Šta je novo?

Koju 8800gt?

lukasspro777

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2007
Poena
309
Nashao sam MSI NX8800GT-T2D512E-OC i GAINWARD BP8800GT-512-TV-DD.Obe imaju 512MB,256bita,HDTV,Dual DVI i TV-out.Kod MSI je memorija klokovana na 1900 MhZ,a core na 660MhZ dok je kod GAINWARD-ove memorija na 1800MhZ a core na 600MhZ.MSI ima oznaku OverClocked.Koju da uzmem?Hitno mi je jer naruchujem!

ne vredi moj office 2003 na poslu ne vidi
aj lepo napisi ovde nemoj si lenj svima ce bude lakse

edit: nece bre uopste da mi procita ni sa notepad ni sa word pad ni sa word

Poslednja izmena:
Bilo koju,tacnije najjeftiniju,sve je to identicno (referentna kartica),taman ustedis za dobar kuler gl. Zalman VF1000Led ili Thermalright HR-03 GT.NE preporucujem ti Palit kartice zbog Dual Slot dizajna.Komplikacije koje nastaju su : Zauzimanje slota odmah ispod graficke karte,slot sa resetkama nekompatibilan sa nekim sistemima kacenja vga kartica (novija kucista,stipaljke,itd),potrebno srafljenje istih.Ako hoces fabricki oc,onda XFX (Fatal1ty,Alpha Dog,XXX Edition),eVGA SSC Edition ili MSI OC edition.

Zasto word pored notepad-a?

zato sto ne mogu da ubacim slike u notepad pametni.

1. EVGA e-GeForce 8800GT SSC 512MB

2. Gainward Bliss 8800 GT 512MB GS

3. EVGA e-GeForce 8800GT KO 512MB

4. EVGA e-GeForce 8800GT Superclocked

5. Palit 8800GT Sonic 512MB

6. MSI NX8800GT-T2D512E-OC

7. Asus EN8800GT TOP/G/HTDP/512M

8. EVGA e-GeForce 8800GT 512MB

9. Palit 8800GT 512MB

10. Galaxy 8800GT 512MB

11. Gainward Bliss 8800 GT 512MB

12. Asus EN8800GT/G/HTDP/512M

Jel zna neko kako se krece cene napolju(Austria)?

Razlika u ceni na sajtu EVGA izmedju TOP modela il klasicnog je manje od 20e, ali cisto sumnjam da je tako u maloprodaji.

@djolez Hmmm, razmislicu za Palit, mada ne verujem da cu menjanti hladjenje, nikad mi ta investicija nije bila jasna.

Poslednja izmena:
ma svaka je ok ako ima garanciju i malu cenu karta ko karta nista posebno

Jel se zna kolika je % razlika ili barem koliko okivrno bacaju u marku06 GTX, GTS 512, GT na dif?
Nesto me kopka da li da se otvorim za GTS512. Kolko to moze da mi bude presudno u odnosu na GT za igranje u 1680x1050. Sumnjam da i jedna idruga karta mogu da se furaju na max u tim rezolucijama sa pristojnim frameom. Moza je GT bolje i jeftinije privremeno resenje do 9te generacije?! nisam pametan....

update:
Evo sad videh http://www.tweaktown.com/articles/1237/3/page_3_benchmarks_3dmark06/index.html da od prilike u toj rezoluciji daje oko 800 markova vise.
Koliko je to presudno...Samo da nije par frejmova izmedju minimalnih 25-30 u igrama :d

Poslednja izmena:
pa eto 9**** serije vrlo brzo

pa eto 9**** serije vrlo brzo

Ispravka: Mislio sam 9ta generacija za narode mase do 300evrcia 😉
Nemam vise nameru da predjem tu barijeru u zivotu! Je.es ti to kada hardver kasni godinu dana za softverom i ja kao nesto non stop jurim, mesto da je obrnuto. Ako sam dao skoro 600e za nesto necu da pomislim da mi bilo sta u narednih godinu dana padane ispod 50 frejmova na max, sto danas nije slucaj.
Kad se samo setim kad sam pukao preko 550 maraka za Diamond Viper v330 sa 4mb sgrama. Sto puta sam se vise naigrao na voodoo3 2000, ali to je sad druga prica...

Poslednja izmena:
Uzmi bilo koju ako mozes da nadjes po nekoj normalnoj ceni...Tj barem da ne ide preko 18000K ali kad vidim AKCIJE u odredjenim shopovima od 25000din smuci mi se zivot i ova zemlja...

pa pazi te njihove akcije su verovatno ono kao ljudi ima je dodjite

inace moj glas ide palitu sonic 8800gt

1. Uzimam Gigabyte 8800GT "GV-NX88T512H-B". Ima li neko iskustva sa ovom karticom?
2. Novo napajanje će biti Chieftec 550W. da li je to OK?

Generalno, da li će to lepo raditi na ovoj konfiguraciji (posebno ploči, PCI 1.1), ne interesuju me nikakvi extra rezultati - samo stabilan rad i napredak u odnosu na 7900GTO?

1. Uzimam Gigabyte 8800GT "GV-NX88T512H-B". Ima li neko iskustva sa ovom karticom?
2. Novo napajanje će biti Chieftec 550W. da li je to OK?

Generalno, da li će to lepo raditi na ovoj konfiguraciji (posebno ploči, PCI 1.1), ne interesuju me nikakvi extra rezultati - samo stabilan rad i napredak u odnosu na 7900GTO?

Imaces oko 100% bolje razultate i super ce raditi na tom napajanju!

Vidim da se dosta ljudi žali na buku referentnih kulera. Koliko je to zaista bučno, posebno na Gigabyte kartici? Čuo sam da za neki dan stiže nova isporuka ovih karti sa navodno većim i tišim kulerom - da li je to istina.
Ne moram da uzmem Gigabyte. Može li preporuka za neki drugi brand, samo da ima tiši i bolji kuler (overclock me ne interesuje).

ma samo podesi u rivi da u 3D fan radi na 60% i imaces relativno hladnu i relativno tihu karticu. to ti je najlakse sto mozes da uradis.

@dukeStepa

pazi, u idle ga i ne cujes, i temperatura ti je 50-60 stepeni, zavisi od provetrenosti kucista, ali cim pustis igru ili bilo sta zahtevnije, cuje se poprilicno... iskreno, meni je smetala buka

sve u svemu, za office, surf i sl. neces ga ni cuti bukvalno...

Znam, ali Illustrator, PShop, InDesign i office mi lepo rade i na 7900GTO 🙂 Nisam ja neki "profi gamer", ali s vremena na vreme bar da mi lepo radi nešto tipa Oblivion, CoD4, Witcher...

Nazad
Vrh Dno