Šta je novo?

Pomoc

Mlucky76

Slavan
Učlanjen(a)
31.01.2007
Poena
304
Pazario sam Laptop travelmate 5320, sa original vistom,problem je u tome sto zelim da predjem na XP zato sto imam samo 512 ddr memorije pa se malko vuce,pri instalaciji XP-a mi prijavljuje da nevidi disk jer nemam driver za RAID controller, u BIOS-u nemam opcije podesavanja, na sajtu acer-a nema podrske za raid controller.....
STA DA RADIM.........:(

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/tm_5320.html
Probaj da skinesh drajvere za chipset, mozda je ukljuchen i drajver za RAID.
Druga solucija ti je da otkrijesh proizvodjacha kontrolera pa uz pomoc googla nadjesh drajver posebno. Taj ima podrsku za XP. U krajnjem sluchaju kontaktiraj Acer - to je njihov problem.

Otidi na sajt proizvodjaca chipseta za plocu na laptopu, pa skini F6 drajvere i integrisi ih u instalaciju Windowsa pomocu nLite-a. Pretpostavljam da se radi o Intel chipsetu. Ako ne mozes da nadjes, javi se.

Da li je XP sa SP-2?

Ja sam isti problem resio menjenjem opcije "Native SATA Support" u biosu.

Ja sam isti problem resio menjenjem opcije "Native SATA Support" u biosu.
Ako ta opcija postoji u biosu. Skoro sam drugaru instalirao windows na Acre Extensa i u biosu, pored podesavanja casovnika, postoji jos svega nekoliko manje-vise nebitnih opcija.

Prilozi

• Drajveri.rar
    172.2 KB · Pregleda: 64
Iz te arhive izvadis f6flpy32.exe, pa ga raspakujes, pa raspakujes ono sto si raspakovao i dobijes fajlove koje treba da integrises u instalaciju windowsa. Za slucaj da ti slabo ide, evo ti sve raspakovano i zapakovano ;)

Stvarno ako mi uspe neznam kako da ti se zahvalim:)

Lepo sam integrisao u NLite-u i napravio boot-abilan CD ali i dalje nevidi hard,pre nego sto sam integrisao proverio sam koji je kontroler i zapisao za svaki slucaj .

INTEL 82801 HEM/HBM SATA AHCI ICH8M ULTRA ATA CONTROLLER 2850

I dalje neide.........

Reseano zahvaljujem se svima koji su mi pomogli....
Za razliku od viste XP leti..........
:):):)

Napisi, zbog drugih, kako je reseno...

Kao sto je navedeno u opisu,kopirao XP instalaciju na HDD, pomocu NLITE-a integrisao sve drivere za raid controller mog laptop-a(skinuo sa intelovog sajta),u istom programu kreirao boot ISO, narezao u neru novu instalaciju i ................
munja

pozz:type:

Poslednja izmena:
Pitanje: Da li je jedini put, kada se AHCI drajveri mogu instalirati, na pocetku instalacije Windowsa (disketa ili nLite integracija na CD) ili pak moze i naknadno i kako?

To je to. Odlican link. Hvala veliko.

Nazad
Vrh Dno