Šta je novo?

Potreban savet ....

• Začetnik teme Začetnik teme bandit
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bandit

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
319
Posedujem konfiguraciju iz potpisa, kako imam neka cudna kocenja sa vremena na vreme i neobjašnjiva usporavanja rada racunara resio sam da zamenim plocu . Može li mi neko dati savet kojom pločom da zamenim moju gigabyte 965p ds3 jer mislim da ima neka nekompatibilnost sa njom . Znači uz neko dodavanje para da prodam ovu i dodam za drugu ,koja bi ploča mogla da ide najbolje uz komponente koje imam .

Ovo će verovatno da leti u "Šta da kupim...", nemam Intela, tako da na osnovu veoma ograničenog iskustva i onoga što sam čuo od drugih preporučio bih ti Asusa P5K, ili neku varijaciju na tu temu - P5K-C ili za malo više para -E varijantu. U svakom slučaju P35 chipset, minimum. Javiće se i Intelovci verovatno, pa će te oni bolje posavetovati. Pozdrav!

Posedujem konfiguraciju iz potpisa, kako imam neka cudna kocenja sa vremena na vreme i neobjašnjiva usporavanja rada racunara resio sam da zamenim plocu . Može li mi neko dati savet kojom pločom da zamenim moju gigabyte 965p ds3 jer mislim da ima neka nekompatibilnost sa njom . Znači uz neko dodavanje para da prodam ovu i dodam za drugu ,koja bi ploča mogla da ide najbolje uz komponente koje imam .

A sto mislis da je uzrok ploca? Bilo bi dobro da prvo proveris tu sumnju, da ne kupujes plocu bezpotrebno.

Jeftinija varijanta GA-P35-DS4, skuplja varijanta GA-P35-DQ6. Ili bilo koju drugu P35 plocu, koja odgovara tvojim potrebama.

Poslednja izmena:
Mislim da takav potez upste nije pametan, pogotovo u situacija ako je ploca 100% ispravna a probleme pravi win ili neka neispravna kopmponenta.
Moj savet ti je da prvo pronadjes uzrok, pa ako je u pitanju ploca, tada vec postoji opravdanje za menjanje ploce.
Inace ploce sa novijim chipset-om ti nece doneti nista posebno u vidu bojih performansi (u odnosu na ulozeni novac)

Slazem se sa vama al nemogu nikako da nadjem sta zeza sve sam zivo probao sto znam. Mislio sam da je slabo napajanje probao sam i sa napajanjem od 550w isto se desava. Kako nesto kopiram sa harada ili na hard zaglupi i to poprilicno a tek o rezanju na disk da nepricam. Takodje je interesantno da kad prikacim nesto na usb isto zaglupi prozori sa aplikacijama ostaju jedan u drugom i treba im vremena da se zatvore ako znate nasta mislim .

Probaj da preinstaliras sistem, ako to ne pomogne ostaje ti da redom menjas kompnente, meni sve to lici na problem sa memorijom ali ne mora da znaci, ako ti je to sve pre radilo pre ce biti da je do sistema.
Probaj i noviju verziju BIOS-a da stavis.

Nazad
Vrh Dno