Šta je novo?

Garancija overklokovanog c2d?

SuperStarr,jesi li procitao moje prethodne postove(vezano za tvoje pitanje 🙂 )?Sad vidis zasto nije bilo smajlija😉,bio sam vrlo ozbiljan 🙂.

Poslednja izmena:
Bogami mene nece zaplasti. Ja cu svaki CPU OC-ovati. A i tako ih i prave, da mogu da se OC-uju.
Lakse im je da nekako zakljucaju procesore da ne moze da se menja mnozilac i FSB nego da ugradjuju Black Box.

@[=PEX=]
Ne znam da li je sada smanjio ali sam je dobio garaniju od 3 godine.

SuperStarr,jesi li procitao moje prethodne postove(vezano za tvoje pitanje 🙂 )?Sad vidis zasto nije bilo smajlija😉,bio sam vrlo ozbiljan 🙂.

Jesam ali i dalje ne verujem u te izjave.
Pogledaj slike arhitekture procesora i videćeš da takvih "jedinica" o kojima se priča nigde nama, u dosadašnjim jezgrima. Otkud sad od jedan put i to? Samo se pojavilo?
Ipak, izvinjenje tebi svakako, nisi ti kriv, nisi ti to izmislio, ti samo širiš dezinformacije u koje i sam veruješ... hehe 😀
Šalim se naravno! 😉
:wave:

Ozbiljno: mogli bi Nedju da iscimamo da se raspita?

Jesam ali i dalje ne verujem u te izjave.
Pogledaj slike arhitekture procesora i videćeš da takvih "jedinica" o kojima se priča nigde nama, u dosadašnjim jezgrima. Otkud sad od jedan put i to? Samo se pojavilo?
Ipak, izvinjenje tebi svakako, nisi ti kriv, nisi ti to izmislio, ti samo širiš dezinformacije u koje i sam veruješ... hehe 😀
Šalim se naravno! 😉
:wave:

Ozbiljno: mogli bi Nedju da iscimamo da se raspita?

Pa ja valjda malo vise znam o arhitekturi procesora od tebe 😉.Kosa mi se dize od aor-a,MIPS-a,racunarskih VLSI sitema itd. :d.
Na slikama arhitekture to se nece ni videti(jesi li ocekivao da bude crna kutija 😀 j/k).To se verovatno pamti negde u cipu kao : da bilo je prekoracenja def. PLL vrednosti ,ili ne nije bilo.Prosto i jednostavno.Nema potrebe ni za kakvom specijalnim promenama na arhitekturi i slicno,jer to nisu ni "jedinice",vec relativno prosta kola koja detektuju prekoracenje jedne ili vise vrednosti.

Poslednja izmena:
1) Nisam rekao da ne znaš i nisam imao nameru da me tako shvatiš. 😉
Sve je bilo u šaljivom tonu.

2) Epa ako je tako kako ti kažeš: "To se verovatno pamti negde u cipu kao : da bilo je prekoracenja def. PLL vrednosti ,ili ne nije bilo" što znači da oni u slučaju OC-a mogu da znaju samo dal' je bilo ili nije bio OC-a, ne i kada, kakvog...
Koliko znam garancija se uvažava i ako je bilo.
Takođe, ako ga nema tamo na slici arhitekture, misliš da je stvarno moguće iz ubivenog CPU-a izvatiti taj BB i ubaciti ga u drugi da bi se to proverilo? 😉 Znamo i ja i ti da je to neizvodljivo ili možda eventualno i jeste ali kakva oprema treba za to, kakav (grupa) inžinjer... :S:

Sve je to za mene neprihvatljivo i smešno u neku ruku, ja lično mislim da je to samo još 1 zastrašivanje, ograđivanje od OC-a...

Poslednja izmena:
Pazi,nije nemoguce da je svrha vesti bila i da zastrasi potencijalne pokusaje OCa(ko da ce nekog ozbiljnog entuzijastu to da spreci 🙂 ).U onom XS thread-u su jasno rekli (ljudi koji su ujedno i prodavci u nekim vecim firmama) da su slali intel-u procesore u pojedinim slucajevima na "uvid" i da su cekali potvrdu od strane intela-a(da li prolazi garancija ili ne).To naravno traje neko vreme i kao sto si i sam pretpostavio nije trivijalna stvar iz neispravnog procesora izvuci potvrdu o OCu.

Kad je AMD u pitanju,Djuzepe Amato je nedvosmisleno rekao da K10ka ima istu mogucnost.E sad ako je on slagao techpowerup ,onda je i taj sajt slagao mene :d.
Ponavljam,sa tehnickog aspekta je to izvodljivo(mada je procedura slanja natrag,testiranja procesora zamorna).Jos nesto😛rekoracenje PLL-a oni bi mogli da uzmu kao razlog za negaciju garancije cak i ako OC bez dizanja napona ne moze da unisti procesor.Prekoracenje vrednosti za napon moze,ali verovatno u malom broju slucajeva se ovo desi(zato oni porveravaju i PLL,jer procesor moze da bude nekloknut i da izgori zbog lose ploce,strujnog udara itd.-pa ako nije bilo OC-a i CPU je ostecen mogu da otpisu OC kao razlog i odobre garanciju<-moja pretpostavka).

Poslednja izmena:
joj bice ovde svega,
a po najvise izvinjenja,
i pogresnog shvatanja. 😀:d

Nazad
Vrh Dno