gvlada
Čuven
- Učlanjen(a)
- 08.10.2006
- Poena
- 605
Izasla je i prva maticna ploca sa integrisanom X-Fi XtremeMusic karticom http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=209540 .
pazi vidi gledaj 🙂 Prvo: ne znam kako si poredio SS sa alc, ako si cuo kod nekog jedno, a kod nekog drugo onda definitivno moramo znati i sta si slusao i pogotovo na cemu. 🙂 Jos ako mi kazes da su reper bili neki logitech zvucnici onda smo zavrsili pricu o zvuku 🙂
Na hi-fi pojacalu i hi-fi kucnim zvucnicima soundstorm daje maltene identican zvuk (finese su u pitanju, tipa da li se tebi/meni svidja malko ostriji visoki ili topliji bas) kao SB Live 5.1 (ne ovi novi vec moj matori iz 2001-ve), na istu masinu bio je vezan i m-audio i kad se prebaci na njega razlika je suptilna, moze se reci da m-audio ima jaci izlaz i suvlji zvuk. E sad, Alc nisam slusao, ali po tvojim recima ispada da je bolji od live-a i od m-audia 😉
PS. Jos jedna bitna stavka, SoundStorm odlicno radi sa cubase, ima niske latencije (nize od SB Live) i odlicnu pozadinu (kontrole, podesavanja itd.).
da nema ovog gx-x-a ovde bi bilo stvarno dosadno 😉 haha sound storm bolji od live-a za cubase lol ovo ti je bolje od onog "lian li kuciste ne valja jer ce da se savije (100% al) vremenom zato sto cu da drzim noge na njemu" hahahaha :d "unbeatable" si stvarno :Klanjanje
:wave:
A ti barem poslusaj i uporedi na iole kvalitetnijim slusalicama.
Realtek integrisana resenja nemaju sta da traze pored nVidia SS i tacka.
Uporedjivano sa SB Live! (iz 2000-te), SB Audigy 2, M-Audio i ALC883(HD-Audio) na kvalitetnim slusalicama i na KEF i Monitor zvucnicima.
Jos ako se SS prikaci preko SPDIF na neki iole kvalitetniji Dolby dekoder, tek onda ukapiras da se nalazi izmedju SB Live! i Audigy 2 (blize ovom drugom) po kvalitetu zvuka. Pride imas i live dolby digital encoding (jedino integrisano resenje sa tom opcijom). Steta sto nVidija nije izbacila SS kao zaseban cip za audio kartice.
P.S. Itekako ima razlike u kvalitetu zvuka, cak i na bagatelnim Genius SP-K 16 zvucnicima. O nekim daleko skuplim zvicnicima da ne pricamo. Nemoj da uporedjujes slusajuci neke sugave mp3 koje je ko zna kako i ko zna sa cega neko kompresovao vec poslusaj neki audio cd ili SACD ili neko XRD izdanje (moze DVD-Audio) pa tek onda donosi sud.
Pazi ima i jedno i drugo u mashini 😉 na chemu si pushtao tj kojim zvuchnicima i shta si koristio kao vezu izmedju zvuchnika (mislim na vrstu konekcije npr bananica, optichki kabl, chinchevi i sl).Ja sam na standardnim 5.1 zvučnicima osetio razliku između ALC888 i Live 5.1, u korist integrisane varijante.
bash tako 😉 nema klishea vishe... sve crno na belo i da se utvrditi lako shta je boljeThe pocetnik je napisao(la):Znaci batali to sto su prve integruse bile krshine, ove novije su daleko bolje od tih starijih.
Ne vidim cemu ova cela diskusija.
Redosled je (od najgoreg ka najboljem):
1. AC97
2. SoundStorm
3. Live 5.1
4. Realtek ALC88x
4. Sigmatel STAC922x
4. Audigy 2 ZS
4. X-Fi
5. ESI Juli@
6. LynxTwo
7. LynxStudio Aurora 8
8. ...
@audio:
izvini ali ja imam ovo na ploci:
Realtek ALC888 8+2-Channel HD Audio
i to zvuci ko kanturina naspram live-a koji takodje imam (sa kx driver-ima)
sobzirom da SS zvuci veoma slicno kao Live, ne bih se bas kladio je taj realtek na 4-tom mestu, nisam ih sve cuo, ali ovaj jesam, ja bi ga stavio na drugo mesto u toj tvojoj listi, SS na 3-ce...Sigmatel isto nisam cuo (nisam ni znao da postoji iskreno receno)...Specifikacije koje proizvodjaci daju su cesto veoma pogresne i retko ko ih ikada proverava. Recimo moja ploca ima punu podrsku za sve tipove ddr2 memorije i za moj CPU - netacno, cista laz.
Kakva je ovo lista i na osnovu cega si je pravio molim te?
Zvucne se obicno testiraju(tu mislim na frekvencijske testove i grafikone, a ne na licni dozivljaj) tako sto se prespoji izlaz i ulaz, ili sa nekim drugim uredjajem tj. nema veze sa zvucnicima.Mogu ja sa kantom od zvucnika da odradim frekvencijski test, jer iste ne koristim.
I btw dosta vise sa tim pominjanjem zvucnika.Ej, bre stani zar teba da kupim zvucnike od par K€ da bi video da li je bolja integrisana ili SS ili live isl.Ako imam pare za takve zvucnike onda sigurno necu koristiti integrusu za zvuk.To je kao da testiramo recimo Crysis na 7050, ili HL1 na 8800Ultri u SLI-ju isl...znaci ne ide jedno sa drugim.
Ne vidim cemu ova cela diskusija.
Redosled je (od najgoreg ka najboljem):
1. AC97
2. SoundStorm
3. Live 5.1
4. Realtek ALC88x
4. Sigmatel STAC922x
4. Audigy 2 ZS
4. X-Fi
5. ESI Juli@
6. LynxTwo
7. LynxStudio Aurora 8
8. ...
.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari