Šta je novo?

x850xt vs 7600gs.

TeCHNiCS_

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
320
za neku kompenzaciju treba da dobijem jednu od navedenih grafickih kartica po mom izboru... sta mi savetujete???

Po brzini su tu negde, možda je x850xt malko brži u proseku, mada je negde i sporiji (npr Call of Duty itd) - vidi link dole da ne bude da govorim napamet.

Ali X850XT je starije generacije pa ima (znatno) veću potrošnju, više se greje i nema PS3.0 (što u principu i nije tolika mana).

Odluka je na tebi. Ja bih ipak izabrao 7600gs, jer se uz sve ostalo i dobro klokuje, bolje od x850xt, pa na kraju ispadne barem isto toliko brza a manje troši i manje se greje.

http://www.digit-life.com/articles2/digest3d/index0608.html

Poslednja izmena:
Ako je jedan od onih jeftinih AIW x850XT, onda 7600GS!

da u pitanju je x850xt aiw ddr3 by ati i asus 7600gs ddr2 obe po 256mb

napajanje nije problem jer imam thermaltake od 470w a i x850xt ima tv kartu 😛.... cini mi se da radeon ima bolju i ostriju sliku.... a?

Ako planirash da od sada pa na dalje i ubuducje igrash igrice uzimaj 7600gs....
Plakacjesh za PS3....
Pogledaj samo koliko se x8** prodaje u oglasima i to starih manje od godinu dana zbog ps3.

Realno se neće naigrati ni sa jednom ni sa drugom ako hoće da igra bilo šta mlađe od godinu/godinu i po.
X850XT je brža karta, ali neke nove igre ne može ni da pokrene zbog nedostatka PS 3.0.

Hmmmmm...... ne radi to. uzmi 8600GT / 2600 XT. ne uzimaj 7600 seriju jos manje X850.
ako ces cisto poredjenje X850 vs 7600 - nema tu sta da se poredi. X850 ga zestoko ubija u zahtevnim situacijama tipa Oblivion i slicno, jer se tu vidi onih 256 bita veze ka memoriji i to jaaaaako.
medjutim, ja sam imao isti problem sa X800 serijom:
razvojni timovi maltene svih novih igara su poceli da se distanciraju od DX9 / DX9 "b" sejdera sto znaci da ako pazaris X800 - neces igrati maltene nista od novih igara.
zaboravi i 7xxx i X8xx.

Slazem se sa DarkHorusom,distanciraj se od starijih generacija jer se neces naigrati,postoje sada nove dx10 graficke koje su jako jeftine i cene im padaju samo tako ,pa vidi sta ti odgovara

ljudi ne kupujem graficku vec je dobijam u kompenzaciji sifra gowno za gowno samo ne znam koje je doticno bolje ^^

uzmi x850xt. Doticni je 10% brzi od 7600GT, sa kojim svi ovde "misle" da se poredi. Tebi nude 7600GS i to sa DDR2. Ta karta je 30% sporija od 7600GT, a 7600GT je 10% sporija od x850xt.
Posto ti se nudi cca. 40% brza karta, sa TV Tunerom odluka je vise nego jasna. X850XT AIW.
Imaces solidnu grafiku. Sto ne moze da pokrene zbog nedostatka PS 3.0 nije ni bitno. To i da pokrenes na 7600GS bice jedva igrivo ili neigrivo. Imaces TV Tuner, daljinac, pravo uzivanje. Trk po x850xt AIW!!!

Poslednja izmena:
Ne, nikako x850xt, dzaba ti brzina kad ne podrzava SM3.0, sto znaci nema Bioshocka za tebe, kao ni jos nekih naslova koji predstoje.

Sta kao sa 7600GS ima da se naigra i nauziva? Nije nego. Imao sam u zivotu bar 40 grafickih karti. Izmedju ostalog i 7600GT. Mislim da mogu da procenim sta valja, a sta ne. U ovom slucaju nema sta da se poredi. Da je u pitanju 7600GT sa DDR3 reako bi mu da ga uzme, ovako x850xt AIW ostaje logican izbor.
Ako Bioshock ovako radi na 7900GT koji je sigurno 2X brzi od 7600GS
http://www.legionhardware.com/document.php?id=681&p=8

Sva dalja diskusija je suvisna

Evo i medium:

http://www.legionhardware.com/document.php?id=681&p=5

Evo i low:

http://www.legionhardware.com/document.php?id=681&p=2

Ispada da bi tek na low imao oko 24-25fps prosek. OK uz skidanje rezolucije na 800x600 dobio bi oko 40fps proseka i tada bi imalo smisla da je igra. Reci ti meni da li tako podesen Bioshock u opste lici na ono sto treba da bude? Tesko. Nece mu nedostajati tako ocerupana igra, veruj mi!

Poslednja izmena:
Sve je to lepo, ali dzaba mu 850XT kad uopste ne moze da igra igru, a bice sve vise i vise takvih igara. Naime, ako radije cu na ustrub nesto detalja igrati igru nego da je uopste ne igram. Ako je sadrzaj igre dobar prevazicicu graficke nedostatke, ako je pak grafika jedino sto valja u igri onda me takva igra ni ne interesuje.

Sve je to lepo, ali dzaba mu 850XT kad uopste ne moze da igra igru, a bice sve vise i vise takvih igara. Naime, ako radije cu na ustrub nesto detalja igrati igru nego da je uopste ne igram. Ako je sadrzaj igre dobar prevazicicu graficke nedostatke, ako je pak grafika jedino sto valja u igri onda me takva igra ni ne interesuje.

:trust: Ti ocigledno ne kapiras neke stvari.

Ljudi su Bioshock igrali i na slabijem od 7600, zasto? Zato sto je dobra igra... Tih 10%, pa cak i da je 25% razlike u performansama ne moze da se poredi sa time da 850XT nece moci da koristi za igre, dok ce na 7600 kako tako moci. Jadno da, ali sta je tu je...

OT: Inace ima dosta ljudi koji sasvim dobro podnose 24-25 fps. Radije cu mesto nove GF da pazarim TFT monitor nego da zracim sebe, a i druge.

Sa druge strane ATI je AIW i to ne treba zanemariti, tako da ako coveku komp ne sluzi primarno za igre onda je 850XT AIW logican izbor, naime TV/VCR, a jos ako ide u paketu sa daljincem... Samim tim njegova vrednost jeste veca.

Poslednja izmena:
Ljudi su Bioshock igrali i na slabijem od 7600, zasto? Zato sto je dobra igra... Tih 10%, pa cak i da je 25% razlike u performansama ne moze da se poredi sa time da 850XT nece moci da koristi za igre, dok ce na 7600 kako tako moci. Jadno da, ali sta je tu je...

OT: Inace ima dosta ljudi koji sasvim dobro podnose 24-25 fps. Radije cu mesto nove GF da pazarim TFT monitor nego da zracim sebe, a i druge.

Sa druge strane ATI je AIW i to ne treba zanemariti, tako da ako coveku komp ne sluzi primarno za igre onda je 850XT AIW logican izbor, naime TV/VCR, a jos ako ide u paketu sa daljincem... Samim tim njegova vrednost jeste veca.
7600GS i "goli" x850xt kostaju realno oko 40e. I jedna i druga su "patos liga". Ako "dobar" TV Tuner kosta 30eura onda x850xt svakako vredi. Ima bolju sliku od konfekcije, jako dobro snima TV program, moze skoro sve da se igra sa njom. Od 7600GS je brza 40%. Za veliki broj naslova postoje zakrpe da rade u PS 2 umesto PS3. Recimo jedan Crysis bez zakrpa ardi na x800. Zamisli radi sasvim OK, cak sta vise mozda i isto kao 7900GS, bas zato sto ne renderuje neke stvari.
Moja preporuka mu je da uzme x850xt. AKo ce da se igra ima hvala bogu dovoljno naslova koje sa tom kartom jako lepo rade + ima TV. Sta ce mu vise od toga?

malo poredjenja

Prilozi

• BF.webp
    BF.webp
    140.1 KB · Pregleda: 63
  • d3.webp
    d3.webp
    142.2 KB · Pregleda: 51
  • FS.webp
    FS.webp
    140 KB · Pregleda: 48
  • M.webp
    M.webp
    142.4 KB · Pregleda: 47
  • oblivion.webp
    oblivion.webp
    137.4 KB · Pregleda: 51
ej ej ej... polako smirite se... uzeo sam x850xt i stavio kod kewe u komp i uzo 70e 😀 ona srecna ima bolju sliku nego na 6200se lepo gleda filmove, tv sve ql, tako da sam ql proshao... hvala svima 😛

Ja sam mu rekao da ne uzima, jer je dobar broj ljudi odavde imao problem sa X850XT modelima (crkavanje, nisu htele da rade na def. taktu, itd...)

GoranM kako si došao do ovih grafikona??

Nazad
Vrh Dno