Šta je novo?

Ubuntu prezentacija

zoki[ns]

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2007
Poena
301
Ubuntu zajednica Srbije održaće 15-og decembra prezentaciju operativnog sistema Ubuntu Linux u beogradskom Kulturnom centru Magacin u Kraljevića Marka 4.

Zbog sve veće popularnosti GNU/Linuxa na teritoriji Srbije lokalna Ubuntu zajednica je pripremila prezentaciju koja će na najbolji način dočarati Linux svet, a apsolutnim početnicima pokazati visoku funkcionalnost i jednostavnost korišćenja ovog operativnog sistema.

Posle kratkog predavanja, koje počinje u 18 sati, u opuštenoj atmosferi i uz piće planiran je skup prijatelja Linuxa. Ulaz je besplatan a bilo da ste početnik ili napredni korisnik Linuxa, dođite, podelite vaša iskustva i naučite nešto novo.

List Computers je obezbedio računare sa instaliranim Ubuntu Linuxom na kojima će svi posetioci moći da isprobaju sve popularniji operativni sistem, da vide mnoge inovacije uz punu pomoć stručnog osoblja Ubuntu Linux zajednice!

Pitanje za sve koji su bili tamo: Jel neko potegao "Ubuntu unistava laptop HDD" pitanje? ]:->

Windows unistava isto tako efikasno kao Ubuntu pa ne znam onda o cemu je rec... Postoji nacin da se zaobidje i u jednom i u drugom tako da nema problema..

p.s.
A sto je jedan lik reko, ja cu da zamenim 3 hard diska na laptop-u po ceni jedne viste biznis ili koje vec ako je vec to problem :)

Poslednja izmena:
Windows unistava isto tako efikasno kao Ubuntu pa ne znam onda o cemu je rec...

p.s.
A sto je jedan lik reko, ja cu da zamenim 3 hard diska na laptop-u po ceni jedne viste biznis ili koje vec ako je vec to problem :)

Evo o ovome je rec, mada verujem da znas i sam o cemu pricam. Windows nema taj problem.

Inace, da, taj tip je to vrlo dobro rekao...ali nije uzeo u obzir sve detalje. Nisu svi hardovi jednake vrednosti. Ako crkne ganc nov (citaj:prazan) hdd, to je meni licno totalno nebitno. Nov hdd ne kosta ni 50e. Ali ako odapne hard sa 40tak GB 100%legalnog sadrzaja :-devil-: + par backup baza i vaznim dokumentima, e to je vec problem. Ovo pisem sa Gutsyja, btw...

Nije problem vrednost hard diska, nego vrednost podataka koji se na njemu nalaze. A ta je vrednost često mnogo veća od cene jedne licence za Vistu :)

1. Ja imam western digital scorpio (ili kako se vec pise) 120GB za laptop i pod windowsom mi klikce dnevno oko 1000 ( mozda i vise zavisi od nacina rada ) puta sto znaci da za 300 dana dovidjenja... dakle isti problem postoji i za windows barem kod mene (masina iz potpisa) . zbog toga sam u windowsu morao da gasim power management i isto to da uradim i u linuxu-u... Znaci barem na mojoj masini je isto cudo. Razgovarao sam sa jednim administratorom koji radi pod linuxom i on kaze da postoji problem i na jednom i na drugom samo je ovo sad udar na linux cisto "politicki".

2. ako se oslanjas na hard disk kao nesto sto je pouzdano onda zivis u zabludi ( ne prebacujem nikome samo kazem).

Poslednja izmena:
Niko ne kaze da backup nije potreban, ali uvek postoje podaci nastali izmedju dva backup-a. I na kraju krajeva, koshta i vreme da se ceo sistem ponovo dovede u funkcionalno stanje...

Da me ne shvatite pogreshno, i ja povremeno koristim Linux, i to bash Ubuntu, ali u virtuelnoj mashini :)

Ali i dalje mislim da:
1. nisu smeli da dozvole sebi tako neshto ("krivica je u hardware-u" je stvarno jadan izgovor)
2. ako se to vec i desilo, trebali su odmah napraviti update

1. Pa sad, i Microsoft je svojevremeno plave ekrane na Windowsu 98 pravdao "širenjem bed sektora na hard disku", iako su hard diskovi bili ispravni. I šta onda?

Nazad
Vrh Dno