Šta je novo?

GigaByte 460W SUPERB POWER GE-R460-V1

Jaka Faca

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2001
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zna li iko ista o ovom napajanju?Po specifikacijama bi trebalo da je OK,ali mi cena od 36.6E u "Imtelu" govori da je nesto trulo u spoju GigaByte-a i napajanja(pogotovo sto o napajanjima na njihovom zvanicnom sajtu nema ni "N").
Evo i spec.
FEATURES
Low noise
High efficiency
Active PFC circuit
460Watt Peak
HIGHLIGHTS
12cm Silent Fan
Full ventilated rear plate
Cold power switch
CONNECTIVITY
1x ATX 24-pin
1x ATX 12V 4-pin
1x PCI 6-pin
4x IDE 4-pin
4x SATA
2x Auxiliary 3-pin
ADDITIONAL FEATURES
Over current protection
Over voltage protection
Short circuit protection

mene zanima isto napajanje al ne uspevam da nadjem nijedan review na netu

Izgleda da je u pitanju napajanje od 400w kojem je "peak" 460w.Koliko sam uspeo da saznam napajanje ne proizvodi Gygabite "him self",vec preuzima od FSP-a i samo lepi svoju nalepnicu.
Elem,na ovom linku je opis napajanja za one koje zanima...

http://www.silentpcreview.com/article280-page1.html

Ja sam ga uzeo jer nisam bio nasao Antec BP500U. Ma ok mi deluje ovaj Gigabyte.

Kakav je u upotrerbi? Jel' bucan?kakvi su naponi?Da li se greje?I na kraju,naravno,gde i koliko?
Uf,ja bre k'o istrazni sudija:)

Kakav je u upotrerbi? Jel' bucan?kakvi su naponi?Da li se greje?I na kraju,naravno,gde i koliko?
Uf,ja bre k'o istrazni sudija:)

Uh za napone nisam siguran (nemam unimetar) ali izgleda da su ok (bios ocitavanje MSI core centar).
Tisina pa nije glasno ali to je uvek licni osecaj. Tise od je od starog napajanja(Frontier 450W). Eto ovih dana cu da smanjim broj obrta kulera procesora da vidim koliko je napajanje tiho jer sada mi deluje da kuler procesora stvara primetno zujanje.

Pa kupio sam u Imtelu 2900din(ako sam prekrsio pravilo foruma sorry :( ).

Ladno je ko spricer ali nema sta da ga forsira (masina je budzetska)

Meni za te pare deluje ok. Ja sam inace merkao Antec BP500U ali posto ga nisam nasao odlucio sam se za ovo. I za ostatak para uzeo sam DVD rezac.

Kazu da je ovo napajanje (superB 460) dovoljno za AMD X2 4400 i ATI R3850 sto treba da bude iduci best buy za gaming.

Ajde da ispisem specifikacije sa kutije:

+3.3V..................30A
+5V....................30A
+12V1.................14A
+12V2.................15A

Aktivna korekcija faktora snage.

Poslednja izmena:
I mene interesuje ovo napajanje jer ga posedujem, a na netu se tesko dolazi do informacija o njemu. U pitanju je izgleda (Fortron) FSP460-60 GLN napajanje (silent edicija) na koje je Gigabyte stavio svoju nalepnicu. Inace je prilicno hladno i ne cuje se. Specifikacija sa napajanja je ona koju je naveo mean_machine, plus sto je dodato ispod:
"(+3.3V & +5V = 152W max), total output continuous shall not exceed 400 watts, peak load 460watts."
Sad ko je strucniji mogao bi da malo vise napise sta to konkretno znaci. Cena je vise nego povoljna.

E da, zaboravio sam da dodam da su kablovi prilicno kratki, cak i za moje Vito kuciste. narocito sata kablovi. Posto sam ubacio 3850-icu, skoro se dodirivala sa hard diskom tako da sam spustio hard za dva mesta nize. Medjutim posto je duzina izmedju sata1 i sata4 (najudaljenijeg) konektora prilicno mala morao sam da spustam i dvd rw za dva mesta da bi mogao da ih prikacim.

Samo da kazem da sam "guglajuci" saznao da je FSP(Fortron Source) OEM proizvodjac,od kojeg napajanja "pozajmljuje" I Antec("Basic Power" serija,modeli BP350 i BP 500.).
Po svemu sudeci odnos kavalitet-cena i uopste nije los kod ovog modela(pogoto kad' se uzme u obzir da ima i aktivni PFC).Jedino je 400w prilicno malo za neke "gaming" opcije danas...

Bilo je ranije rasprave o FSP-u. Prave retail napajanja kao i napajanja po potrebi za treca lica. Sto se kvaliteta tice ne skrtare, i sam imam jedno FSP napajanje koje radi jako dobro.
Inace, imaju oni i jako skupih napajanja a i onih 37e za to napajanje mi je ok.

Zna li iko ista o ovom napajanju?Po specifikacijama bi trebalo da je OK,ali mi cena od 36.6E u "Imtelu" govori da je nesto trulo u spoju GigaByte-a i napajanja(pogotovo sto o napajanjima na njihovom zvanicnom sajtu nema ni "N").
Evo i spec.
FEATURES
Low noise
High efficiency
Active PFC circuit
460Watt Peak
HIGHLIGHTS
12cm Silent Fan
Full ventilated rear plate
Cold power switch
CONNECTIVITY
1x ATX 24-pin
1x ATX 12V 4-pin
1x PCI 6-pin
4x IDE 4-pin
4x SATA
2x Auxiliary 3-pin
ADDITIONAL FEATURES
Over current protection
Over voltage protection
Short circuit protection

Ima, samo trebas da potrazis

http://www.giga-byte.com/Products/PowerSupply/Products_Spec.aspx?ProductID=2796

Ako je nekom uteha,od Imtelovih servisera sam dobio preporuku za ovo napajanje,naravno za ugradnju u neke starije/slabije mashine.Ne vidim razlog da bi ga preporuchivali ako zaista nije ok za tu lovu,posebno shto su mogli da preporuche bilo shta iz sopstvenog cenovnika.

Ma ja sam josh pre par meseci uzeo "Corsair" 450W.Jeste da sam ga platio cca 70E,ali 5 god. garancije i kvalitet izrade su prevagnuli u odnosu na neke druge varijante(kao shto je gore navedeni GigaByte).Napajanje je 'ladno ko shpricer,tiho kao ninja,ali o Corsu je ovde vec naduagchko i nashiroko pisano,pa necu vishe da gnjavim.Inache na par mesta sam chuo da je GigaByte 460W SUPERB POWER GE-R460-V1 u klasi sa "low end' "Chieftec" serijama od 400W.OK kvalitet za OK cenu...

Poslednja izmena:
Da, Gigabyte Superb je FSP biult by, i to neka niza klasa, koliko sam skontao 460W je peak power ne continious.

Da,sto posto nije bilo pre 4 meseca,kad' sam ja kupovao napajanje,shto znachi da je u pitanju nov' model,verovatno.

Bolje nego bilo koje od konkurencije do 40€

Ne znam je l' nov ili ne, ali su mu molex kablovi jako kratki, i umesto zute koja standardno vazi za 12V, ovde je to bela :S:

Još jedna stvar - 24-pinski power konektor nije 20+4, dakle ne može da se razdvoji - ovo može biti bitno nekome ko ugrađuje napajanje na neku stariju matičnu koja može imati neki kondenz ili nešto pored 20-pinskog, pa neće moći stati...

I mene interesuje ovo napajanje jer ga posedujem, a na netu se tesko dolazi do informacija o njemu. U pitanju je izgleda (Fortron) FSP460-60 GLN napajanje (silent edicija) na koje je Gigabyte stavio svoju nalepnicu. Inace je prilicno hladno i ne cuje se. Specifikacija sa napajanja je ona koju je naveo mean_machine, plus sto je dodato ispod:
"(+3.3V & +5V = 152W max), total output continuous shall not exceed 400 watts, peak load 460watts."
Sad ko je strucniji mogao bi da malo vise napise sta to konkretno znaci. Cena je vise nego povoljna.

FSP400-60GLN (400W) ustvari peak je 460W.Ubedljivo najbolje napajanje za novac trenutno. Za te pare dobijas Active PFC stabilne voltaze i relativno tih 120mm fan
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/atx-psu8_5.html#sect0

Kako znash?
Chak na GB sajtu na jednom emstu pishe passive, a na drugom active PFC.

Kako znash?

Ne radi vise link :D

Otkad sam ga prikljucio, nisam ga zagledao, ali prilicno sam siguran da i na kutiji i na napajanju pise Active PFC. Cak i da ne pise, 100% sam siguran da je u pitanju Active PFC, jerbo napajanje nema prekidac za prebacivanje voltaze sa 110 na 230V, a to je odlika Active PFC napajanja koja imaju opseg rada 100-240V...bar sam procitao da se tako raspoznaju :d

Nema veze Active PFC sa 110-220V.;)
Nego, sta se uhvatili PFCa kao da je to presudno kod ocene kvaliteta napajanja?:p

Kako znash?

Potvrdjeno je ima Activni PFC. Kontaktirao sam Gigabyte direktno.

Answer : Dear Sir,

Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, Superb 460 has Active PFC. We will update our website as soon as possible. Thank you for your valuable feedback. http://www.gigabyte.com.tw/Products...ec.aspx?ProductID=2796&ProductName=Superb 460

At last, if you still have any further suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us. We will try our best to help you ASAP.

******** Thank you for supporting Gigabyte products ***********

Question - 610608
From : David T [ [email protected] ]
Sent : 5/26/2008 22:16
Question : Dear Sir/Madam,
On your main web site you have 2 conflicting statements regarding PFC on this model.On the main PSU page

http://www.giga-byte.com/Products/PowerSupply/Default.aspx

You are saying and I quote "2-rail, 12V+ design, with Active PFC circuitry capable of supplying higher power output" however, on the actual product page:

http://www.giga-byte.com/Products/P...ec.aspx?ProductID=2796&ProductName=Superb 460

You are stating in the specifications section "PFC -Passive PFC"

Could you please confirm does it have Active or Passive PFC and if there are two different models of the same PSU, could you confirm version for Serbia & Montenegro market.
Regards,
David T

Model Name : Superb 460
------------------------------------------------------------------------------

Dakle za Novac najbolje trenutno napajanje IMHO. Jel napajanja sa Aktivnim PFC obicno kostaju duplo vise.

Odgovor Garsonu; Svakako, Activni PFC nije presudan u oceni kvaliteta napajnja, ali sobzirom da jedino sa Activnim PFC mozes da postignes efikasnost preko 80% i kontrolises mnogo bolje i efikasnije voltazu i ulazne/izlasne napone, onda je to dosta znacajno uzimajuci u obzir (Ne)kvaltet struja i napona u Srbiji.

Citat iz revije; http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/atx-psu8_6.html

"I guess there is a user category that may be interested in this particular model, though. The FSP400-60GLN is one of the cheapest PSUs with active PFC selling in retail. If you live in a rural area with an unstable electricity supply, the PSU will come in handy because, unlike other models, it can easily work in such a power grid without UPSes or voltage stabilizers"

Nije bas da slicna napajanja sa active PFC-om kostaju duplo vise, definitivno ne ona iz slicne klase tipa Antec Basiq 500w ili jos bolje onaj Chief od 450w. Da je Gigabyte dobra kupovina tu se slazem.
I samo da ne zapocne opet rasprava sta je PFC, koliko vredi i cemu stvarno sluzi.:d

Nije bas da slicna napajanja sa active PFC-om kostaju duplo vise, definitivno ne ona iz slicne klase tipa Antec Basiq 500w ili jos bolje onaj Chief od 450w. Da je Gigabyte dobra kupovina tu se slazem.
I samo da ne zapocne opet rasprava sta je PFC, koliko vredi i cemu stvarno sluzi.:d

Slazem se .

Dakle za Novac najbolje trenutno napajanje IMHO. Jel napajanja sa Aktivnim PFC obicno kostaju duplo vise.

Odgovor Garsonu; Svakako, Activni PFC nije presudan u oceni kvaliteta napajnja, ali sobzirom da jedino sa Activnim PFC mozes da postignes efikasnost preko 80% i kontrolises mnogo bolje i efikasnije voltazu i ulazne/izlasne napone, onda je to dosta znacajno uzimajuci u obzir (Ne)kvaltet struja i napona u Srbiji.
Samo je tu problem shto taj GA teshko da ima efikasnost preko 80%. :p

Nazad
Vrh Dno