Šta je novo?

Interesantna prica iz servisa

LazaNS

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
420
Da vam ispricam jednu interesantnu pricu sa savetima experata iz servisa.
Moj cale je pre neka 3 meseca dobio novi sluzbeni SE K800, telefon je original, nije skidan sa mreze, placen debelo. Pre izvesnog vremena telefon je poceo da se gubi, zalgavljuje, zatim cetiri dugmeta i dzojstik na dole mu povremeno ne rade. Telefon je nosen u servis na reklamaciju, al naravno, nisu mogli da reprodukuju problem. Tel je i dalje nastavio da se gubi, sve vise i sve cesce. Opet je vracen u servis. I naravno opet kod njih radi. Ni jednom moj cale nije licno vracao telefon, vec nabavljac koji je zaduzen za te stvari.
Pazite sada savete koje su poslali. Ti novi, sofisticirani telefoni treba s vremena na vreme da se ugase, da se malo rasterete, posto se oni vremenom preopterete. I to nije dovoljno samo ga ugasiti na dugme, vec treba bateriju izvaditi, to je pravi reset. Genijalno, jako sam se lepo nasmejao. Naravno pri prodaji telefona savet je bio da se baterija formira 3x12h, standardna budalastina na koju sam vec oguglao.
Sad im je telefon vracen treci put, videcemo sta ce biti ovog puta, sada sumnjaju da je i kartica neispravna, iako radi normalno u svim ostalim telefonima, pa cak i u drugom K800, takodje su se reaspitivali da li vlasnik zna da koristi taj telefon.
Sjajni su, bas su me razveselili :)

lepo ti kazu ljudi, vadi bateriju i sve ce biti u redu ^^

da, i obavezno formiraj li-jon bateriju, 12 sati, bez obzira na to što posle 40-ak minuta prestane da se puni :)

Povremeno restartovanje telefona (bio smart ili ne) i nije tako loš savet, naravno ne vađenjem baterije.
Pitanje da li vlasnik zna kako da koristi taj telefon je potpuno umesno, posebno imajući u vidu da sve veći broj ljudi kod nas "nosi" neki model telefona (o korišćenju niko više ni ne priča).
Juče mi je bio jedan bizMismen sa N95 (uz ugovor iz Telenora), koji koliko vidim ume taj telefon da koristi taman kao da je Siemens A35 sa buvljaka... ali zato pravi 3-4.000 mesečno račun za telefon.

Kakve veze ima vadjenje baterije sa losim joggerom i dugmicima?
Na zalost, isto sam vlasnik SE telefona, i rad mi je nemoguc ne radi jogger i 3 dugmeta. Problemi su poceli nakon 2 meseca od kupovine.
Prossto ima serija sa losom "mehanikom"

@igor2 Jesi probao da ga resetujes? Mozda se odglave dugmici... :p

Како показати "сервисерима" мобилних телефона да немају појма када трубе да се 3*12 сати формира батерија?

Баците им Нокијино упутство у лице и пошаљете их у 3 лепе... :mad:

П.С.
Ово сам ја скоро урадио у мт:с пословници. ;)

Ma, ne vredi ni to. Ja sam odavno prestao da se ubedjujem sa drugarima da baterije ne treba formirati. Najveci uspeh mi je da mi kazu "ma, ti i jesi verovatno u pravu, ali nece skoditi ako je ja ipak stavim da se formira"

Nisam strucnjak i ne formiram baterije jer me mrzi, ali nokiji i ostalim proizvodjacima je u interesu da ti baterija sto pre rikne da ti prodaju novu, zar ne?

Nisam strucnjak i ne formiram baterije jer me mrzi, ali nokiji i ostalim proizvodjacima je u interesu da ti baterija sto pre rikne da ti prodaju novu, zar ne?

Ovo bash i nema mnogo smisla. Da li zaista mislish da je Nokiji, jednom od najvecih, ako ne i najvecem proizvodjachu mobilnih telefona u svetu, u interesu da im baterije riknjavaju u kratkom vremenskom periodu, i da sa takvim etiketama sebi ubijaju rejting koji su godinama gradili???

Нека ми неко објасни како се батерија "формира", када пуњач престане да пуни батерију када је она пуна? :wall: После сат и по (од произвођача и модела зависи) пуњач и батерија буду потпуно хладни, а док се пуни осети се блага топлота.

yao to punjenje baterija, ne mogu se vishe ubedjivati.......
ima li neko link neki da oficijelni proizvodjach pishe da treba to formiranje ili da pishe da ne treba....
:D
a ovi mob preprodavci :D sjajni su

Ovo bash i nema mnogo smisla. Da li zaista mislish da je Nokiji, jednom od najvecih, ako ne i najvecem proizvodjachu mobilnih telefona u svetu, u interesu da im baterije riknjavaju u kratkom vremenskom periodu, i da sa takvim etiketama sebi ubijaju rejting koji su godinama gradili???

Naravno da se slazem sa tobom, ali ipak oni traze neku kompenzaciju. Pre 20 godina su cini mi se pravili mnogo kvalitetnije i manje kvarljive automobile nego sada, bas zbog takvih stvari.

Ma manite se te rasprave, Li-Ion baterije ne treba formatirati, u to nema sumnje, razlog za to je princip na kome rade, njih bi unistili kad bi ih stvarno mogli puniti 12 sati.
Sto se one price sa pocetka tice, trenutno su telefon poslali u madjarsku, onima od kojih su ga uvezli da se gnjave sa njim :)
Nesto definitivno ne stima sa novijim SE telefonima, znam za jos slucajeva gde im se tastatura dobrano tripuje.

yao to punjenje baterija, ne mogu se vishe ubedjivati.......
ima li neko link neki da oficijelni proizvodjach pishe da treba to formiranje ili da pishe da ne treba....
:D
a ovi mob preprodavci :D sjajni su
Има у сваком упутству уз Нокија телефоне. Чак се остављање на пуњачу не препоручује када се напуни батерија!

LazaNS je napisao(la):
Ma manite se te rasprave, Li-Ion baterije ne treba formatirati, u to nema sumnje, razlog za to je princip na kome rade, njih bi unistili kad bi ih stvarno mogli puniti 12 sati.
Каже се формирати, не форматирати. ;)

Poslednja izmena:
I sta je na kraju bilo sa tel. ???

DukeofSerbia
Da, znam, greska u kucanju, tacnije u razmisljanju u tom trenutku :)

a1010100m
Ne znam, rekoh poslali ga u Madjarsku.

Vrh Dno