Šta je novo?

Koji je dobar, a ne toliko skup stampac

Mookey

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2006
Poena
320
Trebam u firmi da narucim 2 stampaca.Jedan mora da stampa A2 formate i na njemu ce se iskljucivo stampati crtezi napravljeni u Autocadu.A na drugom ce se stampati iskljucivo A4,ali ne mora da bude toliko dobar,samo da nije najjeftiniji.
Molim vas da mi preporucite koje stampace da uzmem,a da nisu skuplji od 100 eura.
Hvala unapred na odgovorima!!!

Pa zar ne bi trebalo da neki stampac koji moze da stampa A3,da moze samim tim i A2 da stampa.
Doduse taj A2 format mi nije i toliko bitan jer ce se vecinom stampati A3 formati

Ne može A3 da štampa A2, jer se kod označavanja štampača uvek gleda manja dimenzija otiska- bitnija je širina koju štampač može da izvuče od dužine. A3 štampači se mogu naći već za 250 €.

Koji je dobar,a ne toliko skup štampač

Kyocera Mita FS-720 ili nešto skuplja verzija FS-820.Startni toner 3000 strana,jeftina dopuna istog do 6000 strana.Drum se menja posle oštampanih 100.000 strana.Brzina 16 strana u rezoluciji 600x600 ndpi.Solidan softver.Fioka za 250 listova papira.Za plotere nemam iskustva.

Ako ne razumes mislio sam sledece.
Od dva A3 Formata dobijas A2,zar ne.A mislim da bi trebalo da moze da ako gurnes papir vertikalno,da ce onda moci i A2 da se odstampa.Mozda lupam,ne razumem se toliko u stampace,zato sam i postavio pitanje ovde.
PS.Hvala svima koji su mi preporucili modele stampaca.Pogledacu koji je od njih dobar i nadam se ne toliko skup

@Mookey

Stampaci su napravljeni tako da list uvek prolazi uzom stranom ( A4 - 210mm,A3 - 297mm ),tako da papir A2 formata ( 420mm ) nije u stanju da prodje kroz stampac predvidjen za A3 format...

Pri izboru stampaca obrati paznju na dostupnost tonera-ketridza i cenu reciklaze i na mogucnost servisiranja.

@Mookey

Stampaci su napravljeni tako da list uvek prolazi uzom stranom ( A4 - 210mm,A3 - 297mm ),tako da papir A2 formata ( 420mm ) nije u stanju da prodje kroz stampac predvidjen za A3 format...

Pri izboru stampaca obrati paznju na dostupnost tonera-ketridza i cenu reciklaze i na mogucnost servisiranja.

U pravu si na to sam totalno zaboravio,na poslu imam neki matricni stampac Epson koji je sirok kao A3 i na njemu sam odstampao i A2 format tako da sam mislio da moze i na ostalim stampacima.****ga ne razmisljam uopste.
Hvala svima na odgovorima uzecu neki od gore navedenih laserkih stampaca, canon ili HP ili Samsung oni su negde od 90-100 eura

Nazad
Vrh Dno