Šta je novo?

rapid problem

doct.cor

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2007
Poena
320
Drug ima adsl beotel, problem je u tome sto nemoze da skine nista od rapid share dobija ovu poruku:

Download session invalid. Please click here.

Possible reasons:
Download session expired. Direct-links last a few minutes for free users.
You requested this download session from a different IP than yours. If you use AOL, try a different browser.
If nothing helps, getting a premium-account will override the IP-check, which means it will solve this problem.

ip mu je na automatski

Da nije neshto petljao oko proxyja ili koristio neki ip changer?

Neznam, slabo se razumem u to, ali nemoze uopste da skida nista, i da mu je jedna te ista ip valjda bi mogao pa da ceka neko vreme, ja recimo skinem pa moram da cekam 2 sata ili da resetujem modem

Jel probao reset modema/komjutera? Mada ja na Sezamu nikad nisam imao problema sa Rapidom.
Da li mu je do sad normalno radio?

ma sve probao nevredi nece pa nece, i instalirao modem ponovo, ima adsl 2 meseca i uopste nikad nije mogao da skida sa rapid-a nista

Meni se to desavalo jedino kad sam koristio proxy

A da nije iza NAT-a?
Ako kao username koristi samo svoj username, onda je to u pitanju. Da bi imao svoj jedinstveni IP, mora kucati username/ip ili tako nešto slično. Ima objašnjeno na sajtu Beotela, a može i neki njihov korisnik ovde detaljnije da pojasni.

Sad sam sluchajno naleteo na ovu temu, pa da kazhem da problem jeste sho je iza NAT-a.Jedino shto pomazhe je da se konektuje u onoj formi username/[email protected] sad mene interesuje, zato shto i ja koristim beotel,zashto kada odluchim da promenim ti javnu ip adresu(dakle kada vise nisam iza NAT-a) mogu da dobijem samo 2 adrese koje se naizmenichno menjaju prilikom reseta modema?
Jel to ovima iz beotela malo manjka javnih Ip adresa?
Ako je tako, mislim da cu da se prebacim na Telekom, jer sam chuo da oni ne idu preko NAT-a vec da dobijaju javne IP.

Samo da napomenem nevernim tomama.
Svojevremeno sam napljuvan kako lupam da se nalog ne može koristiti istovremeno sa dva ip-a, pa sam rešio da sa vama podelim info koji sam dobio od Rapidshare-a, s obzirom da je i moj burazer istovremeno koristio moj nalog, naravno sa svog ip-a.

Hello,

We have changed your password and restored your user-e-mailaddress to your signup-e-mailaddress because we think that someone hacked your account.

Your new login information

==============================
Login: xxxxxx
New password: xxxxxxxxxx
==============================

You can now log in on this link
https://ssl.rapidshare.com/cgi-bin/premiumzone.cgi

Please change your password (and maybe your e-mail address) in the premium-zone (use the "option"-button).

Make sure that your pc and e-mail address are secure so nobody could access your rapidshare-account.

Additional we suggest you to check your computer for viruses and trojan programs.

Best regards,

RapidShare AG - Support Team

RapidShare AG
Gewerbestrasse 6
CH - 6330 Cham

web: http://www.rapidshare.com
email: [email protected]
tel: +41 41 748 78 80

lele pa ja sam i pisao i ranije da smo nas trojica istovremeno koristili rapid nalog (jos kad su priv put uveli ogranichenje od 5gb/dan)

A jel inache ima neko objashnjenje zashto su mi na raspolaganju samo 2 javne ip adrese na beotelu.Ne mogu tako da se igram sa rapidom :(

Opet zeza rapid jel radi nekome

Ja imam uzasan problem. Od 27.10. (posto sam cekao par dana na njihov mail sa podacima, a ne bi ga ni tad dobio da nisam nagazio njihov Live Support) nalog mi je radio svega 2 dana. Znaci dan radi pa mi prijavi neuspesno logovanje (CryptLoad) pa par dana dok kontaktiram support za novu sifru, pa malo radi pa opet problem, stavio sam i onaj njihov security lock, al jutros "Fraud detected, Account *****: This Account has been illegally used by several users." - sto nema veze sa mozgom, pa bas malocas mi odblokirali opet... Sad prosto ne smem da se ulogujem! Proverio sam komp, nemam spyware-a, promenio sifru na email-u, bukvalno nisam otvarao browser od juce kad sam pustio da se skida nesto, i jutros mi je bio blokiran nalog. Znaci strasno, ne znam sta se desava :crash:
Pomagajte :)

P.S. E da, da ne menja Telekom IP preterano cesto, pa da to ne pravi problem?

Poslednja izmena:
@zveki - mislim da ti jedino preostaje da promenis i mail na koji si "registrovao" RS i naravno ako nisi, promeni log in informacije...

@doct.cor - sigurno je fora sa NAT-om... ortak je imao isti takav problem... uradio ovo sto su rekli gore i problem resen...

@zveki, znalo se desavati da ljudi koji koriste krekovane download managere imaju tih problema izgleda proslede tvoj rapid login nekome.

Ja imam uzasan problem. Od 27.10. (posto sam cekao par dana na njihov mail sa podacima, a ne bi ga ni tad dobio da nisam nagazio njihov Live Support) nalog mi je radio svega 2 dana. Znaci dan radi pa mi prijavi neuspesno logovanje (CryptLoad) pa par dana dok kontaktiram support za novu sifru, pa malo radi pa opet problem, stavio sam i onaj njihov security lock, al jutros "Fraud detected, Account *****: This Account has been illegally used by several users." - sto nema veze sa mozgom, pa bas malocas mi odblokirali opet... Sad prosto ne smem da se ulogujem! Proverio sam komp, nemam spyware-a, promenio sifru na email-u, bukvalno nisam otvarao browser od juce kad sam pustio da se skida nesto, i jutros mi je bio blokiran nalog. Znaci strasno, ne znam sta se desava :crash:
Pomagajte :)

P.S. E da, da ne menja Telekom IP preterano cesto, pa da to ne pravi problem?

Imas na premium sekciji sajta opciju Logs. Iskoristi je da proveris sa kojih adresa je pristupano tvom nalogu. Za svaku adresu mozes na http://www.db.ripe.net/whois da dobijes info kom provajderu pripada (pa tako i pribliznu lokaciju).

Vec par dana sve RADI bez problema, izgleda da je CryptLoad nekom od onih reconnect opcija brljao po ruteru i pravio celu zbrku! Hvala na odgovorima :wave:

ako ponovo budes imao problema, probaj flashget... koristim ga vec duze vreme i nikad nisam imao problema... verzija 1.8.2.Build_1002 mi se pokazala kao najbolja...

btw, odakle kopate linkove za RS? ,)

pa zavisi sta trazis... ja uglavnom sa warez-bb.org, po nesto sa katz.cd, a sta ne mogu ni na jednom od tih idem lepo na google, trazenu stvari stavim pod navodnike i pored toga rapidshare.com, pa teram po linkovima... obicno veoma brzo nadjem to sto trazim...

Vrh Dno