nisu to akademske razlike, nego je to tako, a inace moj 2160 radi na 3700 MHz , a x2 5000+ BE na 3400 MHz i x2 brze "otvara" programe (ovo je probano i sa RAID-om i opet isto), i da napomenem ne pisem ovo da bi bilo prepucavanja koji je bolji (i ciji je veci) nego su to utisci iz realnog svakodnevnog rada
eto toliko
😉
Trenutno imam A643000+ Orelans core i hteo bih u naredna 2-3 meseca da predjem na neki od jefitnijih x2 procesora, verovatno 4000+.
U slicnoj kategoriji cene se nalazi i Intel E2140 pa me zanima da li je bolji od tog X2 i koliko, ako uopste jeste?
E sad, dodavanje snajpera na AMD-u u igrama je vec druga stvar. Ko igra snajperom definitivno AMD :d:d:d:d😀
PS. Kad si vec pomenuo bagove kod intela, sto nisi pomenuo rvanje sa dual core optimizerom na AMD-u za svaku petu aplikaciju ?
pojasnjenje ? NAravno. Neke igre i aplikacije ne rade kako treba dok rucno ne napravis profile u DC optimiser-u za te aplikacije. recimo, igra ide ubrzano, ili nece uopste da se pokrene, aplikacije se spucavaju itd. Ne secam se koje su tacno aplikacije i igre bile u pitanju, uglavnom neke od pre godinu dana. Sa intelom jedino za sta sam morao rucno da podesavam afinity je RegCleaner.
E sad, dodavanje snajpera na AMD-u u igrama je vec druga stvar. Ko igra snajperom definitivno AMD :d:d:d:d😀
pojasnjenje ? NAravno. Neke igre i aplikacije ne rade kako treba dok rucno ne napravis profile u DC optimiser-u za te aplikacije. recimo, igra ide ubrzano, ili nece uopste da se pokrene, aplikacije se spucavaju itd. Ne secam se koje su tacno aplikacije i igre bile u pitanju, uglavnom neke od pre godinu dana. Sa intelom jedino za sta sam morao rucno da podesavam afinity je RegCleaner.
hmm..mozda sam pogresio ime za app, ali imas onaj sto ima GUI pa preko GUI-a radis to, a prva verzija je zahtevala kuckanje u cmd.exe ... Mojne me zezas, 🙂 ako sam pogresio u nazivu ispravi me, mozda nekom bude i koristilo 😛
edit: nisu profili kao profili u igrama, vec edituje valjda exe ili pravi neki config fajl, nem pojma, nisam se previse bavio time (evo sad gledam za regcleaner, nije nista dodavano u folder, mozda pise u neki windows-ov config file ili tako nesto)
Ma bilo mi zanimljivo,sta cu jace je od mene 😀.
Evo da te ispravim i formalno-pravno :d,ne postoji nikakvo editovanje niti se pravi neki config fajl.Sve sto treba je da se instalira dcoptimizer.exe .
Postoji onaj tutorijal na netu(pored dcopt. se jos u 3 koraka podesava nesto) koji toboze daje jos bolje performanse,ali testirao sam licno i definitivno dcoptimizer resava sve moguce probleme i to sa istim ucinkom.
Ponavljam ,ne prave se nikakvi profili i slicno za zasebne aplikacije,niti se ikakav dodatni program pokrece.
Inace da pojasnim "problem".Naime,stvar je u sinhronizaciji Time Stamp Counter-a u Wind(bl)ows-u.DCoptimizer resava ovo,bas kao i Rightmark-ov programcic CPU Clock Utility(Advanced CPU settings=>Misc.Control).Pod linuxom nema ovakvih problema.
Znaci sve sto treba je instalacija pomenute aplikacije.
davno bese ali se secam da je za neke stvari MORALO rucno da se kucka i pored instaliranog DC optimisera, a za koje - ako se setim napisacu. Zapravo sad kad malo bolje razmislim stvar je bila u tome sto se za par stvari morao prebaciti afinity samo na jedno jezgro jer je sa dva brljalo, do duse bese to na 939 DC AMD, mozda za X2 to ne treba, mada sumnjam sobzirom da nista nije menjano sem IMC-a
PS. Na intelu recimo za RegCleaner bukvalno moras da namestis afinity na jedno jezgro inace nece da se pokrene. da lices to rucno kucati preko konzole ili se snaci nekako preko process explorer-a svejedno je ali mora. Mozda ima neka novija verzija u kojoj je to ispravljeno.
ala ti baronises ovde...e2160 na 3700mhz...Aj mani se corava posla, ako ne znas mehaniku iza onoga sto tvrdish onda nemoj ni tvrditi. Zbunjujes ljude dezinformacijama. Jos ce me naterati svasta da ti kazem za to "probano i sa RAID" , kako na frku si dodao jos jedan disk u raid pa posle vratio kako je bilo..yeah, right...
edit: na tvojoj AMD masini se verovatno i ak47 brze dodaje, a ne samo snajper 😀
ne znam ljudi, ali ja imam dve masine x2 5000+ BE i C2D i imam utisak da mi AMD masina brze radi (brze "otvara" programe, brze startuje igrice) da napomenem da su obe masine sa istim HDD i istom kolicinom memorije... (C2D je malo brzi kod "pakovanja", a AMD kod "dizanja") eto to je moje misljenje
🙂
Najbolje da uzmes gigabyte p31-ds3l i e2140 (ukupno ~125e). Za te pare jedino bolje od toga je nesto polovno pod garancijom (e4300...). Ja sam dosta razmisljao sta cu, pa sam se odlucio za ovu varijantu.
@zoki.d
Pa nije bolji AMD i o tome se sve vreme govori ali ti izgleda nisi hteo da procitas celu temu.
Uzmi Intel-a i neces pogresiti.
Prijatelju, sad si preterao u svojim pricama da ne kazem nesto drugo, nego mi to mozemo i drugacije da resimo da te ja malo "protresem" po dzepu i to na sledeci nacin da mi stavimo po soma evra , pa da vidimo ko je i kad skidao kakve diskove i na koliko moj CPU radi i to pred svedocima, i da prestanes da pametujes, jer ja sam lepo rekao sta su moji utisci da nebi zalazili u pricu ciji je veci, (kolkove sam naveo samo radi ilustracije , da sam znao da cete se popaliti ne bi) i prestani da k.....s sa tim forama gde snajper brze puca, jer kad sam se ja igrao na kompu ti verovatno nisi ni znao sta je to
Eto toliko od mene necu vise ulaziti u ovakve rasprave tipa, ja sve znam i ja sam najpametniji
:d:d To za snajper se nije odnosilo na tebe vec za jednu nebulozu koju je jedan chlan foruma pre par meseci odvalio.I sada se svi "hvataju" te izjave kada zele da se nasale u temama ovog tipa.
Prijatelju, sad si preterao u svojim pricama da ne kazem nesto drugo, nego mi to mozemo i drugacije da resimo da te ja malo "protresem" po dzepu i to na sledeci nacin da mi stavimo po soma evra , pa da vidimo ko je i kad skidao kakve diskove i na koliko moj CPU radi i to pred svedocima, i da prestanes da pametujes, jer ja sam lepo rekao sta su moji utisci da nebi zalazili u pricu ciji je veci, (kolkove sam naveo samo radi ilustracije , da sam znao da cete se popaliti ne bi) i prestani da k.....s sa tim forama gde snajper brze puca, jer kad sam se ja igrao na kompu ti verovatno nisi ni znao sta je to
Eto toliko od mene necu vise ulaziti u ovakve rasprave tipa, ja sve znam i ja sam najpametniji
Igrao si se na kompu isto kad i ja, tj cim je to bilo moguce. Nisam ja klinac, pa sam ti bas zbog toga i rekao da ne siris dezinformacije. Ne treba da stavljamo "soma evra", dovoljno je da ti procitas testove rada sa diskovima i da okacis cpuz verifikaciju "tvoje druge masine"...Mrzim te price tipa "ma naavno da sam siguran da zzz bolji, imam i yyy pa sam poredio" 😡
Lepo ti kazem da se tripujes sa tim startovajem aplikacija jer sve i da je brze sigurno nije do samog procesora (u poredjenju dva high-end procesora).
Ono sa snajperom nema apsolutno nikakve veze sa tobom vec sa tvrdnjom jednog clana da se sa AMD-om brze ulazi na mapu i kupuje snajper u CS-u...
PS. Na konto cele price, meni je upravo dizanje windows-a i aplikacija poletelo kad sam preso sa AMD na Intel. I sad bi ja mogao da ostavim ovu recenicu ovako, ali necu, poletelo je jer sam reinstalirao windows koji je bio mator pola godine...
@ivanboo:
Proces Explorer isto pamti afinity koji namestis, ali za divno cudo ja sam to odradio iz windows task managera i radi ?! (u smislu zapamtio je i odatle)
@igoritza:
nisi blesav vec nisi dobro racunao, prvo i osnovno: phenom nije bolji od q6600. Drugo: phenom kosta isto/vise od q6600 (najavljeno je po 180$, kazu da ce da kosta ~240$, prevedi te cene u evre posto te ce takve biti kod nas, q6600 je ~220e), trece: imas p35 plocu ko moju za ~70e, imas da biras drugih ploca za 100e od bar jos dva proizvodjaca. Cetvrto, ako se ne ide na high-end, onda stoji ovo za ploce sto sam pisao + imas e2140, e2160 za smesnu kintu.
@stormwatch:
pazi, to sto si rekao stoji da je bilo tako, tj. ne sumnjam da si ti brze ulazio na mapu od tvog drugara nsa intelom . MEdjutim, postoji jako mnogo faktora koji mogu da uticu na to, neke si verovatno i sam eliminisao u prethodnoj raspravi o tome, ali opet...tu je faktor internet-a (ping, packet loss, brzina), pa onda koji HDD (maxtor 320gb sata 2 ima avg read od 53MB/s, seagate 250GB 310/410 serija ima ~83MB/s, cito primera radi sam stavio ove diskove), pa tu je stanje sistema, fragmentacija diskova, da li je CS na pocetku ili na kraju ploce na disku (tu je razlika u brzini bezmalo 30% samo zbog toga), pa onda pozadinski procesi, velicina i kolicina net packeta i sama mrezna karta/adsl modem, pa onda i sam server na kome se igra i tako dalje bla bla bla bla...Da bi ti sam proverio svoju tvrdnju morao bi da stavis dva sveze instalirana sistema (AMD i intel) na sto, sa istim diskovima i onda da meris vreme.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari