Šta je novo?

CNPS9700 NT ili CNPS8700 NT

whiplasher

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2007
Poena
435
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600x + NZXT Kraken X63
Matična ploča
MSI Mag B550 Tomahawk
RAM
G.Skill 32GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16
GPU
Powercolor Red Devil 6700 XT oc
Storage
Samsung 850 Evo 250gb + Patriot Burst 480gb + Storage hdd-s
PSU
Evga GQ 850W
Kućište
Coolermaster Mastercase 5 pro + Tempered glass
Monitor
AOC Q32E2N
Miš & tastatura
Anne Pro 2 lubed + foam, Logitech MX518 Hero, G500, ROG Spatha X, ROG Keris, ROG Gladius III Wireless, Asus Tuf M3
Ostale periferije
APC Line-R 1200
Mobilni telefon
S23 plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dvoumim se da uskoro moj Silent square pro zamjenim sa jedim od ova dva kulera. Cijena im je slicna 9700NT+ je malo skuplji. Vjerovatno cu i uzeti 9700NT+ ali me interesuje moze li on stati na P5K plocu? Ovaj asusov sa jedne strane je knap stao.

Poslednja izmena:
Na Striker Extreme staje, a on ima dosta visoke i nezgode heat-pipe-ove trebalo bi da stane bez problema na P5K.
Ja cekam da meni stigne NT, a gledao sam neki review i mislim da je 9700 bolji od 8700 za dobrih 2-3c mada nisam siguran, vidi da nadjes neki review 8700 tu bi trebalo da ubace i 9700.

2C razlike za 9700NT+ u high razimu, u low identicni

Poslednja izmena:
Ne znam ali 9700NT+ mi mocnije izgleda. Skuplji je za mislim 7evrova

Poslednja izmena:
Ja sam imao istu dilemu ,tj. trilemu 😀 posto sam razmisljao i o 9500 ali mislim da je Zalman 9700 NT verovatno najlepsi kuler koji sam ikada video i rado bi dao 7e vise.
Posto si video testove, ako se i tebi isto svidja vise, ma odma njega uzmi 😀

sad sam nasao jednu finu tabelu sa dosta kulera i 9700NT+ definitivno uzimam🙂

*** tako pise na nekom testu, mada sam posle par procitanih testova skontao ovo sto si ti rekao

9700 je mečka S klase a 8700 E klase.
Ne mogu da se porede. (nije fer 😀)

jasno mi je😀

Zalman 9700 u top 3? Teshko komshija. Top 10 jeste ali top 3 jako teshko.
Evo pogledaj i sam, anand je u pitanju tako da kontam da je vrlo merodavno.

X6800 @2.93GHz, idle & load temps:

Highest stable overclock (MHz):

Skaliranje temperatura:
http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=2943&p=4

Pa po temp u prva 4 😀
Ovo za stabilni klok je manje vise, posto su sve ovde male razlike a i ko ce bre za 24/7 da drzi X6800 na 4GHz :zgran:
A i ovde su zaj**li Zalmana jer su tu dve Ultre, Extreme i obicna.
Ali opet, i neke druge kulere koji su izostavili mogli bi reci da je 9700 u prvih 5 ili 6 :test:

Realno od njega su bolji Ultra eXtreme, Ultra, Tuniq, Scythe Ninja, novi TR IF i sl. Ima ih tu josh.
Realno u prvih 10 jeste sigurno ali u prva tri nikako.
Po navishem stabilnom kloku ne prednjachi dok je za 24/7 okej.
Ali svako zna za shta uzima koji kuler.
Ja bih drzao X6800 na 4GHz. 😀 Ako drze E6850 zashto ne i njega..:smoke:

Poslednja izmena:
CNPS9700 spada medju najbucnijim Zalmanima tako da ako imas mogucnosti da ga cujes pri radu pre nego sto ga kupis,samo napred.CNPS8700 je isto odlican kuler (dosta tisi od 9700) ako se ne cilja na max oc.Kazem ovo jer ne ide da kupis CNPS9700 i da ga drzis na low preko Fan Mate 2.

Ja sam cuo uzivo CNPS9500 koji se vreo na max i on je srkoz tih, a na netu sam na utube isto gledao ljude koji su prosledili video konfiguracije sa njim, pitao sam dvoje-troje i svi su rekli da je poprilino tih i da kad se odvrne fan na max da se tek tiho cuje da se povecao rpm.
Jel su to ostali Zalmani totalno ne cujni pa je ovaj za njih bucan ili si ti stekao licno utisak da je bucniji ?

Upravo tako Zalman je cuven sa svojim C.N.P.S. serijom kulera (Computer Noise Prevention System) po extra tihom radu,u toj filozofiji nazalost ne spadaju 9500 & 9700 koji su bucni po meni.Da kazem da je tisina relativan pojam,tako da ne vredi raspravljati se ovde sta je necujno i sta nije.Jednostavno cenim tisinu vise nego ostali i ne bi pravio kompromis sa ovim kulerima.Veruj mi da ne postoji Zalman koji nisam cuo ili video.

Realno od njega su bolji Ultra eXtreme, Ultra, Tuniq, Scythe Ninja, novi TR IF i sl. Ima ih tu josh.

Još Monsoon II Lite i nema više ni 1. 😛

Realno u prvih 10 jeste sigurno ali u prva tri nikako.
Po navishem stabilnom kloku ne prednjachi dok je za 24/7 okej.
Ali svako zna za shta uzima koji kuler.
Ja bih drzao X6800 na 4GHz. 😀 Ako drze E6850 zashto ne i njega..:smoke:
Ako je ona CM u prvih 10 onda je 9700 najbolji cooler na svetu! ,)

Zlaman i top 3 nikako ne idu u jednu recenicu, ima dosta boljih, u principu svaki cooler oblika tr extreme a ima ih dosta takvih je bolji, tuniq, noctua, tt itd, moje misljenje je i da CM geminII i TT BT bolji, a onda ide tek zalman, zalman je u prednosti sto se dizajna i kvaliteta izrade tice, osim TR-a koji je opet najbolji kako god gledao 🙂

E sad tek ne znam sta uradim, skroz ste me zbunili. Konkretno pitanje, sta mi je bolje uzeti za e6750 na 3.44-3.6 (sad ga hladi asus silent square pro) 9700NT+ ili 8700NT+?

Zlaman i top 3 nikako ne idu u jednu recenicu, ima dosta boljih, u principu svaki cooler oblika tr extreme a ima ih dosta takvih je bolji, tuniq, noctua, tt itd, moje misljenje je i da CM geminII i TT BT bolji, a onda ide tek zalman, zalman je u prednosti sto se dizajna i kvaliteta izrade tice, osim TR-a koji je opet najbolji kako god gledao 🙂

Big Typhoon kad se lappuje moze da bude extra ali nije bolji od 9700 ovako, a de bre Gemini nije on do Zalmana 😀 a i mnogo je bre glomazan.
A sto se tice 9700 vs 8700 ma 9700 je bolji 😀

Poslednja izmena:
Big Typhoon kad se lappuje moze da bude extra ali nije bolji od 9700 ovako, a de bre Gemini nije on do Zalmana 😀 a i mnogo je bre glomazan.
A sto se tice 9700 vs 8700 ma 9700 je bolji 😀

Gde si ti to video da je Zalman bolji od TT BT-a moze neki link?

1:0 za Zalmana:banana:😀:banana:

prvo tu nema 9700 uopste :trust: drugo obratite paznju na brzinu fan-a, poredite Zalmana ciji je max rpm daleko visi... da katastrofa bude veca i tako nasviranog ga TT dere

zar 9700NT+ nije bolji od 9500?

Nazad
Vrh Dno