Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

@Aces High pa ako nece blooover onda instaliraj bt info ima u fajlu koji sam okacio.El ima neko repair za fw48 international...?Nikola's

@djwibe-a jel mozes da mi pomognes imam jedan problem ne znam sta je jutros kad sam upalio fon i isao na memorijsku pa na sounds (unutra sam imao dva foldera zezalice i mp3 i van foldera 4 snimka a u ova dva foldera sam imao oko 135 pesama i 30 tih zezalica) i kad sam usao u sounds nije bilo nijednog fajla nista bio je samo jedan snimak od 2mb.Jel znas zasto je nestalo sve.Ali problem je sto nije izbrisano zauzima memoriju a ni cardreader ne vidi nista sem tog snimljenog sta da radim???????????
dal da je formatiram i kad idem na format on ima samo da se izabere FAT i FAT32 jel ovo FAT ustvari FAT16 aj molim te pomozi ako znas ako ne da je formatiram pa da vidim sta ce biti.......

Formatiraj uvek na FAT32 (FAT je FAT16) ili jednostavno formatiraj iz telefona.
On ce tako odmah napraviti i svoje foldere.

Zatim odradi iz mog potpisa ovaj tweak.

I kreni sa kopiranjem. Ako kopiras preko card-reader-a da bi islo brze, moras da vodis racuna o broju karaktera. Znachi do 55 u sta ulazi i 4 karaktera ekstenzije (.jpg, .mp3).

Da bi bio siguran da neces prekopirati ni jedan fajl sa preko 55 karaktera koristi BREW mobile commander (BMC) jer on prijavljuje odmah gresku ako krenes sa kopiranjem fajlova sa preko 55 karaktera.

SW ti je verovatno v58?

E nema veze uspeo sam na ovoj nacin isao sam Properties->Tools->Check Now ... i nekako mi se popravilo sad radi OK. hvala u svakom slucaju pozzzzzzz

Mozda moze da pomogne i sledece:

BREW Mobile Comander -> Phone -> Reindex MMC

uhhh koliko postova,... :)
Procesljao sam malo ovu temu (preleteo preko nje) ali dosta ljudi, koliko vidim, ima problema sa raznoraznim verzijama FW-a.. Ili se gasi, ili nema signala.. Jedni kazu v48 proverena, drugi se zale da i sa njom imaju problema.. U cemu je problem?:) Nije valjda da da ostane vecito nedoradjen?:(
PS: Gde preporucujete da kupim/pogledam ovaj tel u Nisu?

Evo dugo trazenog programa.Radi provereno.

Prilozi

• Face warp.rar
    139.1 KB · Pregleda: 158
face warp nece da mi radi na fonu........sve lepo instaliram i nema ga u fonu...
cak ni memoriju nije zauzeo......nece jednostavno...jel ima neko da mi kaze sto nece....
posto sam sve probao.......

Ne radi ni meni al ja mislim da nije do nas mozda i gresim al mislim da je to do programa fon ga ne podrzava ili tako nesto................. ***

Poslednja izmena:
Ubacio sam srpski T9 u mob, ali kada ga odaberem za input u SMS poruci nikako ne mogu da kucam nasa slova.
U cemu je problem?

nasao sam sta je field test i kako se radi evo ti ovde peti post http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=125774&page=72

edit: evo upravo sam sad uradio sve kako treba i to dva puta al nece on pojavi instaling java midlets tako nesto (to pojavi kad idem na JAM Test Mode i onda na Insall and post status) posle toga sam obrisao one jar i jad fajlove ali ne radi
probao sam vise puta ne znam u cemu gresim............

pomoc molim vas

Poslednja izmena:
i kod mene isto kao kod GR-44.....isto uradim i nema ga.....
sta da radimo????

ubacio sam Srpski i hrvatski jezik preko brew comandera, e sada kada prebacim na srpski odem u Moje stvari i nece da mi udje u slike, zvukove, video, teme, kada vratim na engleski onda normalno oce, zna li neko u cemu je problem inace imam vodafone v58!
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1212542&postcount=1728

HR i SR jezik je za rusku i njemačku v.58 koji imaju iste izbornike. Vodafone v.58 ima neke dodatne opcije u izbornicima pa sam napravio ispravak!

DOPUNA HR I SR JEZIKA ZA VODAFONE V.58:
Kopiraj u brew/mod/mystuff/res direktorije hr i sr iz brew_mystuff.rar.

Prilozi

• brew_mystuff.rar
    5.1 KB · Pregleda: 75
e car si, hvala!

HR i SR jezik je za rusku i njemačku v.58 koji imaju iste izbornike. Vodafone v.58 ima neke dodatne opcije u izbornicima pa sam napravio ispravak!

DOPUNA HR I SR JEZIKA ZA VODAFONE V.58:
Kopiraj u brew/mod/mystuff/res direktorije hr i sr iz brew_mystuff.rar.

Ubacio sam ovo i sada mogu da udjem u slike, zvukove, video, teme ali u glavnom meniju ikona gore levo ENTERTAINMEN iliti zabava isto nece da se otvori, sinoc sam to izvalio, imas li dopunu za to!

edit:
dispcapture2pv6.png

Mislim na ovu gore kockicu!

Poslednja izmena:
Ubacio sam ovo i sada mogu da udjem u slike, zvukove, video, teme ali u glavnom meniju ikona gore levo ENTERTAINMEN iliti zabava isto nece da se otvori, sinoc sam to izvalio, imas li dopunu za to!

Najbolje da vratis klasican v.58 menu!

KLASICAN V.58 MENU ZA VODAFONE V.58:

1. Prvo napravi BACKUP svih datoteka iz brew/mod/MainMenuApp/res/common.
2. Obrisi sve datoteke.
3. Kopiraj u brew/mod/MainMenuApp/res/common nove datoteke iz Klasican_v.58_menu.rar.

Ako ti se svidjaju Vodafone ikone u 2. koraku nemoj obrisati mainmenuapp_common.bar (to su ikone), a u 3. kopiraj preostale dvije datoteke iz Klasican v.58 menu.rar (znaci bez mainmenuapp_common.bar).

Ako zelis mijenjati i ikone evo i novih SE ikona!

Prilozi

• Vodafone_SE_menu.png
    Vodafone_SE_menu.png
    35.5 KB · Pregleda: 152
  • Klasican_v.58_menu.rar
    540.8 KB · Pregleda: 214
  • SE_mainmenuapp_common.rar
    750.5 KB · Pregleda: 174
stvarno ste brzi, hvala ti, kad ubacim javljam dali je sve ok !!!

EDIT:
Odradio sam ovo i sve lepo radi, stavio sam klasican menu!

Poslednja izmena:
Aces High uradi ovo:U BMC napravi one foldere res,pa common,pa tu prebaci field test.bar,pa jar i jad kopiraj u brew,shared,content.onda 000000 i slusalica pa app manager,pa ams,pa browse...,pacontent i izaberes igricu ili program koji si instalirao.Javi da li radi.

Aces High uradi ovo:U BMC napravi one foldere res,pa common,pa tu prebaci field test.bar,pa jar i jad kopiraj u brew,shared,content.onda 000000 i slusalica pa app manager,pa ams,pa browse...,pacontent i izaberes igricu ili program koji si instalirao.Javi da li radi.

Aj sad lepo i iz pocetka, da bi bilo malo jasnije.
Bez :mad:, ali meni nista nije jasno, a pretpostavljam da je rech o onom facewrap programu...

Znachi ceo postupak, sta treba uraditi.:wave:

BS Notes - SAVE

Notes save-uje fajlove na adresi

brew/shared/MyStuff/Pictures/Notes

i mogu se otvoriti Notepad-om, ali izgleda da obrnuto nece.

@djwibe BMC-brew,mod pa u mod napravis FieldTest,pa u fieldtest napravis res pa u res napravis common i u common folder prebacis onaj bar file.Ako hoces igrice i programe ubaci ih u brew shared pa content(obavezno jad i jar).Ukucas 000000 zelena slusalica app manager-ams-browse midiets on phone-content i izaberes program ili igricu.El sad jasno?Nikola's

Prilozi

• Field test.rar
    1.6 KB · Pregleda: 159
Poslednja izmena:
sve lepo radi.....ali kada slikam..........ugasi mi se telefon......i nista...
ko da ga nema.......:wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall:
mislim slike nema koje sam slikao......

I meni se isto desava slikam i fon se ugasi ***
vise necu ni da pokusavam smorilo me ako budem cuo da radi 100% onda cu da instaliram
aj pozzzzzzzzzzz

moze li mi neko reci kako da preko kompjutera nadjem igrice za mobilni telefon benq siemens ef81.kada je moj drug isao na internet preko telefon posto je instalirao igricu sa interneta u mobilni telefon zajedno sa igicom u paketu je uso i virus,pa nije mogo da ukljuci telefon.morao je da ga nosi kod majstora. da se meni to nebi desilo ja trazim vasu pomoc.a nemojte da mislite da neznam sa telefonskog interneta da instaliram igricu u moj mobilni telefon.ako znate odgovorite mi,molim vas.od srca vam hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno