim nesto drugo a ne diram multipl on se vrati na 9 :)))

cekamo novi beta bios

Isti problem i kod mene sa CPU multi sa 1226.

A da li ti se mozda istripuje temp CPU-a ili NB-a kada upalis Orthos?
Meni za CPU Everest i PC Probe posle odredjenog vremena izbacuju temp od preko 100 (nekad i 200 stepeni) dok su temp po jezgrima (CoreTemp i Everest) sve ok. To mi se desavalo ranije sa 1101 kada iskljucim PECI. ''Pod rukom'' je sve ok, tj kuler je mlak kao i uvek (i NB i CPU), pa zakljucujem da je greska u citanju, ili sta vec...

Da li zna neko sta znaci: support for N/2 Ratio?
To je ubaceno u zadnji bios.

Dali je neko probao na ovoj ploci, graficke kartice iz serije ATI Radeon HD38xx?
Konkretno me interesuje dali graficke sa PCI Express 2.0 magistralom mogu da rade na ovoj maticnoj ploci (Asus P5B Deluxe)

Nazad
Vrh Dno