Šta je novo?

HITNO Instalacija WinXP na USB Flash

soni

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Treba da instaliram Win XP na USB Flash 2GB?
Znaci bez HDD-a. Dodje do one opcije da izaberem na sta cu da instaliram ponudi doticni uredjaj, ja ENTER, al kaze da ne moze.... Ko zna zna....

Ajd ako zna neko kako nek napise HITNO

U pitanju je GEIL (David 198X) 2GB

Pozdrav

Komsija sumnjam da je to ikako izvodljivo!!!

Jesi siguran il mislis?

Ovo izgleda komplikovano ima li sta lakse?

Ne preporučujem ti da to radiš.
Pročitaj ovo sa linka, naročito odgovore.
Link
Ne znam koliko će da mu `prija` winovo drljanje.

A mozes li mi navesti razlog zbog kojeg bi uopste instalirao winXP na flash usb???

Treba za Poker aparat HDD nije bas resenje.
Ima li nesto drugo kao opcija?
Imala je i kombinacija kao CF kartica na IDE granu preko adaptera al to ne mogu naci u NS...

probaj ovako... nabavi live instalaciju xp-a, napravljenu pomocu bartpe-a (ili je napravi sam)
za poker aparat mislim da ce biti dovoljno...
ubodi cd i vozi |)
ili ako bas insistiras ubodi na usb flash, ali ja mislim da ce crci posle jjedno mesec dana...

Definitivno nemoj na USB flash, imah tako nešto jednom, crkao je jadan :)
WinXP Live ti je mnogo bolje rešenje, a i jeftinije ;) Bartpe je taj program koji ti treba, pomoću njega ubaciš u XP, koji hoćeš da se bootuje, i programe koji tebi trebaju. Mada, ne znam kako to radi sa poker aparatima :-/ Treba isprobati...
Poz

OK odustao sam
A gde u NS ima IDE Flash Module, 40pins, 2GB, kontam da na ovo moze sve regularno da se instalira WIN, jer ne znam sta drugo osim HDD-a. Ima u PIN-u al od 1GB.....

Da podignem temu iz mrtvih nakratko (evo :p koristim search, zato i nisam otvorio novu :D)... znaci, nije preporucljivo instalirati Win na flash drive? A kako to crkava... sta se desava u njemu da crkne?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Na SSD nekoliko hiljada?:) I da je samo nekoliko miliona, tako nesto ne bi proslo kao sistemski diskovi i Vista ReadyBoost i slicne svrhe (a to im je primarna namena).
Ima flash diskova koji mogu mnogo vise e/w ciklusa da podnesu, ali nije bas da se Win instalira na njih.

BartPE na flashu je definitvno dobra ideja - brze od CD/DVD-a, a kada se napravi BartPE image, onda se samo sa flasha dize sistem u RAM (nema pisanja po flashu).

Poslednja izmena:
Ja naso neki winxp usb stick edition...
Dal` da ga instaliram?

Pa ako hoces da rizikujes USB flash disk koji imas, i ako ti je bas bas neophodan,a ti instaliraj...
Ako je samo radi experimenta, onda se bolje batali...

zasto bi onda napravili winxp za usb ako je toliko rizican? nije da mi je nesto potreban, ali hocu da napravim butabilan usb flash. kako?

onda opusteno, rokajte xp na fles :) ako imate garanciju...

Ljudi se uspancili kao da su danas usb flash diskovi skupi, pa i da crknu. :)

Vrh Dno