Šta je novo?

ADSL Novi Sad, kog providera da odaberem?

NjVBr1

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2007
Poena
301
Pregledavam citav dan ovaj forum i nalazim hiljade i hiljade suprotstavljenih misljenja i jos sam u vecoj nedoumici.
Dakle, zivim u NSu, konkretno na Telepu tako da bi mi dobro doslo misljenje i iskustvo nekoga sa Telepa, ili nekoga iz drugog dela grada gde je nova centrala ili bilo koga iz NSa, ili bilo koga uopste.
Planiram da uzmem adsl 512 paket flat i prvo sam mislio mozda Neobee, ali sam saznao onda da se kod njih potpisuje ugovor na godinu dana, sto mi bas i ne odgovora, mislim, koji q da radim ako nakon 5 dana vidim da to nije to, da nastavim da ga koristim 360 dana ili da im platim "penale" kako mi rece devojka u call centru.
Onda sam mislio mozda Telekom, ali vidim da su skuplji od ostalih, a imam i moral issue sa monopolistima :).

Anyway, zaboravite da sam bilo sta rekao, zelim da cujem vasa iskustva, sto se tice brzine, konekcije, tech-podrske, cena, uslova za sklapanje ugovora i svega ostalog relevantnog.
Unapred zahvalan!

Ovako, ja imam Neobee, evo vec skoro 2 godine. Sigurno ni kod jednog drugog provajdera ne bih mogao dobiti vise za te pare. Bilo je ovde svakakvih izjava povodom neobeeja, prica da filtriraju P2P, torente.... I da, sve je tacno. Al ja im doskocio, uplatio Rapidshare, kosta me 200din mesecno i svlacim sta god mi padne na pamet uvek punom brzinom. Imam 1Mb paket koji kosta 1750din + 200din rapid to dodje recimo 2000din mesecno, garantovano ni jedan drugi provader ne moze da parira ovome :)
TAkodje cuo sam da sad ima i nekih novih( ne secam se ni imena) koji takodje imaju povoljne cene i neke promocije, pa mozda ni to nije lose.

Poslednja izmena:
SezamPro ...

Neobee ako bog da vise nikad :wall:

@LazaNS. Rapidshare 200 din, 'ajde molim te objasni kako?! Rapidshare kosta kod nasih dilera oko 770-780 dinara mesecno.Izgleda da si malo zaboravio i da pomenes ogranicenje od 25GB/5dana koje Rapidshare ima.

vkozomar je potpuno u pravu, ja bih Sezam izabrao da sam na tvom mestu.

Evo ovako. Ako uplatis 3 meseca onda je to 1650din odnosno 550din mesecno. Nadjes nekoga sa kim ces da podelis nalog jer mozete dvoje bez problema koristiti bez rizika da vas iskljuce pa je to 275din mesecno, istina onda vas dvoje imate limit od 25Gb na pet dana, ali meni ovo nikada nije bio problem.
Zatim na svake dve uplate nakupi se 11 000 premium poena cime se dobije jos jedan mesec besplatno, dakle uplatis 6 dobijes 7 pa se cena spusta na 235din, i eto to je ta racunica.
Meni je veza jako dobra, uvek mi radi net, zaboravio sam kada je zadnji put pukla... Tokom prvih godinu dana bilo je propusta, desavalo se da po ceo dan ne radi net, da veza puca... Al eto sad, da ih ne ureknem sve radi super.
Naravno, potpuno je moguce da drugi ljudi i dalje imaju problema sa Neobeejem, samo kazem moje iskustvo.

Moj savet ti je Sezampro, torrenti rade,rapid siba,imao sam nekih malih problema,al to je bilo dva dana,posle sam saznao da su bili neki radovi.Dobijes 50sms-a,10 sati dail up,ako ti negde zatreba a da nisi na svom kompu,podrska bas i ne znam,nisam imao prilike mozda samo jednom da pricam sa njima,cene su ti +-kao i kod svih,mozes platiti u "fabrickoj prodavnici" pa imas 5% popusta.Eto pa ako te jos nesto zanima pitaj....:banana:

Neobee ne bih koristio ni da mi plate. Bilo je toliko prica o njima ovde na forumu da na bilo kakvu dalju raspravu, bar sto se mene tice, ne treba trositi reci. Cinjenica je da od njih ne dobijas pristup svim servisima koje internet pruza. Ne bi me uopste iznenadilo da pocnu da blokiraju i RapidShare.

I ja bih preporucio SezamPro. Vec dve godine koristim njihove usluge, p2p mi je nonstop ukljucen, i iako nisu savrseni, podrska je vrlo ljubazna i svi problemi su bili reseni vrlo brzo.

jasno je samo jedno, da NECES odabrati neobee kao svog providera, i ja sam kao lazans 2g na neobee i jasno je da je to katastrofa provider, pokusao sam se prebacim par puta kod drugih ali uvek u svakom slucaju bi ostao oko 30 dana bez neta sto u mom slucaju ne dolazi u obzir
tako da sam prinudjen na neobee jos uvek, makar dok se ne resi normalno snabdevanje modemima i portovima za centrale, te se cekanje na prelazak kod drugog providera svede na najvise 15 dana koliko mogu da istrpim na dial up
iz iskustva komsija ovde koji su da ne kazem masovno otisli iz neobee skidanje porta sa centrale od strane neobee traje najmanje 10 dana!

@lazans
na koju foru imas down preko rapida 100kb, meni u najslucaju ide do 90kb i odma opada na 40-50, p2p preko dana ide max do 1.5kb a posle 2h ujutru skoche na fantasticnih 15-30kb :)
http surf ide uz odziv od nekih 3-15 sec, a zanimljivo ping je skroz ok za recimo online gaming

Poslednja izmena:
Ne znam sta da ti kazem, ja stalno imam 108-112 download sa rapida. Nemam nista pametno da kazem, uvek mi je tako radilo i nista nisam podesavao. Od P2P sam davno digao ruke. Surf mi takodje radi super.

Prvo da vam se zahvalim svima na odgovorima i sugestijama, bili su mi od velike pomoci.
Ono sto sam zakljucio je da necu uzeti niti Telekom niti Neobee, pre svega zbog potpisivanja ugovora na godinu dana. Ja i bilo kakvo duze vezivanje ne idemo zajedno.
Stoga me zanima, kakva je situacija u vezi s tim na Sezamu, na koliko se sklapa ugovor? I, da, posto sam podstanar, je l' treba da cimam gazdu za to ili na svoje ime uzimam?

Dalje, pricao sam sa nekim drugom, kaze mi da su ok NSpoint i Beotel, je l' zna neko nesto o tome? Ipak mi se na kraju cini da cu ici sa (S)ezamom

Pozdrav!

Telekom rulezzz,ni jedan problem nisam imao vec 4 meseca,1024/128!

Telekom, privatan tracker (ok rade sa svima XD) i teraj ...

Poslednja izmena:
Prijavio sam se za Sezam, cini mi se da su najbolji uslovi, pa da probam...
Hvala svima na odgovorima!

Eto, ja sam na hteobee-ju, i u zadnje vreme bas nemam problema, a kod njih sam vise od godinu dana. Sad, necu da kazem da ne bih presao kod drugog, ali kada vidim kolika je to muka i peripetija, za sada to necu raditi.

Nazad
Vrh Dno