Šta je novo?

Memorija za Dell Inspirion 1200

Bartman

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
320
Drugar oce da mu ubaci memoriju. Na Netu sam video da ovaj model podrzava DDR2 533MHz do 1GB, ali ono sto me buni je memorija koja je integrisana na lapropu i ona je DDR1. Da li neko zna da li ce biti problema ako stavim DDR2 koji podrzava ploca ?
Pogledajte sliku iz PC Wizarda o karakteristkama.

Prilozi

• memory.jpg
    memory.jpg
    465.4 KB · Pregleda: 70
A sto ne izvadis lepo ti tu memoriju iz laptopa i pogledas sta pise na njoj. Ako je dodatni slot na ploci za ddr2 onda u njega ne mozes da ubacis ddr i obratno tako da ...

Memorija 256MB DDR1 je integrsiana na ploci. Laptop ima jedan slot koji podrzava do 1 GB DDR2. Jel nece biti problema ako u se u taj slot stavi DDR2 obzirom da je na ploci DDR1 ?

Memorija 256MB DDR1 je integrsiana na ploci. Laptop ima jedan slot koji podrzava do 1 GB DDR2. Jel nece biti problema ako u se u taj slot stavi DDR2 obzirom da je na ploci DDR1 ?

Pa ako vec ima slot koji podrzava do 1GB ddr2 ne vidim zasto bi bilo problema ALI ko zna, sve mi je to bas cudno. Najbolje bi bilo kada bi mogao da probas neku ddr2 memoriju pre kupovine (tj. pre nego sto je platis) pa ako radi kupis je a ako ne sta ces :)

Ja još nisam vidio platformu koja dopušta upotrebu dva različita tipa memorije odjednom. Iako za sve postoji prvi put, prije će biti da su i integrisana memorija i slotovi istog tipa.

Pa i meni je cudno da ima integrisanu DDR memoriju, a slot je za DDR2, bar tako pokazuje program za dijagnostiku sa slike. Jel ima nacina da vizuelno razlikujem So-DIMM DDR od DDR2 slota ?

Tesko ces razlikovati slot ddr od ddr2, kao sto i sam mozes videti veoma su slicni.

Prilozi

• ddr-ddr2.png
    ddr-ddr2.png
    217.5 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
Pa i meni je cudno da ima integrisanu DDR memoriju, a slot je za DDR2, bar tako pokazuje program za dijagnostiku sa slike. Jel ima nacina da vizuelno razlikujem So-DIMM DDR od DDR2 slota ?

Pozdrav kolega, po onome sto sam ja video po netu u taj Dell ide 'obican' DDR.
http://www.memorystock.com/memory/DellInspiron1200.html
http://www.smmdirect.com/Dell_Inspiron_FS16916.cfm

Ja bih definitivno sa time isao posto ne znam niti jedan laptop koji radi sa dve vrste memorije a koliko vidim sa slike DDR2 specifikacija je navedena kao stavka nortbridge-a koju on podrzava.

p.s. Pozdravi Duleta.

OK, Btw. Inace memorija za njegov laptop :)
I meni je bilo cudno da ima integrisanu DDR a slot mu je DDR2, ali reko da proverim za svaki slucaj.
Vidimo se, pozrav !!!

Nazad
Vrh Dno