Šta je novo?

Problem čitanja mkv fajlova

• Začetnik teme smaster
  • Datum pokretanja
S

smaster

Guest
Pozdrav drugari
Neke fajlove ne mogu da "otvorim" iako koristim najnovije kodeke tipa k-lite, xp codec pack...(pretpostavljao sam da je do kodeka). Najsmješnije je što ne mogu otvoriti neke fajlove koje sam već gledao na mom računaru. Pomoć.
Drugo pitanje - kroz koji alat mogu najlakše normalizovati video zapise (spotovi su u pitanju), jer je prevelika razlika u audio nivoima ?

Nemoj da instaliras kodeke na sistem. Mnogo bolje resenje ti je da instaliras KMedia player ili VLC koji u sebi imaju napakovane kodeke za sve zivo (i mkv), a sto je jos bitnije, ti kodeci su lepo ukomponovani i ne izazivaju konflikte. Takodje postoji i lep interface da ih podesis po svojoj volji.

Poz.

Ukoliko ti treba samo za spotove,onda poslušaj Terzu...što se tiče filmova ja sam problem čitanja i formata i titlova rešio sa KLite codecpack 345 i WindowsMediaPlayer-om(koji inače koristim samo u ovoj prilici),naravno titl mora da ima isti naziv kao i film.

Pa i za filmove je KMPlayer bolje rešenje od WMP-a.

Ja imam isti problem...
Da li postoji neki način da se ti spotovi/filmovi sa ekstenzijom .mkv puste preko wmp-a (koristim najnoviju verziju wmp-a)? Koristim najsvežiji klitecodecpack i imam problema sa puštanjem pojedinih (neke spotove neće da pusti dok neke druge pušta) .mkv spotova. Probao sam sa bsplayer-om da pustim i isto se dešava dok npr. total video player pušta te spotove bez problema.

P.S.
Bez preporuka za neki drugi player!

Treba ti Matroska Splitter ili Haali Splitter ili FFDshow instaliran na sistemu, onda mozes da pustas .mkv iz bilo kog plejera.

Treba ti Matroska Splitter ili Haali Splitter ili FFDshow instaliran na sistemu, onda mozes da pustas .mkv iz bilo kog plejera.

Koliko mi se čini oni su već instalirani u sklopu ovog klitecodecpack-a. Napominjem da većinu .mkv fajlova mogu da pustim, ali u poslednje vreme se javlja sve više onih koje ne mogu.

Samo k-lite je za mene dovoljan. On ima media player classic u sebi koji savrseno radi posao, mora samo da se u okviru playera podese neke stvari da bi se dobila puna funkcionalnost. I GOM player je dosta dobar. Naravno ako ti nece nista , deistaliraj sve kodeke pa ubaci samo novi k-lite i probaj onda sa media player classic da ih otvoris. Ovo za mene radi super.

Imam KMPlayer,GOM Player,ali i instaliran K-Lite pack i opet ponekad imam problema sa reprodukcijom .mkv fajlova.
Evo recimo juce sam sasvim normalno pustao filmove iz GOM-a, a danas odjednom ide samo audio,video nece, ista stvar je i sa Subtitle Workshop-om koga koristim mnogo zbog sredjivanja titlova za HD ripove,jednistavno audio ide,ali sliku nece da pusti.
Dok recimo KM Player mi radi ok kada nema K-Lite na racunaru,ali on koristi njegov interni kodek za pustanje fajlova, a u kombinaciji sa K-Liteom pravi mi problem za zvukom (tisi zvuk,nisam siguran ni da je 5.1). Cim deinstaliram K-Lite radi normalno.
Na kraju sta vise da instaliram da mi lepo sve radi bez problema. :wall:

:wave:

Nazad
Vrh Dno